Looking For Anything Specific?

Header Ads

Ζήσε όπως η γάτα, του Stephane Garnier

Ως άνθρωπος με δύο γάτες, δεν θα μπορούσα να προσπεράσω το συγκεκριμένο βιβλίο. Πρόκειται για ένα μικρό βιβλίο, μόλις 152 σελίδων, προσωπικής ανάπτυξης. Συνήθως είναι λίγο πιο περίπλοκα τέτοιου είδους βιβλία, το συγκεκριμένο όμως διαβάζετε πολύ εύκολα και ευχάριστα και δεν περίμενα να βρω τόσο εύστοχα σχόλια και παρατηρήσεις.

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη

Ο Stephane Garnier παρατηρώντας την γάτα του, τον Ζιγκί, το πως συμπεριφέρεται, ακόμη και από τον τρόπο που ξυπνάει κάθε πρωί, υιοθέτησε μία διαφορετική στάση ζωής, πιο ήρεμη και χαλαρή προς πείσμα της αγχωτικής σύγχρονης κοινωνίας. Ακόμα και στο τρόπο που αντιλαμβανόμαστε το περιβάλλον μας, τους γύρω μας και τον ίδιο μας τον εαυτό.Θα μου πείτε πως γίνεται αυτό παρατηρώντας τις συνήθειες της γάτας. 
Αυτήν την απορία την είχα και εγώ, ώσπου άρχισα να διαβάζω τις παρατηρήσεις του Stephane. Και μετά άρχισα να παρατηρώ με άλλο μάτι τις γάτες μου, την Μόκα και την Πέρλα. Ξαφνιάστηκα ευχάριστα από το πόσα πολλά μπορείς να εμπνευστείς και να υιοθετήσεις βελτιώνοντας τις συνήθειές σου, από μία γάτα! Πρώτα από όλα, μαθαίνεις να αγαπάς και να εκτιμάς τον εαυτό σου. Από εκεί ξεκινάνε όλα. Και μετά, συνεχίζεις με μικρές αλλαγές στην καθημερινότητα ώστε να είσαι πιο παραγωγικός, ενεργητικός, ευδιάθετος, και να απολαμβάνεις περισσότερο χρόνο για πράγματα που σε ευχαριστούν. 
Πάντα έλεγα πως μία γάτα σε διαλέγει, δεν την διαλέγεις. Κάτι που συνάντησα και στις παρατηρήσεις του Stephane. 

Αν έχετε ήδη γατούλα, σας συμβουλεύω να το διαβάσετε. Δεν φαντάζεστε πόσα κοινά στοιχεία θα βρείτε. 
Αν δεν έχετε γατούλα, πάλι θα σας έλεγα να το διαβάσετε. Μπορεί μετά από αυτό να θελήσετε να υιοθετήσετε κάποια και υπάρχουν τόσες πολλές σε φιλοζωικές εταιρείες ή σίγουρα υπάρχει μία στην γειτονιά σας αδεσποτούλα. Μην ξεχνάτε πως εκείνη θα σας διαλέξει, κι όχι εσείς... κατά ένα μαγικό τρόπο συμβαίνει. Μόνο καλό θα προκύψει από αυτό. 




Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια