Looking For Anything Specific?

Header Ads

Ζωή δίχως στήριγμα, της Ερωφίλης Πατεράκη (free e-book)

Νιώθω συγκινημένη για αυτή τη νουβέλα της Ερωφίλης Πατεράκη, "Ζωή δίχως στήριγμα"! Είναι λίγος ο καιρός που μου έστειλε το e-book και μόλις πριν λίγες ημέρες το τύπωσα και το διάβασα. Διαβάζετε πολύ άνετα και το τελειώνεις μέσα σε πολύ λίγη ώρα. Πρόκειται για μικρό διήγημα, μα ξεχειλίζει από συναισθήματα.


Ζωή δίχως στήριγμα, της Ερωφίλης Πατεράκη (free e-book), BookLoverGR

Πέρα από την συγγραφή, η Ερωφίλη έχει αναλάβει και το εξώφυλλο. Πριν προχωρήσω στο διήγημα, ας μάθουμε λίγο καλύτερα την Ερωφίλη.


Η Ερωφίλη Πατεράκη γεννήθηκε το 1991. Κατάγεται από το Ηράκλειο Κρήτης. Έχει ζήσει στον Χόνδρο Βιάννου, στην Αλεξανδρούπολη, στα Χανιά, στο Ρέθυμνο, στη Θεσσαλονίκη και από το 2016 ζει και εργάζεται στην Αγγλία.

Σπούδασε στο Παιδαγωγικό Τμήμα Προσχολικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Η αγάπη της για τη λογοτεχνία φάνηκε από μικρή ηλικία και εν τέλει την οδήγησε να ασχοληθεί με αυτήν μέσα από τις σπουδές της. Στα πλαίσια της πτυχιακής της εργασίας μελέτησε το ιστορικό μυθιστόρημα και ειδικά τη σύνδεσή του με την παιδική λογοτεχνία μέσα από το έργο της Πηνελόπης Δέλτα.

Το πρώτο της διήγημα "Τ'αρραβωνιάσματα" δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ηχώ της Βιάννου το 2008 ενώ αρκετά άρθρα της συμπεριλήφθηκαν στην περιοδική έκδοση του Δήμου Σούδας την ίδια χρονιά.

Από το 2018 αρθρογραφεί στο προσωπικό της blog www.erofilipateraki.gr ενώ κείμενά της έχουν φιλοξενηθεί και σε άλλα ιστολόγια ποικίλης ύλης.


Ιδιαίτερη έκπληξη το γεγονός πως ο πρωταγωνιστής στην νουβέλα είναι άντρας, ο οποίος προσπαθεί να αντεπεξέλθει στην ανάθρεψη της κόρης του μόνος του. Η αγάπη και η απώλεια, καθώς και ο καθημερινός αγώνας για να σταθεί σωστός πατέρας, είναι κυρίαρχα σε όλο το κείμενο. Η Ερωφίλη μας μεταφέρει την ιστορία με μια πολύ τρυφερή ματιά, που σε πολλά σημεία συγκινήθηκα. 


Παράλληλα, γίνονται αναφορές στα στερεότυπα της κοινωνίας και τις σχέσεις σε μια οικογένεια, κυρίως τις προβολές των επιθυμιών των γονέων στα παιδιά τους. Επίσης, η δύναμη της συγχώρεσης, καθώς και ο χρόνος που είναι πολύτιμος και πολλές φορές η αναβλητικότητα μας κάνει να χάνουμε στιγμές από την ζωή μας και την ζωή των αγαπημένων μας προσώπων.


Η Ερωφίλη, ένα πολύ νέο κορίτσι, νιώθω πως θα μας απασχολήσει και στο μέλλον, με πολλά διηγήματά της. Επισκεφθείτε το blog της Ερωφίλης, όπου μπορείτε να κατεβάσετε δωρεάν το e-book της. Είμαι σίγουρη ότι θα το βρείτε πολύ ενδιαφέρον.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια