Looking For Anything Specific?

Header Ads

Πέρα από τις οκτάβες, του Θεόδωρου Ν. Θεοδώρη

Στο μυθιστόρημα Πέρα από τις οκτάβες του Θεόδωρου Ν. Θεοδωρή γνωρίζουμε τον Ιάσονα, μουσικό στο επάγγελμα. Κι ως καλλιτέχνης δημιουργεί και εκφράζεται μέσα από την μουσική του. Ως άνθρωπος έχει φτιάξει τα δικά του στεγανά, τα δικά του όρια στην ζωή και στα συναισθήματά του. Έχει ορθώσει τοίχους που μόνο ο έρωτας γκρεμίζει και δημιουργεί νέα συναισθήματα, διευρύνει  τους ορίζοντές του, πολλές φορές ακροβατώντας μεταξύ λογικής, που τόσο πολύ είχε συνηθίσει ο ίδιος για να πατά γερά στα πόδια του, και συναισθήματος, που του έλειπε χωρίς ο ίδιος καν να αντιλαμβάνεται το πόσο πολύ!

Πέρα από τις οκτάβες, του Θεόδωρου Ν. Θεοδώρη, εκδόσεις Ελκυστής, BookLoverGR


Ώσπου όταν γνώρισε τον έρωτα, δεν μπορούσε ούτε ο ίδιος να φανταστεί πώς θα τον ξεκλείδωνε. Κι ως άνθρωπο, μα κι ως καλλιτέχνη. Γιατί η τέχνη δεν λειτουργεί ποτέ ολοκληρωτικά μόνο με την λογική.

Ένα τρυφερό διήγημα, από την σκοπιά ενός άντρα, κι αυτό το κάνει ενδιαφέρον από μόνο του. Ο Θεόδωρος μας επιτρέπει για λίγο να μπούμε στην ψυχολογία, τις σκέψεις και τα συναισθήματα ενός άντρα. Η γραφή του σχεδόν ποιητική και ρομαντική, ακροβατεί με το μυστήριο και τη βία.
Σύμφωνα με τον πρωταγωνιστή μας τον Ιάσονα, ο άνθρωπος κρύβει μέσα του μία σκιά που υπό τις κατάλληλες συνθήκες βγαίνει στην επιφάνεια. Για να αγαπήσεις όμως κάποιον ολοκληρωτικά πρέπει να αγαπάς και τις σκιές του.

Πρέπει να σημειώσω πως μου άρεσε πολύ το εξώφυλλο! Φωτογραφία του Βασίλη Ντόντη. Επίσης, πρέπει να αναφέρω πως η έκδοση είναι σαν ένα δροσερό αεράκι! Το χαρτί λευκό και ποιοτικό. Τα στοιχεία της έκδοσης στις πρώτες σελίδες, ευανάγνωστα και με ιδιαίτερη διαφορετική γραφιστική ματιά, καθώς και οι σελιδοδείκτες. Ένας επιπλέον βαθμός για την επανάληψη του εξωφύλλου σε ασπρόμαυρο αυτή τη φορά, στις πρώτες σελίδες! Μου έλειψε ωστόσο μία εισαγωγή ή ένα σημείωμα του συγγραφέα.

Το μυθιστόρημα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελκυστής.


Λίγα λόγια για τον συγγραφέα

Ο Θεόδωρος Ν. Θεοδωρής είναι πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Έχει επίσης σπουδάσει ανώτερα θεωρητικά στην κλασική μουσική αλλά έχει αδυναμία σε όλα τα είδη. Του αρέσει να εκθέτει τις ιδέες του στο κοινό, τόσο ως συγγραφέας όσο και ως μουσικός. Το πρώτο του μυθιστόρημα εκδόθηκε το 2018 με τίτλο: «Της πλατείας τα μυστικά». Το παρόν έργο του έλαβε τον δεύτερο έπαινο της κριτικής επιτροπής στον πρόσφατο πανελλήνιο λογοτεχνικό διαγωνισμό με θέμα τον έρωτα του ιστολογίου Koukidaki, όπου πρωτοδημοσιεύτηκε τμήμα του έργου.


Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια

  1. Φαινεται πολυ ενδιαφερον βιβλιο μακαρι να το αποκτησω
    Αγαλιανου ιφιγενεια μαρια

    ΑπάντησηΔιαγραφή