Το Τέρας κι ΕΓΩ, του Σταμάτη Μαλέλη - BookLoverGR

Δευτέρα, 8 Απριλίου 2019

Το Τέρας κι ΕΓΩ, του Σταμάτη Μαλέλη

Ένα βιβλίο-εξομολόγηση του Σταμάτη Μαλέλη για το πως αντιμετώπισε την κατάθλιψη. 
Ένα βιβλίο που έχει βοηθήσει πολλούς ανθρώπους μέχρι σήμερα. Κι από προσωπική εμπειρία, είναι καλό να μιλάμε, να συζητάμε και να ζητάμε βοήθεια. Ένα βιβλίο που ήθελε κότσια για να γραφτεί και να διαβαστεί.

Το Τέρας κι ΕΓΩ, του Σταμάτη Μαλέλη, εκδόσεις Μίνωας, BookLoverGR
Φεβρουάριος 2019

6Η ΧΙΛΙΑΔΑ

Kωδικός: 35362
Σελίδες: 256
 Διαστάσεις: 14 Χ 20,5


ΝΙΚΗΣΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ.
ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΜΟΝΟΣ ΣΟΥ.


Το επιτυχημένο αυτοβιογραφικό βιβλίο του Σταμάτη Μαλέλη, που αφηγείται την ιστορία της σχέσης του με την κατάθλιψη, επανακυκλοφορεί σε ανανεωμένη και αναθεωρημένη έκδοση


Ήταν, νομίζω, άνοιξη του 2007, λίγο πριν τελειώσει η τηλεοπτική σεζόν, όταν μου ζητήθηκε μια συνέντευξη από έναν τηλεοπτικό σταθμό, για να κάνω τον γνωστό απολογισμό της χρονιάς που πέρασε. Προς το τέλος της, η παρουσιάστρια άρχισε να πλέκει το εγκώμιό μου, καταλήγοντας: «Πρέπει να αισθάνεστε ευτυχισμένος».
Η αυθόρμητη απάντησή μου μάλλον τη σόκαρε.
«Όχι, αγαπητή μου, δεν αισθάνομαι ευτυχισμένος. Ποτέ δεν ήμουν! Μια ζωή οι φίλοι μου με ρωτούσαν τι έχω, γιατί με έβλεπαν λυπημένο. Όταν όλοι οι άνθρωποι νόμιζαν ότι απολάμβανα τη μεγάλη μου επιτυχία, εγώ πάλευα από το πρωί μέχρι το βράδυ με το “τέρας” της κατάθλιψης».

Πώς είναι να τα έχεις όλα και να μην έχεις τίποτα; Ένα βιβλίο που βοήθησε χιλιάδες ανθρώπους και άλλαξε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε την κατάθλιψη στην Ελλάδα.


Για τον συγγραφέαΟ Σταμάτης Μαλέλης σπούδασε στην Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και την Ανωτέρα Σχολή Στελεχών Επιχειρήσεων. Το 1991 μετεκπαιδεύτηκε στο CNN, στην Ατλάντα (Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής) με υποτροφία του τηλεοπτικού σταθμού ΑΝΤ1. Επίσης, έχει σπουδάσει «Ελληνικό Πολιτισμό» στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο (Ε.Α.Π.).

Μεταξύ 1977 και 1982 εργάστηκε ως κλητήρας και δημοσιογράφος στην εφημερίδα ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ. Μεταξύ 1982 και 1988 εργάστηκε ως Αρχισυντάκτης στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση (ΕΡΤ). Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα εργαζόταν ως δημοσιογράφος στο ελεύθερο ρεπορτάζ στην εφημερίδα ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ.

Μεταξύ 1988 και 1991 ήταν Διευθυντής Σύνταξης στον ραδιοφωνικό και τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1. Μεταξύ 1991 και 1993 υπήρξε Διευθυντής Σύνταξης στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA.

Μεταξύ 1993 και 2002 εργάστηκε ως Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων, Ενημέρωσης και Ενημερωτικών Εκπομπών στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ και ALPHA. Από το 2002 έως το καλοκαίρι του 2013 υπήρξε Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. Από το 2013 έως το 2018 εργάστηκε ως Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης του ομίλου ΣΚΑΪ.

Το 2009 ίδρυσε τη New Media Studies, την πρώτη σχολή Δημοσιογραφίας για την Τηλεόραση και τα Digital Media. Επίσης είναι ο εμπνευστής της πρώτης ολοκληρωμένης πλατφόρμας επικοινωνίας για την κατάθλιψη (kontasou.com), καθώς και του «Ψυχολογικού Συμβουλευτικού Αθηνών».

Άρθρα του συχνά δημοσιεύονται στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ και σε άλλες εφημερίδες και portals.

Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορεί το βιβλίο του Στη σκιά του Μαύρου Ήλιου.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου