Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Το ταξίδι της σταγόνας" του Ιωάννη Κωστόπουλου

Αυτό το βιβλίο ξεκίνησέ το παρά μόνο εάν είσαι διατεθειμένος να βάλεις τον εαυτό σου μπροστά από ένα καθρέφτη και να είσαι ειλικρινής. "Το ταξίδι της σταγόνας" ανοίγει ορίζοντες, βάζει μία Αρχή, μία Έναρξη στο δικό σου ταξίδι εάν το επιτρέψεις.

"Για να δυναμώσει το εσωτερικό σου φως, 
πρέπει να δυναμώσει η αγάπη σου."

"Το ταξίδι της σταγόνας" του Ιωάννη Κωστόπουλου BookLoverGR
Στην δική μου περίπτωση, μου έφερε μνήμες, από δικά μου βιώματα, με τον δικό μου δάσκαλο και φίλο. Μου υπενθύμισε πράγματα που γνωρίζω και, επιπλέον, χάρηκα πολύ που γνωρίζω ανθρώπους με τον ίδιο τρόπο ζωής.

"Χωρίς την βιωματική εμπειρία,
καμία γνώση δεν έχει αξία."

Το συγκεκριμένο βιβλίο είναι ουσιαστικά μία ιστορία εμπειρική, με βάση την διδασκαλία Τσαν (Ζεν), όπως την έζησε και την βίωσε ο Ιωάννης Κωστόπουλος. Παρόλο τα βαθιά νοήματα που θα βρείτε, είναι γραμμένο τόσο απλά και όμορφα, χωρίς να κουράζει και χωρίς να γίνεται βαρετό μέσα από ορολογίες ή υπερβολικές αναλύσεις. Άλλωστε, είπαμε πως πρόκειται για βιωματικό βιβλίο.

"Μόνο μέσα από τον πόνο μπορείς ν' αναγεννηθείς,
δεν υπάρχει άλλος τρόπος."

Καθόλη την διάρκεια της ανάγνωσης, προσπάθησα να ακολουθήσω τις συμβουλές που περιγράφονται ανά κεφάλαιο, χωρίς να βιάζομαι για την συνέχεια, παρά απόλαυσα το ταξίδι... και δεν ήταν καθόλου εύκολο όσο κι αν διαβάζεται, ή αν θέλετε, ακούγεται! Όταν αποφασίσεις να μπεις σε μια διαδικασία αυτογνωσίας, πρέπει να είσαι προετοιμασμένος πως θέλει υπομονή, επιμονή και επανα-προγραμματισμό, εννοώντας των καθημερινών συνηθειών, των σκέψεων ...ή των μη-σκέψεων, και πράξεων ή μη-πράξεων.

"Είναι μια μάχη απόλυτης παράνοιας,
πολεμάς να σκοτώσεις το ΕΓΩ σου και ό,τι αυτό αντιπροσωπεύει,
πολεμάς εσένα!"

"Το ταξίδι της σταγόνας" του Ιωάννη Κωστόπουλου BookLoverGR

Συνήθως, αποφεύγω να σημειώνω ή να υπογραμμίζω πάνω σε βιβλία. Σε αυτό ακολούθησα τον κανόνα "κράτα highlights", κοινώς κράτα σημειώσεις, υπογράμμισε, βάλε σελιδοδείκτες. Είναι από τα βιβλία που μπορείς ανά πάσα στιγμή να επιστρέψεις, να ξανά διαβάσεις και κάθε φορά ίσως να σου δώσει κάτι καινούριο ή να σου υπενθυμίσει μία μικρή μικρή λεπτομέρεια που κάνει όμως την μεγάλη διαφορά.

Θα μπορούσα να πω, πως μιας και η παρουσίαση του βιβλίου "Το ταξίδι της σταγόνας" μας βρίσκει στον νέο χρόνο, είναι το ιδανικό βιβλίο για να ξεκινήσετε το αναγνωστικό σας ταξίδι του 2019, θέτοντας νέους στόχους, με πρώτο από όλους να αναζητάμε πάντα...


"Είσαι ένας αναζητητής,
όχι πολεμιστής."

"Είναι όλα τόσο όμορφα..."


Ευχαριστώ θερμά των φίλο Β. που μου πρότεινε και μου έστειλε αυτό το βιβλίο.
Ελπίζω, έστω και λίγο, να σας παρακίνησα για να το διαβάσετε. 
Ζητήσετε πληροφορίες για το βιβλίο στα παρακάτω link...



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια