"Ανάμεσα σε δυο αγγέλους", Φώτης Γ. Κατσιμπούρης - BookLoverGR

Παρασκευή, 2 Δεκεμβρίου 2016

"Ανάμεσα σε δυο αγγέλους", Φώτης Γ. Κατσιμπούρης


Είναι από τα βιβλία που δεν ξέρεις πως θα εξελιχθεί η ιστορία. Σε ξαφνιάζει ευχάριστα με το βάθος των νοημάτων που μεταφέρει μέσα από τις γραμμές, συνδυάζοντας τις νέες σύγχρονες συνήθειες που έχουμε οι περισσότεροι αποκτήσει των social networks, των καθημερινών μας προβληματισμών, αλλά και της ζωής γενικότερα. Εμβαθύνει στα συναισθήματα, στην κρίση μέσα στην σχέσεις, στις αξίες που τείνουν να χαθούν.

%ce%b1%ce%bd%ce%ac%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b1-%cf%83%ce%b5-%ce%b4%cf%85%ce%bf-%ce%b1%ce%b3%ce%b3%ce%ad%ce%bb%ce%bf%cf%85%cf%82-%cf%86%cf%8e%cf%84%ce%b7%cf%82-%ce%ba%ce%b1%cf%84%cf%83%ce%b9%ce%bc%cf%80


Ίσως να βρείτε κάποια στοιχεία που να σας κάνουν να ταυτιστείτε.

Ο συγγραφέας μπλέκει υπέροχα την ιστορία μεταξύ των πρωταγωνιστών, και μας παρουσιάζει την δική τους ματιά από τον κάθε έναν ξεχωριστά, με περίτεχνο τρόπο! Έχω διαβάσει και άλλες παρόμοιες τεχνικές στην συγγραφή, οφείλω να πω ότι η συγκεκριμένη είναι από τις πιο επιτυχημένες!

Το βιβλίο το ξεκίνησα μεσημεράκι ... κρατήθηκα να μην ξενυχτίσω για να το τελειώσω!

περίληψη

Στη ζωή της Μελτίνης εισβάλλει απροσδόκητα ένας καινούριος καθηλωτικός έρωτας. Η γνωριμία της μέσω του facebook με τον "΄Μοναχικό 'Άγγελο", την ανομολόγητη προσωποποίηση του ιδανικού εραστή για την ίδια και για πολλές γυναίκες πριν από αυτήν, κλονίζει συθέμελα τον κόσμο της. Η σχέση της με το Γιώργο, τον πρώτο εφηβικό έρωτά της και σύζυγό της, δοκιμάζεται σοβαρά μέχρι τη στιγμή που ένα τραγικό γεγονός θα ανατρέψει τα πάντα. Ο χρόνος την πιέζει και θα πρέπει να πάρει σημαντικές αποφάσεις. Για χάρη της 9χρονης κόρης της, αλλά και του Γιώργου που με έναν παράδοξο τρόπο παραμένει παρών...θα πρέπει να ξαναδεί τη ζωή της από την αρχή, να αναθεωρήσει ό,τι γνωρίζει σχετικά με τον εαυτό της και τον κόσμο. Η αναζήτηση της αλήθειας ενός έρωτα ή του αληθινού έρωτα περνάει μέσα από την αναζήτηση της αλήθειας της Ζωής. Τελικά θα πρέπει να διαλέξει ξανά, ανάμεσα στον ουτοπικό εραστή της εφηβείας της και στο "Μοναχικό Άγγελο". Να διαλέξει ανάμεσα σε δυο Αγγέλους. 

Ένα μυθιστόρημα για την εποχή της πολλαπλής κρίσης των ανθρώπινων αξιών, την αναζήτηση της αγάπης, της αλήθειας και το ψέμα, την αξία και την απαξία, με αφηγητή τον Αρχάγγελο, ένα πλάσμα που έρχεται από μια αχωροχρονική πραγματικότητα, τη μόνη αληθινή.


συγγραφέας


Ο Φώτης Κατσιμπούρης γεννήθηκε στην Καλαμάτα. Σπούδασε Παιδαγωγική στην Παιδαγωγική Ακαδημία της Τρίπολης και στο Παιδαγωγικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Αθηνών. Εργάζεται ως εκπαιδευτικός. Είναι παντρεμένος
και πατέρας δύο παιδιών. Στον ελεύθερο χρόνο του ασχολείται με την πόλη του και συμμετέχει σε παρουσιάσεις βιβλίων και συγγραφέων στα πλαίσια του πολιτιστικού συλλόγου "Πολιτιστικός Αντίλογος" και "Βιβλιοθήκη των Φίλων".Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου