Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Το μικρό σπίτι στο λιβάδι" Λώρα Ίνγκαλς - Ουάϊλντερ

"Το μικρό σπίτι στο λιβάδι"  Λώρα Ίνγκαλς - Ουάϊλντερ  εκδόσεις Άγκυρα


Τα βιβλία της σειράς «Μικρό Σπίτι στο Λιβάδι» περιγράφουν τη ζωή της Λόρας Ίνγκαλς-Ουάιλντερ. Η Λόρα γεννήθηκε το 1867, μέσα σε μια μικρή καλύβα, κοντά στο Μεγάλο Δάσος του Ουισκόνσιν. Κατόπιν, χρόνο με τον χρόνο, μέσα σε σκεπαστή άμαξα, ταξίδεψε με την οικογένειά της στο Κάνσας, στη Μινεζότα και, τέλος, στην περιοχή της Ντακότα., όπου συνάντησε και παντρεύτηκε τον Αλμάντσο Ουάιλντερ.


Υπάρχουν βιβλία και βιβλία και κάθε ένα από αυτά έχει τη δική του χάρη και ομορφιά. Όπως επίσης κάθε βιβλίο έχει να δώσει και κάτι δικό του στον αναγνώστη. Το μικρό σπίτι στο λιβάδι όμως είναι ένα ιδιαίτερο βιβλίο κι αυτό γιατί μοιάζει τόσο πολύ με αληθινό που ξεχνά εύκολα κανείς πως είναι μυθοπλασία.
Οι περιπέτειες μιας αγαπημένης οικογένειας που περιπλανιέται στις πολιτείες της Αμερικής μέχρι να βρει που θα εγκατασταθεί και ύστερα ο αγώνας της επιβίωσης και τα προβλήματα (μικρά και μεγάλα) της οικογένειας. Χαρές, λύπες, οικονομικά προβλήματα, ανθρώπινες σχέσεις ξεπηδούν από τις σελίδες του βιβλίου. Πάντα όμως με πολλή αγάπη και αφοσίωση στην οικογένεια. Κι όλα αυτά σε μια εποχή που οι άνθρωποι δεν είχαν το διαδίκτυο ούτε σχολές γονέων για να μάθουν πως θα γίνουν καλοί γονείς. Απλώς αγαπούσαν τα παιδιά τους. Κι εκείνα ανάμεσα στην ανεμελιά της παιδικής τους ηλικίας βοηθούσαν στις δουλειές  του σπιτιού προσφέροντας τη μικρή τους βοήθεια χωρίς παράπονο. Τα βράδια όμως ανήκαν στην οικογένεια, γύρω από το τραπέζι με την παρέα της φωτιάς και μερικών καλών φίλων. Έτσι οι νύχτες γέμιζαν με ενδιαφέρουσες ιστορίες και διασκέδαση.

Ήταν η εποχή που όλα ήταν πιο αγνά. Κυρίως οι σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων. Κι αυτό ήταν που είχε σημασία.


Το μικρό σπίτι στο λιβάδι είναι ένα βιβλίο σκέτη βουτιά στον χρόνο, σε μια εποχή που έχει χαθεί αλλά αξίζει να τη θυμόμαστε και να μαθαίνουμε μέσα από αυτήν! 
Συνίσταται για παιδιά 9 ετών και πάνω.
Και να θυμάστε: δεν υπάρχει καλύτερο δώρο στα παιδιά από ένα βιβλίο!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Άγκυρα

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια