Μην το πεις πουθενά, της Kate Hamer - BookLoverGR

Παρασκευή, 8 Φεβρουαρίου 2019

Μην το πεις πουθενά, της Kate Hamer

Το Μην το πεις πουθενά είναι το δεύτερο βιβλίο της Kate, μετά Το κορίτσι με το κόκκινο παλτό. 

Μην το πεις πουθενά της Kate Hammer, εκδόσεις Μεταίχμιο, BookLoverGR


Η ιστορία της Ρούμπι, ενός ιδιαίτερου, μοναχικού παιδιού προς την ενηλικίωση. Παλεύει με την απώλεια και την αναζήτηση της ταυτότητάς της, της σχέσης της με τους γύρω της, τις φιλίες της, μα κυρίως την αναζήτηση της μητέρας της. Η Kate έγραψε μία πολύ τρυφερή και ιδιαίτερη ιστορία, μεταφέροντάς μας από το παρελθόν στο παρόν και από το παρόν στο παρελθόν, που για εμένα, το πιο έντονο χαρακτηριστικό είναι η όλη ατμόσφαιρα που μας μεταφέρει μέσα από τις περιγραφές της. Σχεδόν μυσταγωγική και ατμοσφαιρική.

Ένας κόσμος μεταξύ ζωντανών και νεκρών, παρελθόντος και παρόντος, μέσα από τα μάτια της Ρούμπι. Σε ορισμένες περιγραφές μου θύμισε έντονα στοιχεία από την ταινία Οι Άλλοι. Γι' αυτό και πιστεύω πως κινηματογραφικά θα είχε πολύ ενδιαφέρον να μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη.

Ωστόσο, παρόλες τις όμορφες περιγραφές και ροή της ιστορίας, το βρήκα επίπεδο και light για ψυχολογικό θρίλερ, για τα δικά μου γούστα.

Τα βιβλία της Kate Hamer θα τα βρείτε από τις εκδόσεις Μεταίχμιο.


Περίληψη 

Με λένε Ρούμπι. Ζω με την Μπάρμπαρα και τον Μικ. Δεν είναι οι πραγματικοί μου γονείς, μου λένε όμως τι να κάνω και τι να πω. Πρέπει να λέω πως τις μελανιές στα μπράτσα μου και το μαυρισμένο μάτι μου τα έπαθα πέφτοντας απ’ τη σκάλα.
Είναι, όμως, και πράγματα που δεν λέω. Δεν θα τους πω ότι θα ψάξω τους πραγματικούς μου γονείς. Δεν θα βγάλω άχνα για τον Σκιά, που κάθεται στη σκάλα, ή την κυρία που είδα πηγαίνοντας για ύπνο.
Είπα στον Μικ για τη γυναίκα με το κίτρινο φόρεμα που είδα κρεμασμένη απ’ τη ζώνη ασφαλείας της βαθιά μέσα στο δάσος πίσω από το σπίτι μας. Του είπα ότι είδα τον θάνατο να βγαίνει από μέσα της. Μου είπε πως θα με παρασημοφορήσει για τα ψέματά μου.
Δεν έλεγα ψέματα. Είμαι κυνηγός χαμένων ψυχών και θα βρω την πραγματική μου οικογένεια.
Και δεν θα αφήσω τον Μικ να με σταματήσει.

Ένα μυθιστόρημα ενηλικίωσης, στην κόψη του μαγικού ρεαλισμού και του ψυχολογικού θρίλερ. Μια στοιχειωμένη ιστορία για τα φαντάσματα που κουβαλούν οι ζωντανοί• για την αγάπη και την απώλεια• για την οικογένεια και τη φιλία, ειπωμένη από την αέρινη Ρούμπι, μια έφηβη που κατοικεί τόσο στο παρελθόν όσο και στο παρόν.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου