Looking For Anything Specific?

Header Ads

12 πράγματα που κατανοούν μόνο οι BookLovers

Ένας τρόπος για να ξεφύγουμε από την πραγματικότητα αλλά και να ταξιδέψουμε νοητά σε άλλους κόσμους, μαγικούς, φανταστικούς, ονειρεμένους, για μερικούς είναι οι ταινίες ...για άλλους τα βιβλία! Άλλωστε, οι παραγωγοί ταινιών βρίσκουν έμπνευση στις ιστορίες των βιβλίων. Ένας booklover όμως βρίσκει μερικά εμπόδια στον πραγματικό κόσμο. Τι σημαίνει όμως αυτό ακριβώς;

1





1. Ύπνος. Τι είναι αυτό;

Οι BookLovers συνηθίζουν να ξυπνάνε ευχάριστα το πρωί. Πως μπορεί να γίνει αλλιώς άλλωστε, μιας και κάθε σελίδα που γυρνάμε, ζούμε όλο και πιο πολύ τις ανατροπές της ιστορίας; Έχουμε αυτήν την ανίκητη επιθυμία να μάθουμε τι θα γίνει μετά, και το να πάμε για ύπνο απλά δεν είναι επιλογή. Άλλωστε ...όντως χρειαζόμαστε τον ύπνο; Το βιβλίο είναι πολύ πιο ενδιαφέρον!

3

2. Οι ημέρες μέχρι την δημοσίευση ενός βιβλίου θα έπρεπε να είναι διακοπές!

Δεν θα έπρεπε να πηγαίνουμε στην δουλειά, τα σχολεία να είναι κλειστά, κοινωνικές υποχρεώσεις επίσης να μείνουν για αργότερα... Ούτως ώστε όλοι οι BookLovers από όλον τον κόσμο να μπορούν να αναμένουν καρτερικά έξω από το αγαπημένο τους βιβλιοπωλείο, μέχρι να πάρουν στα χέρια τους το νέο βιβλίο και να διαβάζουν όλη την ημέρα.


screenshot_33

3. Τα βιβλιοπωλεία είναι τα πιο αγχωτικά μέρη στον πλανήτη!

Οι BookLovers δεν πάνε σε ένα βιβλιοπωλείο έχοντας στο μυαλό μόνο ένα βιβλίο την φορά! Έχουν χιλιάδες βιβλία υπ' όψιν τους και πρέπει με κάποιο τρόπο να μετριάσουν την λίστα τους στα πιο σημαντικά βιβλία-θέματα εκείνης της στιγμής!

screenshot_23

4. Την ίδια στιγμή, τα βιβλιοπωλεία είναι τα πιο υπέροχα μέρη στον κόσμο!

Οι επιλογές είναι πραγματικά ανεξάντλητες όταν μπαίνεις σε ένα βιβλιοπωλείο. Αυτό σου υπενθυμίζει ότι οι ιστορίες δεν τελειώνουν ποτέ! Οι  BookLovers στην κυριολεξία μπορούν να διαβάζουν για πάντα!

screenshot_26

5. Και ακριβώς για τον παραπάνω λόγο, ο βιβλιοπώλης σε ξέρει πολύ καλά!

Είναι η ιδέα μου, ή αυτός εκεί στο ταμείο φαίνεται να είναι για πάντα εκεί; Ή απλώς είναι αυτή η αίσθηση ότι έχεις κάνει κράτηση για ένα βιβλίο δύο ημέρες πριν και όντως σε θυμούνται!

2

6. Σε στοιχειώνουν οι ιστορίες που δεν έχουν τελειώσει.

Αυτή η αίσθηση του BookLover που τελειώνει ένα βιβλίο-μέρος-σειράς και είναι αυτονόητο πως υπάρχει ήδη το επόμενο για να συνεχίσει το διάβασμα. Φυσικά, το επόμενο δεν είναι διαθέσιμο ακόμη και έτσι ο BookLover στοιχειώνεται από άπειρες πιθανές συνέχειες στην ιστορία μέχρι που του γίνεται έμμονη ιδέα και φτιάχνει άλμπουμ στο pinterest αφιερωμένο στις μισοτελειωμένες ιστορίες... όχι, τίποτα από αυτά δεν είναι με βάση την προσωπική σκοπιά... φήμες!

screenshot_27

7. Το σύνδρομο Post-Book-Depression (PBD) όντως υπάρχει!

Το βιβλίο μερικές φορές είναι όντως πραγματικά τόσο καλό που όντως σε στοιχειώνει μόλις τελειώνει.

screenshot_28

8. Το να επιλέξεις μόνο ένα OTP (One True Pairing) είναι απλά αδύνατον.

Ποτέ μην περιμένεις μια απευθείας απάντηση όταν ρωτάς έναν BookLover για το ένα μοναδικό βιβλίο που αγαπά (OTP-One True Pairing). Εάν παρόλα αυτά σου δοθεί μία απάντηση, αντικειμενικά θα αλλάξει μόλις ο BookLover ξεκινήσει την ανάγνωση του επόμενου βιβλίου.

screenshot_29

9. Θα έπρεπε να είναι ποινικό αδίκημα όταν διακόπτεις κάποιον από την ανάγνωση.

Οι BookLovers θέτουν τον εαυτό τους ως μέρος της ιστορίας και υπάρχει λόγος για αυτό... για να ξεφύγουν από τον πραγματικό κόσμο για λίγο. Έτσι, όταν διακόπτεις έναν BookLover από την ανάγνωση επανέρχεται απότομα στην πραγματικότητα και δεν θα είναι ευχαριστημένος για αυτό ...πιστέψτε με! True story! Ειδικά όταν ξεκινάς μια συζήτηση ενώ βλέπεις πως ο BookLover έχει ήδη ξεκινήσει την ανάγνωση! Δεν το θες αυτό ...ειλικρινά!

screenshot_30

10. Το να δανείζεις βιβλία είναι πολύ πιο τρομακτικό από όσο νομίζει ο περισσότερος κόσμος.

Αυτή είναι η έκφραση ενός BookLover που σκέφτεται πως κάποιος άλλος έχει στα χέρια του την πολύτιμη περιουσία του. Μήπως ο σκύλος του δανειστή-βιβλίων τρώει τις άκρες του βιβλίου; Είναι το εξώφυλλο όπως ήταν και πριν; Είναι το δέσιμο ακόμη γερό ή οι σελίδες έχουν αρχίσει και αποκολλούντε; Μήπως ο σκύλος τελικά το έκανε χίλια κομματάκια; Ένας BookLover θεωρεί αυτονόητο πως ο δανειστής-βιβλίων δείχνει τον ίδιο σεβασμό στο βιβλίο όπως ακριβώς και στον ίδιο BookLover!

screenshot_31

11. Τα χρήματα είναι βασικό κομμάτι ενός BookLover.

Όπως και να το κάνουμε, όπως κι αν το πούμε, αγορά του ίδιου του βιβλίου, υπογραφή βιβλίου από τον συγγραφέα ακόμη κι αν χρειαστεί να ταξιδέψεις ...τα χρήματα είναι σημαντικό κομμάτι εάν ένας BookLover θέλει να συνεχίσει αυτόν τον τρόπο ζωής του.

screenshot_32

12. Τα βιβλία ποτέ, ποτέ, μα ποτέ δεν είναι αρκετά!

Είτε ένας BookLover έχει 5 ή 500 βιβλία, ποτέ μα ποτέ δεν είναι αρκετά! Ειδικά όσο ο BookLover όλο και βυθίζεται στον υπέροχο, ατελείωτο κόσμο φαντασίας που οι συγγραφείς τόσο απλόχερα προσφέρουν. Φυσικά, αυτό δεν είναι καθόλου κακό! Και ειλικρινά ...όσοι λένε να πετάξουμε τα βιβλία που έχουν διαβαστεί τόσες πολλές φορές και δεν πρόκειται να ξανά διαβαστούν, θα απαντούσα "περιμένετε να πετάξω και την ψυχή μου;"

"Δεν επιλέγουμε εμείς την bookish ζωή. Η bookish ζωή σε διαλέγει."

Το παραπάνω κείμενο μας το έστειλε μία φίλη BookLover από το theodysseyonline.com και μας έδωσε την άδεια να το μεταφράσουμε στα ελληνικά για όλους τους Έλληνες φίλους BookLovers! Μπορείτε να δείτε το original κείμενο στο theodysseyonline.com! BookLovers όλου του κόσμου ενωθείτε!




A BookLover friend send us the article and gave us permission to translate it into greek for all greek BookLover friends! You can read the original article at theodysseyonline.com! BookLovers from all over the world, get united!


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια