Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Ξεχωρίζω και σφυρίζω", του Rob Biddulph


Ένα πολύχρωμο και χαρούμενο βιβλίο ήρθε σήμερα στην πόρτα μας! "Ξεχωρίζω και σφυρίζω" του βραβευμένου συγγραφέα/εικονογράφου Rob Biddulph από ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ! ...τώρα το απολαμβάνω στην νέα γωνιά βιβλίου του junior


Άλλη μια "σκυλίσια" μέρα στη μεγάλη πόλη. Όλα τα σκυλάκια πάνε στη δουλειά και στις διάφορες δραστηριότητές τους φορώντας την ίδια φορεσιά. Όλα εκτός από την πρωταγωνίστριά μας, η οποία προτιμά να φορά ρούχα ιδιαίτερα και πολύ χρωματιστά. Και να ήταν μόνο τα ρούχα; Η συγκεκριμένη σκυλίτσα τα κάνει όλα, τόσο μα τόσο διαφορετικά! Η μεγαλύτερη επιθυμία της είναι να μπορέσει να βρεθεί σε ένα περιβάλλον που δεν θα διαφέρει από τους άλλους σκύλους και γι' αυτό το σκοπό ταξιδεύει ως την άλλη άκρη της γης. Μήπως όμως εκεί συνειδητοποιήσει πως ακόμα και αν γίνεις ένα με το πλήθος είναι προτιμότερο να ξεχωρίζεις;

Το νέο βιβλίο του βραβευμένου συγγραφέα/εικονογράφου είναι ένα βιβλίο για πολυάσχολους σκύλους και για πολυάσχολες μέρες, μα πάνω από όλα είναι μια ευαίσθητη, πρωτότυπη, αστεία και πολύχρωμη παιδική ιστορία για την αυτοαποδοχή και την κοινωνική αποδοχή.

Από το εξώφυλλο και το οπισθόφυλλο καταλαβαίνεις ότι πρόκειται για ένα χαρούμενο βιβλίο, εμπνευσμένο με ζωηρά χρώματα και πινελιές, και όχι μόνο στην εικονογράφησή του. Αλλά, και στο κείμενό του, το οποίο σε προδιαθέτει να το τραγουδήσεις, να χορέψεις με το σκοπό του. Κάθε σελίδα έχει και ένα μικρό κειμενάκι, σαν ποιηματάκι. Για παιδάκια 3 ετών και πάνω είναι τόσο διασκεδαστικό να το ακούν από κάποιον μεγαλύτερο, ή ακόμη και τα ίδια να το διαβάσουν, σε συνδυασμό με την πραγματικά υπέροχη και καθαρή εικονογράφηση του Rob.

Η τρυφερή ηλικία των 3 είναι τόσο σημαντική, γιατί από εκεί και πέρα αντιλαμβανόμαστε σιγά σιγά τον εαυτό μας και τους γύρω μας. Είναι σημαντικό να αποδεχόμαστε και να αγαπάμε τον εαυτό μας, για να μπορέσουν και οι υπόλοιποι να μας αποδεχθούν. Κι αυτό είναι το νόημα αυτού του χαρούμενου βιβλίου, ειπωμένο με ποιητικό και πολύχρωμο τρόπο.

guide1907

Ο Rob Biddulph εργάστηκε ως art director σε πολλά περιοδικά, με πιο πρόσφατο το περιοδικό Observer και τα τελευταία χρόνια ασχολείται με τη συγγραφή και εικονογράφηση παιδικών βιβλίων. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν επίσης τα βιβλία του "Φύσηξε αεράκι" (Βραβείο καλύτερου εικονογραφημένου παιδικού βιβλίου της αλυσίδας βιβλιοπωλείων Waterstones) και "ΓΚΡΡΡ! Μια ιστορία για την φιλία". Ο Rub Biddulph ζει στο Λονδίνο με τη σύζυγό του και τις τρις κόρες τους.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια