"Μ'αγαπά Δεν Μ'αγαπά" του M. J. Arlidge - BookLoverGR

Σάββατο, 25 Αυγούστου 2018

"Μ'αγαπά Δεν Μ'αγαπά" του M. J. Arlidge


Ο M. J. Arlidge επιστρέφει με άλλη μία απίθανη ιστορία! Το έβδομο θρίλερ της σειράς με πρωταγωνίστρια την Έλεν Γκρέις, το Μ' αγαπά δεν μ' αγαπά, υπόσχεται να σας καθηλώσει...

"Μ'αγαπά Δεν Μ'αγαπά" του M. J. Arlidge εκδόσεις Διόπτρα BookLoverGR


Η όλη ιστορία εξελίσσετε μέσα σε μία ημέρα. Μία ημέρα που μοιάζει μεγαλύτερη από τις υπόλοιπες, που δεν λέει να τελειώσει το αίμα, η αγωνία, το κυνηγητό. Η Έλεν Γκρέις ό,τι έχει επιστρέψει στα καθήκοντά της μετά την αθώωσή της και αποφυλάκισή της και καλείτε να πιάσει τους δολοφόνους που αφήνουν στο πέρασμά τους πτώματα.
Παράλληλα, προσπαθεί να ισορροπήσει ξανά στην εργασία της και με τους ανθρώπους που την περιβάλουν. Μα πάνω από όλα, να βρει τις ισορροπίες ξανά με τον εαυτό της.
Το τίμημα που θα πληρώσει η Έλεν Γκρέις και σε αυτήν την περιπέτεια θα είναι μεγάλο...

Σε αυτήν την ιστορία ο M. J. Arlidge έβαλε κάτω από τον μεγεθυντικό φακό τις επιπτώσεις που έχει σε ένα παιδί η έλλειψη αγάπης και η απόρριψη τόσο από το οικογενειακό όσο και από το κοινωνικό περιβάλλον. Όσο κι αν υπάρχουν δομές βοήθειας από κρατικούς φορείς, τελικά πόσο είναι αρκετές από μόνες τους ώστε να βοηθήσουν ανήλικους και μη, παραβάτες για να γίνουν ισορροπημένοι και υπεύθυνοι ενήλικες, χρήσιμοι στην κοινωνία;

Παράλληλα, υπάρχει ένας διακριτικός σχολιασμός ως προς την ξενοφοβία και τον ρατσισμό. Ένα φαινόμενο, όπως φαίνεται, που έχει προβληματίσει ακόμη και την λογοτεχνία πιο έντονα, μιας και βρίσκουμε αναφορές στα μυθιστορήματα που εκδίδονται τα τελευταία έτη. Μαζί, κι η βία που συναντάται σε νεαρές ηλικίες και ξεσπά κυρίως σε χώρους σχολείων.

Το συναίσθημα που μου άφησε πιο έντονο ήταν η δύναμη της συγχώρεσης... πόσο εύκολο είναι να συγχωρήσουμε τα αγαπημένα μας πρόσωπα, μα κυρίως τον ίδιο μας τον εαυτό. Όσο κρατάμε τον θυμό μέσα μας, δεν αφήνουμε την αγάπη να εκδηλωθεί, η οποία έχει θεραπευτική δύναμη.
Ο M. J. Arlidge επίσης, μου άφησε μία αίσθηση πιο συναισθηματική στην γραφή του, σε σχέση με τα υπόλοιπα μυθιστορήματα με την Έλεν Γκρέις όπου μας έχει συνηθίσει σε πιο σκληρή γραφή.

Παρόλο που δεν έχω διαβάσει και τα έξι υπόλοιπα μυθιστορήματα της σειράς, παρά άλλα δύο (μαζί με αυτό τρία), θεωρώ πως είναι το καλύτερό του. Διαβάζετε πολύ άνετα, χωρίς να κουράζει και πουθενά να κάνει κοιλιά ή να πλατειάζει. Λόγο και της δομής του βιβλίου, με τα μικρά κεφάλαια, σε ξεγελά και μπορείς να το διαβάσεις μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

Αυτό είναι που μου αρέσει περισσότερο στην γραφή του M. J. Arlidge. Είναι περιεκτικός, με όλες τις απαραίτητες λεπτομέρειες, με έμφαση στα κύρια σημεία έντασης, αφήνοντας στην άκρη ό,τι περιττό.
Μία σειρά ιστοριών θρίλερ με κεντρική πρωταγωνίστρια την Έλεν Γκρέις που έγινε η αγαπημένη μας! Τα μυθιστορήματα θα τα βρείτε στις εκδόσεις Διόπτρα.

Περίληψη

Μια γυναίκα κείτεται άψυχη στη μέση του δρόμου. Στην αρχή μοιάζει να πρόκειται για κάποιο τραγικό δυστύχημα, αλλά, όταν φτάνει στο σημείο η Έλεν Γκρέις, διαπιστώνει πως έχει να κάνει με μία εν ψυχρώ δολοφονία. Γιατί, όμως, κάποιος να βάλει στο στόχαστρο μια πολυαγαπημένη σύζυγο και μητέρα; 
Στην άλλη άκρη της πόλης ένας μαγαζάτορας δολοφονείται, ενώ οι πελάτες του δεν παθαίνουν ούτε γρατσουνιά. Γιατί ο δολοφόνος επιλέγει να ζήσουν; 
Ποιος ζει; Ποιος πεθαίνει; Ποιος είναι ο επόμενος στη σειρά; Ο χρόνος μετράει αντίστροφα… 

Για την Έλεν Γκρέις είναι ένας αγώνας δρόμου ενάντια στον χρόνο. Πρέπει να ανακαλύψει το κίνητρα του δολοφόνου και ποιος είναι ο επόμενος στόχος, διαφορετικά θα βρίσκεται συνεχώς ένα βήμα πίσω και αυτό ίσως κοστίσει τη ζωή της… 
Το έβδομο θρίλερ της σειράς με ηρωίδα την Έλεν Γκρέις από τον πρώτο σε πωλήσεις συγγραφέα των Sunday Times.Για τον συγγραφέα

Ο M. J. Arlidge εργάζεται τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια στην τηλεόραση και ειδικεύεται στην παραγωγή ποιοτικών δραματικών σειρών, μεταξύ των οποίων οι αστυνομικές σειρές Torn, The Little House και Silent Witness. Παράλληλα προετοιμάζει πιλοτικές παραγωγές για πρωτότυπες αστυνομικές σειρές τόσο για βρετανικά όσο και για αμερικανικά τηλεοπτικά δίκτυα. Το 2015, το βιβλίο του Six Degrees of Assassination που εκδόθηκε αποκλειστικά σε ακουστική μορφή ήταν Νο 1 σε πωλήσεις. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν από τις Εκδόσεις Διόπτρα τα βιβλία του Α Μπε Μπα Μπλομ, Γύρω Γύρω Όλοι, To Σπίτι με τις Κούκλες, Αν σε Πιάσω, Καίγεσαι, Στο Στόμα του Λύκου, Φτου και Βγαίνω και Μ’ Αγαπά, δεν Μ’ Αγαπά.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου