Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Η επόμενη στάση" του Δημήτρη Πολίτη

Η επόμενη στάση είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα λογοτεχνικού κειμένου που αναφέρει προβλήματα της καθημερινότητας και της γενικής αίσθησης που υπάρχει τα τελευταία 10 έτη σε όλη την Ευρώπη. Όπως το μεταναστευτικό, προσφυγικό, τρομοκρατία, κοινωνικά, μα και προσωπικούς προβληματισμούς όπως το άδικο της ζωής, η μοίρα, το αναπόφευκτο.

Η επόμενη στάση του Δημήτρη Πολίτη BookLoverGR


Ο Δημήτρης Πολίτης στις 460 σελίδες της ιστορίας του, περιπλέκει ιστορίες διαφορετικών προσώπων, που προέρχονται από τελείως διαφορετικά υπόβαθρα. Το κοινό όλων τους, ο πόνος που έχουν βιώσει κάποια στιγμή στην ζωή τους. Αυτό το κοινό στοιχείο, θα τους φέρει όλους πολύ πιο κοντά, χωρίς οι ίδιοι καν να το γνωρίζουν, σε ένα κοινό τέλος.

Αναμφίβολα η ιστορία έχει πολλά επίπεδα. Μέσα από προσωπικές ιστορίες, μας γίνεται φανερό πως οι κοινωνικοπολιτικές καταστάσεις επηρεάζουν τις ζωές πολλών περισσότερων ανθρώπων από όσο νομίζουμε. Εμείς ...οι άνθρωποι που έχουμε την τύχη να ζούμε σε ένα "ισορροπημένο" κοινωνικοπολιτκό περιβάλλον (πχ άνευ πολέμου)... έχουμε μία πολύ μικρή εικόνα του τι διαδραματίζεται σε μεγαλύτερη εμβέλεια. Αν και η ιστορία είναι μυθοπλασία, δεν είναι πολύ μακριά από την πραγματικότητα.

Ο ανθρώπινος πόνος, είτε σωματικός, είτε ψυχικός, έχει τεράστια επίδραση στον άνθρωπο και είναι, ίσως, η σημαντικότερη αιτία των αποφάσεων που παίρνονται, με όποιο κόστος. Ανάλογα την ψυχοσύνθεση του κάθε ατόμου, οι αποφάσεις ποικίλουν. Κατ' επέκταση και τα αποτελέσματά τους. Σε κάθε περίπτωση, επηρεάζονται πολλοί περισσότεροι άνθρωποι από τις αποφάσεις ενός ατόμου, από όσο θέλουμε να πιστεύουμε. Δημιουργείτε ένα "μικρό" ντόμινο που ξεπερνά την αντίληψή μας. Όταν φτάνει η ώρα των αποτελεσμάτων, ίσως τότε βλέπουμε το μέγεθος του ντόμινου.

Η ιστορία του Δημήτρη Πολίτη, γραμμένη με απλό λόγο, δημιούργησε το δικό μου ντόμινο συναισθημάτων. Σε κάνει να αναρωτιέσαι, πόσο μικροί είμαστε, όπως ακριβώς συνηθίζουμε να λέμε "μία σταγόνα στον ωκεανό", μα πόσο μεγάλη η διαφορά που μπορούμε να κάνουμε...

Το βιβλίο "Η επόμενη στάση" του Δημήτρη Πολίτη, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ίαμβος.


Ο Δημήτρης Πολίτης γεννήθηκε στην Αθήνα το Μάρτιο του 1960. Σπούδασε κλασικές επιστήμες και ιταλική φιλολογία στο University College του Δουβλίνου κι έκανε μεταπτυχιακές σπουδές στην Επιστήμη των Πληροφοριών και τις ευρωπαϊκές Δημόσιες Σχέσεις στο Trinity College του Δουβλίνου. Διετέλεσε επί έτη υπεύθυνος πληροφόρησης του Ευρωπαϊκού Ιδρύματος για τη Βελτίωση των Συνθηκών Διαβιώσεως και Εργασίας που έχει την έδρα του στο Δουβλίνο της Ιρλανδίας, ειδικευμένος σε θέματα που αφορούν τις εργασιακές συνθήκες και την ασφάλεια και υγιεινή στην εργασία. Έχει δημοσιεύσει στο παρελθόν άρθρα, παρουσιάσεις και συγγράμματα σχετικά με τις συνθήκες εργασίας, το εργασιακό περιβάλλον και την επαγγελματική υγιεινή και ασφάλεια στα Ελληνικά, Αγγλικά και Ιταλικά. Έχει ζήσει στην Ιρλανδία, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Λουξεμβούργο και το Βέλγιο. Αυτή την εποχή ζει στις Βρυξέλλες όπου εργάζεται στην Γενική Διεύθυνση Επικοινωνίας και Τύπου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής ως αρχισυντάκτης του δικτυακού τόπου "EUROPA" της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια