Looking For Anything Specific?

Header Ads

Νέα βιβλία για τους μικρούς BookLovers από εκδόσεις Μίνωας

Νέα βιβλία για τους μικρούς BookLovers από εκδόσεις Μίνωας

Τα νέα βιβλία μπορείτε να τα βρείτε στις εκδόσεις Μίνωας


  • Μαίρη Πόπινς, Πάμελα Τράβερς
  • Μια άδεια κουβαρίστρα, Φωτεινή Βασιλείου 
  • Το μικρό μου κουβαράκι, Μάρω Θεοδωράκη
  • Κλασικά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν 
  • Πώς νιώθεις σήμερα;, Στεφανί Κουτιριέ
  • 4 ½ φίλοι και το αίνιγμα στο σπίτι του επιστάτη, Γιόαχιμ Φρίντριχ
  • Ανακαλύπτοντας τους αρχαίους θησαυρούς της ελιάς, Βασιλική Μαρκάκη
  • Ένα κουτί θάλασσα, Κώστας Στοφόρος

Αναλυτικότερα:


Μαίρη Πόπινς, της Πάμελα Λ. Τράβερς
Διασκευή: Μαρία Δασκαλάκη

Εικονογράφηση: Νίκος Γιαννόπουλος
Κλασικοί Θησαυροί


Σελίδες: 40
 Διαστάσεις: 23.5 Χ 26.5
Εξώφυλλο: σκληρό

Η Μαίρη Πόπινς είναι ο νέος «Κλασικός Θησαυρός» που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας! Διασκευασμένη για παιδιά, η μαγευτική ηρωίδα Μαίρη Πόπινς αποτελεί συνώνυμο της παιδικότητας και της ανεμελιάς.

Η οικογένεια Μπανκς ζούσε στο μικρότερο σπίτι του δρόμου με τις κερασιές. Η ζωή τους έμοιαζε αρκετά συνηθισμένη μέχρι τη στιγμή που ο άνεμος γύρισε ανατολικός και έφερε έξω από την πόρτα τους την καινούρια νταντά. Η Μαίρη Πόπινς κάθε άλλο παρά συνηθισμένη ήταν. Είχε έναν θείο που όποτε γελούσε φούσκωνε σαν μπαλόνι κι ανέβαινε ψηλά στο ταβάνι, μπορούσε να συνομιλήσει με τα αστέρια και κρατούσε μια ομπρέλα στο μπαστούνι της οποίας υπήρχε ένα κεφάλι παπαγάλου! Όλα πήγαιναν καλά, ώσπου ο άνεμος άρχισε να φυσά δυτικός…



Μια άδεια κουβαρίστρα, της Φωτεινής Βασιλείου
 Εικονογράφηση: Ρένια Μεταλληνού
Για παιδιά ηλικίας 3+

Σελίδες: 32
Διαστάσεις: 21 x 29
Σκληρό εξώφυλλο

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το νέο παραμύθι της συγγραφέως Φωτεινής Βασιλείου. Μια τρυφερή ιστορία για το συναίσθημα της χαράς και την αποδοχή της. Ένα καλογραμμένο παραμύθι χωρίς διδακτισμούς που με ποιητικό τρόπο δείχνει ότι η χαρά βιώνεται μέσα από την προσφορά, την αγάπη, τη φιλία, την ευγνωμοσύνη αλλά και το νοιάξιμο.
Η Αλίκη όλο ζηλεύει! Και όλο θυμώνει και σταματάει το παιχνίδι της στη μέση. Κι άλλες φορές, πάλι, βάζει τα κλάματα. Χαρούμενη πάντως δεν είναι.
Μια μέρα ρωτάει τον παππού της: Παππού, τι είναι χαρά; κι εκείνος για απάντηση της χαρίζει ένα κουτί με μια άδεια κουβαρίστρα. Έτσι ξεκινά η Αλίκη να ανακαλύπτει τη χαρά. Τι είναι αυτό, όμως, που μας κάνει πραγματικά χαρούμενους; Ποια αόρατη κλωστή δένει τις χαρούμενες στιγμές και τις τυλίγει σε μια άδεια κουβαρίστρα;


Το μικρό μου κουβαράκι, της Μάρως Θεοδωράκη
Εικονογράφηση: Χρύσα Σπυρίδωνος
Για παιδιά ηλικίας 3+ 


Σελίδες: 32
Διαστάσεις: 21 29
Σκληρό εξώφυλλο

Μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το νέο παραμύθι της συγγραφέως Μάρως Θεοδωράκη. Μια τρυφερή ιστορία για την πιο αγνή αγάπη, την αδελφική! Για όλα τα παιδιά που περιμένουν αδελφάκι. 
Η ζωή του μικρού Λεωνίδα αλλάζει όταν εμφανίζεται ένα πολύτιμο δώρο για εκείνον: μέσα σε ένα ασπρόμαυρο χαρτάκι αποκαλύπτεται ένα μικροσκοπικό κουβαράκι-αδερφάκι. Ο ρόλος του μεγάλου αδερφού τον βάζει σε διλήμματα. Θα είναι αγόρι ή κορίτσι; 
Θα πρέπει να μοιράζεται το δωμάτιό του; Και η αγάπη της μαμάς και του μπαμπά; Θα μεγαλώσει ή θα μικρύνει;


Κλασικά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν
Μετάφραση: Κώστια Κοντολέων
Εικονογράφηση: Φραντζέσκα Ρόσι

Για παιδιά ηλικίας 4+
Σελίδες: 104
 Διαστάσεις: 21 Χ 29
Εξώφυλλο: σκληρό

Μια ονειρεμένη συλλογή με εννιά γνωστά παραμύθια του Χανς Κρίστιαν Άντερσεν μεταφρασμένα στα ελληνικά από την Κώστια Κοντολέων.
Η μικρή γοργόνα, ο μολυβένιος στρατιώτης, η Βασίλισσα του Χιονιού και άλλοι ήρωες συναντιόνται σε μια σκληρόδετη έκδοση με εξαιρετική εικονογράφηση!


Μερικά από τα αγαπημένα παραμύθια της παιδικής μας ηλικίας ήταν σίγουρα γραμμένα από τον Χανς Κρίστιαν Άντερσεν.


ΠΩΣ ΝΙΩΘΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ;
 Συγγραφέας: Στεφανί Κουτιριέ
Εικονογράφηση: Μορέν Πουανιονέκ
Μετάφραση: Κωνσταντίνα Αρμενιάκου

Για παιδιά ηλικίας 2+
Σελίδες: 44
 Διαστάσεις: 21 Χ 29
Εξώφυλλο: σκληρό
  
Ανακαλύψτε ένα διαδραστικό βιβλίο που μιλάει όχι μόνο για ένα αλλά
για όλα τα συναισθήματα και δείχνει στα παιδιά πώς να τα διαχειρίζονται.
  
Μια εβδομάδα γεμάτη συναισθήματα για τη μικρή Σοφία: θυμός, λύπη, περηφάνια, ντροπή, φόβος, χαρά ζήλια.


4 1/2 Φίλοι και το αίνιγμα στο σπίτι του επιστάτη
Γιόαχιμ Φρίντριχ
Μετάφραση:
Ιωάννα Αγγελάκη 
Εικονογράφηση εξωφύλλου:
Κριστίν Μενάρ

Για παιδιά ηλικίας 8+
Σελίδες: 168
 Διαστάσεις: 14 Χ 20,5
Εξώφυλλο: μαλακό
(με ράχη)
Σειρά: 4½ ΦΙΛΟΙ
Παιδική λογοτεχνία / Περιπέτεια

Οι 4½ φίλοι απαρτίζονται από τρία αγόρια, ένα κορίτσι και έναν σκύλο. Ο Κάλε, ο ιδρυτής και αρχηγός του γραφείου ντετέκτιβ «Κάλε και Σία», τα δίδυμα αδέλφια Στέφι και Κάρστεν, ο Φρίντελ και ο σκύλος τους, ο Πεντάμορφος, μπλέκουν σε διάφορες περιπέτειες στην προσπάθειά τους να λύσουν μυστήρια και παράξενες υποθέσεις. Μόλις κυκλοφόρησε η 7η  ολοκαίνουρια περιπέτειά τους! 
Από τότε που ήρθε στο σχολείο ο καινούριος επιστάτης, ο κύριος Πέντελ, συμβαίνουν αλλόκοτα πράγματα: Αντικείμενα εξαφανίζονται και ακούγονται κραυγές που σου παγώνουν το αίμα. Κρύβει κάποιον ο επιστάτης;  Ή μήπως κινδυνεύει η κυρία Σούλτε-Στράτμαν, η αγαπημένη καθηγήτρια του Φρίντελ;
Ένα μυστήριο και μια παράξενη υπόθεση που μόνο η παρέα των  4½ φίλων μπορεί να λύσει.


 ΕΝΑ ΚΟΥΤΙ ΘΑΛΑΣΣΑ
ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΟΦΟΡΟΣ

Λογοτεχνικές Εξερευνήσεις (9+)
Σελίδες: 120
 Διαστάσεις: 14 Χ 20,5
Εξώφυλλο: μαλακό
(με ράχη)
Θέμα: Ταξίδια στην Ελλάδα – Λέσβος

Το νέο βιβλίο του Κώστα Στοφόρου Ένα κουτί θάλασσα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας στη σειρά «Ερευνητές Μυστηρίων», με θέμα Ταξίδια στην Ελλάδα-Λέσβος. Όπως και κάθε ιστορία της σειράς, έτσι κι αυτή έχει σκοπό να φέρει τους μικρούς αναγνώστες σε επαφή με τις ομορφιές, τις ιδιαιτερότητες, την πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά του τόπου μας.
Όταν ο πατέρας του Μάριου και της Λυδίας παίρνει ξαφνικά μετάθεση για το Πλωμάρι της Λέσβου, τα δυο αδέρφια αντιδρούν με εντελώς διαφορετικό τρόπο: το αγόρι χαίρεται αλλά το κορίτσι οργίζεται! Ωστόσο, είναι καλοκαίρι και οι εκπλήξεις στο νησί, που έχει υμνηθεί από τόσους ποιητές και πεζογράφους, διαδέχονται η μία την άλλη.
Σύντομα θα ανακαλύψουν τη φύση και την ιστορία της Λέσβου, θα μάθουν για τη Σαπφώ, τον Αλκαίο, τον Θεόφιλο, τον Οδυσσέα Ελύτη, τον Ηλία Βενέζη και θα βαδίσουν στα χνάρια του Δάφνι και της Χλόης. Με σημείο αναφοράς την Παναγιά τη Γοργόνα του Στρατή Μυριβήλη, ξετυλίγεται μια σύγχρονη ιστορία γεμάτη μυστήριο και περιπέτεια.

Ποιοι εκμεταλλεύονται τη θάλασσα, καταστρέφοντας το περιβάλλον; Τι είναι η ήπια αλιεία και το πρόγραμμα της Greenpeace «Ένα κουτί θάλασσα»;
Είναι δυνατόν μέσα στο σκοτάδι να ανθίσει και η πρώτη αξέχαστη αγάπη;


ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΡΧΑΙΟΥΣ ΘΗΣΑΥΡΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΙΑΣ
Μια περιπέτεια δραστηριοτήτων
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΜΑΡΚΑΚΗ

Γνώσεων
Για παιδιά ηλικίας 7+
Σελίδες: 72
Διαστάσεις: 21 x 21
Εξώφυλλο: μαλακό (με ράχη)

Οι αρχαίοι Έλληνες αγαπούσαν πολύ την ελιά και πάρα πολύ παλιά, από την προϊστορική εποχή, τη χρησιμοποιούσαν στην ιατρική, τη μαγειρική, τη θρησκεία και σε άλλους τομείς της καθημερινότητας. Μέχρι σήμερα ειδικοί επιστήμονες, βοτανολόγοι, γεωπόνοι και αρχαιολόγοι, σπουδάζουν και εργάζονται για να ανακαλύψουν τη σημασία και τις πολλαπλές χρήσεις της ελιάς στην αρχαία Ελλάδα.

Μέσα από κείμενα, ζωγραφιές και παιχνίδια στο βιβλίο αυτό θα μάθεις πώς οι αρχαίοι Έλληνες χρησιμοποιούσαν την ελιά στη θρησκεία, τη διατροφή, την ιατρική και αλλού, αλλά και θα ανακαλύψεις ότι οι τρόποι χρήσης της ελιάς παραμένουν σε πολλές περιπτώσεις ίδιοι ακόμα και σήμερα!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια