Looking For Anything Specific?

Header Ads

Το μαχαίρι, του Jo Nesbo

Σελίδα 73 και είμαι ήδη σε σοκ διαβάζοντας Το μαχαίρι του Jo Nesbo!
Η 12η περιπέτεια του γνωστού επιθεωρητή, με σύνολο 660 σελίδες, είναι γεμάτη σοκαριστικές ανατροπές στην ζωή του Χάρι Χόλε.

Το μαχαίρι, του Jo Nesbo, Μεταίχμιο εκδόσεις, BookLoverGR

Συγγραφέας: Jo Nesbo
Μεταφραστής: Κρυστάλλη Γλυνιαδάκη

Μπορεί να ήμουν ακόμη στην αρχή του μυθιστορήματος, αλλά αν από εκείνο το σημείο ο συγγραφέας μας βουτάει κατευθείαν σε παγωμένο σκοτσέζικο ντους, φανταστείτε την συνέχεια μέχρι και την τελευταία σελίδα. 
Είπα, δεν μπορεί, κάπου θα κάνει κοιλιά, κάπου δεν θα μπορώ να το παρακολουθήσω, κάπου θα βαρεθώ με τόσες σελίδες και αν μη τι άλλο τόσες εξελίξεις...
...Κι όμως! 

Ο Jo Nesbo με αυτό το βιβλίο απέδειξε για μένα, ότι μπορεί να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, όσες ιστορίες ακόμη κι αν γράψει βασισμένες στον αγαπημένο χαρακτήρα του Χάρι Χόλε. 
Παρόλο που έχω διαβάσει όλα τα προηγούμενα βιβλία και έχω παρακολουθήσει την λογοτεχνική ζωή του Χάρι, σε αυτήν την 12η ιστορία, ένιωσα πως ο Nesbo περισσότερο από κάθε άλλη φορά, αγκάλιασε και ταυτίστηκε με τον λογοτεχνικό φανταστικό χαρακτήρα που έχει δημιουργήσει. Λες και το κείμενο βγήκε αβίαστα, εν μία νυκτί. 

Όπως είχε αναφέρει σε συνέντευξή του ο συγγραφέας, ήθελε με αυτό το βιβλίο να πει πράγματα που έπρεπε να ειπωθούν, να γεμίσουν κενά. 
Προσωπικά, κάτι μου λέει ή έστω είναι μεγάλη επιθυμία μου, να ξανά δούμε τον Χάρι Χόλε! 

Γράφοντας αυτές τις σκέψεις μου, κρατήθηκα πάρα πολύ για να μην σας αποκαλύψω το παραμικρό ...ακόμη και την ελάχιστη λεπτομέρεια. Αφήστε να σας παρασύρει και πιστέψτε με, αν είχατε αγαπήσει όλα τα προηγούμενα του Jo Nesbo, αυτό δεν θα το αφήσετε από τα χέρια σας. 
Έμεινα άφωνη διαβάζοντας και την τελευταία τελεία... 
Είναι λίγες οι φορές που ένα βιβλίο θέλω να το ξανά διαβάσω, την στιγμή που το τελείωσα... Η 12η ιστορία του Jo Nesbo είναι ένα από αυτά.


Περιγραφή βιβλίου

Η ΣΚΟΤΕΙΝΟΤΕΡΗ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥ.
Ο Χάρι Χόλε βρίσκεται στο σηµείο µηδέν: Η Ράκελ τον έχει διώξει από το σπίτι, έχει ξανακυλήσει στο ποτό, ενώ δουλεύει µε τον βαθµό αστυφύλακα κάτι ασήµαντες υποθέσεις.

Ο ΠΡΩΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΠΟΥ ΣΥΝΕΛΑΒΕ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΤΑΔΙΩΚΕΙ.
Ο διαβόητος βιαστής και δολοφόνος Σβάιν Φίνε κυκλοφορεί πλέον ελεύθερος, αφού έχει εκτίσει την ποινή του, και είναι αποφασισµένος να συνεχίσει το εγκληµατικό του έργο και να πάρει εκδίκηση από τον αστυνοµικό που τον έκλεισε για τόσα χρόνια στη φυλακή.

ΕΝΑΣ ΤΥΠΟΣ ΣΑΝ ΤΟΝ ΧΟΛΕ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΟΙΤΑΖΕΙ ΠΙΣΩ ΤΟΥ.
Όταν ο Χάρι ξυπνά µε τα χέρια του βουτηγµένα στο αίµα και χωρίς καµιά ανάµνηση της προηγούµενης νύχτας, ξέρει πως τα πράγµατα µόνο προς το χειρότερο µπορούν να εξελιχθούν…

Η ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ ΔΩΔΕΚΑΤΗ ΠΕΡΙΠΕΤΕΙΑ ΤΟΥ ΧΑΡΙ ΧΟΛΕ


Έγραψαν για το βιβλίο

Ο βασιλιάς των συγγραφέων αστυνοµικής λογοτεχνίας.
Sunday Express

Μια ασταµάτητη συγγραφική δύναµη.
The Times


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια