Looking For Anything Specific?

Header Ads

Βρε με, του J. S. Monroe

 Το βιβλίο αυτό μου το πρότεινε μία φίλη, η οποία έχει τα ίδια γούστα με εμένα στα βιβλία. Με τράβηξε το υπέροχο εξώφυλλό του, το οποίο, κατά την ανάγνωση του βιβλίου αντιλαμβάνεσαι το νόημά του.

Βρε με, του J. S. Monroe, BookLoverGR


Το Βρες με πρόκειται για ένα πανέξυπνο, ανατριχιαστικό, ψυχολογικό θρίλερ. Από αυτά που δεν έχεις ιδέα πού θα καταλήξουν, σε παραπλανούν, δεν θες να το αφήσεις από τα χέρια σου.

Η πλοκή και η ροή της αφήγησης τρέχουν με χίλια. Βασισμένο στο πείραμα του δρ Σέλιγκμαν το 1967 και η παράκρουση που υπήρξε στην Αμερική μετά την 11η Σεπτεμβρίου σχετικά με τα βασανιστήρια και τον πόλεμο ενάντια στην τρομοκρατία, τον ρόλο της ψυχολογίας στα προγράμματα φυλάκισης και ανάκρισης της CIA. Εκτενή αναφορά γίνεται σε ψυχοτρόπες ουσίες και τον ρόλο των φαρμακοβιομηχανιών, τόσο στα πειράματα σε ζώα, όσο και στην κυκλοφορία των φαρμάκων. 

Παράλληλα με τα παραπάνω, μας δίνονται επιπλέον πολλά στοιχεία προς προβληματισμό, με κυρίαρχο την ψυχολογία και τα ψυχοφάρμακα, ξεκινώντας από το στρες που δημιουργείται στα πανεπιστήμια στους φοιτητές, τις αυτοκτονίες, τις θεωρίες συνωμοσίας. 

Ως πού μπορεί να φτάσει η επιστήμη για την όποια ανακάλυψη και με τί κόστος; 

Σε πολλά σημεία είναι αρκετά σοκαριστική η περιγραφή, οπότε ίσως αναγνώστες με ιδιαίτερες ευαισθησίες σε θέματα εκμετάλλευσης των ζώων και ανθρώπων, ας μην το διαβάσουν.

Ωστόσο, η αγάπη έχει κι αυτή έντονη παρουσία μιας και από εκεί ξεκινά και εξελίσσεται το όλο διήγημα. 

Αν μη τι άλλο, μιλάμε για ένα πολυεπίπεδο ανάγνωσμα που ακροβατεί μεταξύ μιας υποψίας αλήθειας και του φανταστικού. Και η αλήθεια, έψαχνα ένα θρίλερ στην σύγχρονη λογοτεχνία που να είναι τόσο καλό.  


Θα το βρείτε στις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια