Looking For Anything Specific?

Header Ads

Το Γλυκό Πεπρωμένο, του Ράσελ Μπανκς

Καταρχάς να πω κάτι που ίσως το έχω ξανά πει! Πόσο μ' αρέσουν τα εξώφυλλα των εκδόσεων Floral! Ξεχωρίζουν για το στιλιζαρισμένο τους ύφος και την ποιότητα του χαρτιού. Όσο χοντρό κι αν είναι ένα βιβλίο, παραμένει ελαφρύ και δεν πιάνονται τα χεράκια μας, ειδικά για όσους από εμάς αγαπάνε να διαβάζουν ξαπλωμένοι. Στο θέμα μας όμως...

Το Γλυκό Πεπρωμένο, του Ράσελ Μπανκς εκδόσεις Floral, BookLoverGR


Στο Γλυκό Πεπρωμένο βασίστηκε η ομώνυμη ταινία του Ατόμ Εγκογιάν, Sweet Hereafter ο αρχικός τίτλος, η οποία απέσπασε και πολλά βραβεία.


Η όλη ιστορία διαδραματίζεται σε μία κωμόπολη, μία κλειστή κοινωνία και ως εκ τούτου ...όλοι ξέρουν τους πάντες και τα πάντα. Κάτι που είναι πολύ καλό, αλλά μπορεί και να γυρίσει boomerang. Όπως ίσως έγινε στο τραγικό δυστύχημα με το σχολικό λεωφορείο.

Είναι πολύ ενδιαφέρον να δεις πως ο κάθε ένας αντιλαμβάνεται και επεξεργάζεται ένα συγκεκριμένο γεγονός, με διαφορετικό τρόπο, με βάση την ψυχοσύνθεσή του και τις εμπειρίες του. Είναι σαν να κοιτάμε, εν μέρη, μέσα από μια κλειδαρότρυπα την ψυχή και τις πιο βαθιές σκέψεις του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά.
Ακόμη περισσότερο ενδιαφέρον το πως μία μικρή κοινωνία καταφέρνει να συνεργαστεί και να αλληλεπιδράσει, μετά αυτό το τραγικό γεγονός. Και ουσιαστικά σε αυτό ακριβώς εστιάζει ο Ράσελ Μπανκς κι όχι στο αυτό καθεαυτό το δυστύχημα. Οι πρωταγωνιστές μας διηγούνται την πριν-το-δυστύχημα ζωή τους και την μετά-το-δυστύχημα ζωή τους, με αρκετές λεπτομέρειες, που μερικές φορές δεν ξέρεις εάν όντως όλες αυτές οι λεπτομέρειες είναι σημαντικές κι όχι φλυαρίες.

Ωστόσο, πρόκειται για ένα ελαφρύ διήγημα, που εμβαθύνει στις ψυχές των ανθρώπων μετά από ένα πραγματικά τραγικό γεγονός, με τρόπο ανθρώπινο, που θα μπορούσε να είναι πραγματικότητα κι όχι μυθοπλασία.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Floral.




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια