Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Κάτω από τον πορφυρό ουρανό" του Μαρκ Σάλιβαν

Μια πραγματικά απίστευτη ιστορία που εξελίσσεται τα δύο τελευταία χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, στην περιοχή της Β. Ιταλίας. Ένα υπέροχο βιβλίο, ιστορικό μυθιστόρημα, βασισμένο σε αληθινά γεγονότα, όπως τα διηγήθηκε ο Πίνο Λέλα στον Μαρκ Σάλιβαν.
Επίσης, ιδιαίτερο ενδιαφέρον το πως ο Μαρκ Σάλιβαν έμαθε για την ιστορία και πώς τον επηρέασε σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ζωής του.

"Κάτω από τον πορφυρό ουρανό" του Μαρκ Σάλιβαν εκδόσεις Brainfood BookLoverGR

Ο Πίνο Λέλα, έφηβος, ρομαντικός, είχε την ατυχή-τύχη να γίνει ο προσωπικός οδηγός του δεύτερου κατά σειρά ισχυρότερου και πιο επικίνδυνου ανθρώπου μετά τον Χίτλερ στην Ιταλία. Στην κοινή τους πορεία, θα ακούσει και θα δει πολλά. Θα συναντηθεί με σημαντικά πρόσωπα που έκριναν το ρου της ιστορίας. Θα αμφιβάλει για τους πάντες και τα πάντα, ακόμη και για τον ίδιο του τον εαυτό. Ο ίδιος έβαλε το δικό του λιθαράκι σώζοντας περισσότερους από όσους νόμιζε ανθρώπους.

Έχω ακούσει πολλές ιστορίες από τους μεγαλύτερους της οικογένειας, για όσα έζησαν στον πόλεμο. Κατά κάποιον τρόπο, με έχουν συγκινήσει οι ιστορίες αυτές. Είναι κομμάτι μας.
Επίσης, έχουμε διαβάσει πολλά μυθιστορήματα για τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, κάποια μυθοπλασίες, κάποια βασισμένα σε αληθινά γεγονότα. Ποιός δεν έχει διαβάσει το "Ημερολόγιο της Άννας Φρανκ"; Το "Κάτω από τον πορφυρό ουρανό" είναι βιογραφικό, με ορισμένα σημεία εμπλουτισμένα από τον συγγραφέα για χάρη της λογοτεχνίας.

Το βιβλίο είναι 573 σελίδες ...παρόλα αυτά το διάβασα μέσα σε δύο ημέρες. Δεν με κούρασε, αν και σε ορισμένα σημεία ίσως να πλατύασε περισσότερο από όσο έπρεπε. Οι περιγραφές των τοπίων είναι τόσο ζωντανές, λες και τα βλέπεις μπροστά στα μάτια σου, σαν σε ταινία. Σε πολλά σημεία συγκινήθηκα, έκλαψα, θύμωσα, σταματώντας το διάβασμα για να πάρω ανάσα και να συνεχίσω αργότερα.

Με την ανάγνωση της τελευταίας τελείας, έμεινα σοκαρισμένη και χρειάστηκαν λίγα λεπτά για να κατανοήσω τα όσα διάβασα. Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν κατά την διάρκεια του πολέμου, ξεπερνούν κάθε λογική.
Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν μετά την λήξη του πολέμου... επίσης σοκαριστηκά.

Με θλίψη αντιλαμβάνομαι ότι κατά την διάρκεια τέτοιων σκοτεινών ετών, τίποτα δεν είναι άσπρο ή μαύρο - έτσι θα ήταν πιο εύκολα τα πράγματα, σωστά; Μα το χειρότερο, περιμένεις ότι μετά τον πόλεμο, τα πράγματα θα ήταν καλύτερα. Οι άνθρωποι θα είχαν μάθει από τα προηγούμενα λάθη τους.
Όταν πράττεις τις ίδιες κτηνωδίες με το τέρας, γίνεσαι και ο ίδιος τέρας!

Με αφορμή αυτήν την ιστορία του Πίνο Λέλα, ίσως εμείς, οι νεότεροι, που έχουμε την τύχη να ζούμε σε καιρούς ειρήνης, αντιληφθούμε λίγο περισσότερο τα λάθη των προγόνων μας ώστε να μην τα επαναλάβουμε. Μπορούμε άραγε;

Είναι από τα βιβλία που θες να διαβάσεις ξανά και ξανά. Πόσοι είχαν το θάρρος να μιλήσουν για εκείνα τα χρόνια, τι είδαν, τι άκουσαν, τι έκαναν. Ο Πίνο Λέλα έριξε λίγο φως σε άγνωστες πτυχές της ιστορίας, στα όσα διαδραματίστηκαν τα δύο τελευταία χρόνια του Β' Παγκοσμίου Πολέμου στην Β. Ιταλία. Ένα κομμάτι του πολέμου που από ιστορικούς αποκαλείται "Ξεχασμένο μέτωπο". Θα σας συναρπάσει μα κυρίως θα σας σοκάρει.

Για τον συγγραφέα
Ο Mark Sullivan έχει γράψει δεκαοκτώ μυθιστορήματα, καθώς και την μπεστ σέλερ των New York Times σειρά "Private", την οποία γράφει με τον James Patterson. Έχει κερδίσει πολλά βραβεία για τη συγγραφή του, όπως το Βραβείο Νέων Ταλέντων WHSmith, και τα έργα του έχουν δεχτεί διθυράμβους από τη New York Times και τη Los Angeles Times. Μεγάλωσε στο Μέντφιλντ της Μασαχουσέτης και αποφοίτησε από το Κολέγιο Χάμιλτον με πτυχίο στα αγγλικά, πριν εργαστεί ως εθελοντής στο Ειρηνευτικό Σώμα στη Νιγηρία της δυτικής Αφρικής. Με την επιστροφή του στις Ηνωμένες Πολιτείες, πήρε πτυχίο από τη Σχολή Δημοσιογραφίας Μέντιλ στο Πανεπιστήμιο Νορθγουέστερν και ξεκίνησε καριέρα στο ερευνητικό ρεπορτάζ. Εξαίρετος σκιέρ και λάτρης της περιπέτειας, ζει με τη γυναίκα του στο Μπόζμαν της Μοντάνα.



Τα δικαιώματα για κινηματογραφική ταινία έχουν ήδη δοθεί και σύντομα θα μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη, με πρωταγωνιστή τον Tom Holland.
Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Brainfood, εγκαινιάζοντας τη νέα σειρά βιβλίων Floral Books, λογοτεχνία για τον σύγχρονο αναγνώστη.

"Μία απίστευτη ιστορία, ένα μοναδικό, εξαίσιο βιβλίο"
James Patterson, #1 York Times Bestselling Author

Το βιβλίο έχει ήδη ξεπεράσει σε πωλήσεις το 1 εκατομμύριο αντίτυπα. Έχει παραμείνει στο Amazon Charts 47 εβδομάδες, στο USA Today 28 εβδομάδες και στο Wall Street Journal bestseller lists 9 εβδομάδες.
Δικαιώματα μετάφρασης του βιβλίου έχουν πουληθεί σε 28 χώρες, συμπεριλαμβανομένου την Ιταλία.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια