Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Το ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο Στολίδι" Αγγελική Δαρλάση

"Το ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο Στολίδι"  Αγγελική Δαρλάση εκδόσεις Μεταίχμιο


Αυτή είναι η ιστορία ενός ξεχωριστού χριστουγεννιάτικου στολιδιού, που κρέμεται σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο κάπου σ’ ένα σπίτι, σε μια χώρα από τις πολλές του κόσμου…


Είναι η ιστορία ενός μικρού αγοριού που οι συνθήκες το έστειλαν σε έναν πόλεμο μακριά από το σπίτι του και τους αγαπημένους του. Εκεί που δεν υπάρχει αγάπη, δεν υπάρχει φιλία, δεν υπάρχουν γιορτές, δεν υπάρχουν Χριστούγεννα. Γιατί στον πόλεμο έχει μόνο κρύο, μοναξιά και στεναχώρια.

Εκείνα τα Χριστούγεννα όμως μέσα στα χαρακώματα κάτι θα αλλάξει. Κάτι μικρό που θα κρατήσει λίγο. Θα είναι όμως ότι πιο σπουδαίο συνέβη ποτέ σε μέτωπο πολέμου. Τα όπλα θα σιωπήσουν για μια μέρα και θα αφήσουν να ακουστεί το τραγούδι των αγγέλων. Εχθροί και φίλοι θα γιορτάσουν μαζί τα Χριστούγεννα και θα ευχηθούν από τα βάθη των ψυχών τους να τελειώσει γρήγορα ο πόλεμος, θα παίξουν και θα κεράσουν ο ένας τον άλλον κάτι από τα φτωχικά καλούδια του, θα αγαπηθούν.
Η μέρα όμως θα φύγει γρήγορα, τα Χριστούγεννα θα τελειώσουν και οι στρατιώτες θα γυρίσουν πίσω στις θέσεις του. Την άλλη μέρα ίσως σκοτώσει ο ένας τον άλλον, ίσως όχι. Κανείς δεν θα μάθει. Δυο νεαροί στρατιώτες όμως- παιδιά ακόμη στην πραγματικότητα- θα προλάβουν να κάνουν ένα δώρο ο ένας στον άλλο. Τίποτα πολύτιμο ή ακριβό. Αναμφίβολα όμως ένα σπουδαίο και ανεκτίμητο δώρο. 
Γιατί οι στρατιώτες είναι άνθρωποι και πολλές φορές δεν είναι επιλογή τους να αφήσουν τα σπίτια τους και τις οικογένειές τους για να πάνε στον πόλεμο. Οι στρατιώτες είναι άνθρωποι και μπορεί και παιδιά. Κι ευτυχώς οι άνθρωποι είναι ικανοί να κρατάνε μέσα τους πάντα κάτι μαγικό, κάτι όμορφο που είναι ικανό να ομορφύνει ολόκληρο τον κόσμο.

Το ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο Στολίδι της Αγγελικής Δαρλάση είναι βασισμένο σε αληθινή ιστορία κι αυτό νομίζω είναι που το καθιστά τόσο διαφορετικό και ξεχωριστό βιβλίο. Σε αυτό το βιβλίο δεν υπάρχουν λαμπερά δέντρα, ζεστά σπίτια, δώρα και Άγιος Βασίλης. Σε αυτό το βιβλίο παρουσιάζεται η ωμή αλήθεια ενός πολέμου μπερδεμένη με την αγάπη που μπορεί να έχουν οι άνθρωποι σε αφθονία στις ψυχές τους.
Σίγουρα δεν είναι υπερβολή να πω πως το Ωραιότερο Χριστουγεννιάτικο Στολίδι είναι από τα πιο όμορφα χριστουγεννιάτικα βιβλία που έχουμε διαβάσει σε αυτό το σπίτι. Και σε αυτό συμφώνησαν και τα 3 αγόρια μου! γιατί απλά είναι ένα βιβλίο δίδαγμα για μικρούς και μεγάλους. Είναι μια αληθινή ιστορία. Τα παιδικά βιβλία ξέρετε, δεν γράφτηκαν μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους. Κυρίως για τους μεγάλους!

Διαβάστε το από τις εκδόσεις μεταίχμιο!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια