Looking For Anything Specific?

Header Ads

Τρία χρυσά παραμύθια, Όσκαρ Ουάιλντ


Αυτό το βιβλίο δεν μπορείς να το προσπεράσεις αν το δεις στα ράφια του βιβλιοπωλείου. Είναι τόσο εντυπωσιακό το εξώφυλλό του που εντυπωσιάζει το μάτι. Τα "Τρία χρυσά παραμύθια, του Όσκαρ Ουάιλντ" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα.


Το κόλλημά μου με την εικονογράφηση, όσο αφορά την παιδική λογοτεχνία, θα το έχετε καταλάβει. Σε συνδυασμό με τα υπέροχα παραμύθια του Όσκαρ Ουάιλντ και επιπλέον το CD που περιέχεται στο βιβλίο, δεν θα μπορούσε να λείπει αυτό το βιβλίο από την συλλογή μας.



Η εικονογράφηση είναι της Δήμητρας Ψυχογυιού και θυμίζει έντονα στοιχεία από την αγιογραφία. Οι γραμμές, τα χρώματα, οι λεπτομέρειες είναι απλά εκθαμβωτικές! Πιάνουν από άκρη έως άκρη τις σελίδες χορταίνοντας το μάτι, το οποίο δεν μπορεί παρά να καταγράψει τα πάντα. Όσοι γνωρίζετε από την τέχνη της αγιογραφίας, θα σας συγκινήσει με τις παραστάσεις, πολλές από τις οποίες θα μπορούσαν να είναι και πίνακες σε κορνίζες.

Με το CD μπορείτε να ακούσετε την αφήγηση των παραμυθιών με τις υπέροχες φωνές των Γιώργου Γεωγλερή, Ματίνα Καρρά και Σαράντου Γεωγλερή. Ενώ συνοδεύεται με μαγευτική μουσική πιάνου και βιολιού, από τους Αναστασία Παπαδημητρίου και Γιώργου Κωνσταντινίδη. Η αφήγηση που κυριολεκτικά σε ταξιδεύει και σε ηρεμεί, μου θύμισε τις παλιές κλασσικές κασέτες παραμυθιών, που ίσως κάποιοι από εσάς να είχατε προλάβει να ακούσετε.

Τα 3 κλασσικά παραμύθια του Όσκαρ Ουάιλντ, "Ο εγωιστής γίγαντας", "Ο ευτυχισμένος πρίγκιπας" και "Το αηδόνι και το τριαντάφυλλο", τα ξανά-μαθαίνουμε μέσω αυτής της υπέροχης έκδοσης των εκδόσεων Άγκυρα. Όσο σας γράφω την παρουσίαση αυτού του βιβλίου, έχω βάλει το CD και ακούω την αφήγηση... η κόρη μου κάθεται παραδίπλα και ακούει σχεδόν μαγεμένη από τις φωνές και την μουσική, ενώ παράλληλα εξερευνεί τις σελίδες του βιβλίου. Μόλις έγινε το απόγευμα άκρως δημιουργικό.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια