Looking For Anything Specific?

Header Ads

Το όνομά μου είναι Δώρα, εκδ. Μίνωας

%cf%84%ce%bf-%cf%8c%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%ac-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b4%cf%8e%cf%81%ce%b1-5

Σας έχω πει πόσο λατρεύω τις εικονογραφήσεις των νέων παιδικών βιβλίων; Τόσο χορταστικές που πιάνουν από την μια άκρη της σελίδας έως την άλλη άκρη της σελίδας! Όπως και αυτό το χαρούμενο παιδικό βιβλίο "Το όνομά μου είναι Δώρα" του Μάκη Τσίτα και εικονογράφηση Ρένια Μεταλληνού από εκδόσεις Μίνωας, που από το εξώφυλλο και μόνο, σε προδιαθέτει ότι σε περιμένει ένα πολύ ευχάριστο απόγευμα μαζί με τα παιδιά!


Καθίσαμε αναπαυτικά στο σαλόνι, χαλαρώνοντας μετά από σχολείο, διαβάσματα κλπ και αφήσαμε την μικρή Δώρα να μας μεταφέρει στον δικό της κόσμο. Το κείμενο μας μεταφέρει το αυθόρμητο χιούμορ που κατακλύζει τα παιδιά, όπως και οι απίθανες ατάκες που πετάνε! Είναι σαν ένα ημερολόγιο μιας 6χρονης με αυθόρμητους σχολιασμούς για το ο,τιδήποτε, σκέψεις σκόρπιες, όπως ένα 6χρονο μυαλουδάκι μπορεί να σκέφτεται. Τα γράμματα και η αφήγηση είναι τόση όση, για να προκαλέσει το ενδιαφέρον ενός παιδιού να ξεκινήσει και να αγαπήσει τα βιβλία, εξασκώντας και την ανάγνωση παράλληλα, χωρίς να το κουράζει!

Η μικρή Δώρα θα μπορούσε να ήμουν εγώ, ή εσύ, ή η κόρη μου... Θα διασκεδάσετε με αυτό το βιβλίο και σας προτρέπω να το διαβάσετε μαζί με τα παιδιά σας... θα ταυτιστούν με τις ατάκες της μικρής Δώρας και σίγουρα θα σημειώσετε και μερικές δικές τους, όπως οι...

%cf%84%ce%bf-%cf%8c%ce%bd%ce%bf%ce%bc%ce%ac-%ce%bc%ce%bf%cf%85-%ce%b5%ce%af%ce%bd%ce%b1%ce%b9-%ce%b4%cf%8e%cf%81%ce%b1-2

"Ζιζέλ;; τι είδους όνομα είναι το Ζιζέλ;;"

"Και εμένα μου αρέσουν αυτά τα γλυκά! Την συμπάθησα την Δώρα!"

Μήπως μαντεύεται ποια ήταν η αγαπημένη σελίδα της κόρης;;;;


Το όνομά μου είναι Δώρα (3).jpg 
Στόχος: Αφιερώνουμε 10 λεπτά για να διαβάσουμε ένα βιβλίο μαζί με τα παιδιά μας!



Οπισθόφυλλο

Τη λένε Δώρα (απ’ το Θεοδώρα), είναι έξυπνη, αστεία, της αρέσουν πολύ τα γλυκά, οι βόλτες στο σούπερ μάρκετ και τα παιχνίδια με τους φίλους της. Όμως βαριέται τα κομμωτήρια και τα ανέκδοτα του ξάδελφού της.

Μερικές φορές σκέφτεται κάπως διαφορετικά κι αν τη ρωτήσει κανείς τι θα γίνει όταν μεγαλώσει, εκείνη θα πει: «Τραγουδίστρια, ή ηθοποιός, ή δημοσιογράφος, ή συγγραφέας, ή σκηνοθέτις, ή δασκάλα, ή νοσοκόμα, ή...»

Ελάτε να τη γνωρίσετε!

%ce%bc%ce%ac%ce%ba%ce%b7%cf%82-%cf%84%cf%83%ce%af%cf%84%ce%b1%cf%82

Ο Μάκης Τσίτας είναι συγγραφέας και διευθυντής του ενημερωτικού site για το βιβλίο και τον πολιτισμό diastixo.gr.

Γεννήθηκε το 1971 στα Γιαννιτσά. Πήρε πτυχίο δημοσιογραφίας και συνεργάστηκε με ραδιοφωνικούς σταθμούς της Θεσσαλονίκης. Από το 1994 ζει μόνιμα στην Αθήνα και εργάζεται στον χώρο των εκδόσεων. Ήταν αρχισυντάκτης του περιοδικού Περίπλους (1994-2005) και συνεκδότης του περιοδικού Index (2006-2011).

Λογοτεχνικά κείμενά του έχουν συμπεριληφθεί σε ανθολογίες, έχουν δημοσιευτεί σε περιοδικά και εφημερίδες κι έχουν μεταφραστεί στα γερμανικά, τα γαλλικά, τα ισπανικά, τα αγγλικά, τα εβραϊκά, τα αλβανικά, τα σουηδικά και τα φινλανδικά. Έργα του παίχτηκαν στο «Θέατρο των Καιρών», σε σκηνοθεσία Έρσης Βασιλικιώτη και στο «Vault», σε σκηνοθεσία Σοφίας Καραγιάννη. Στίχους του μελοποίησαν ο Τάκης Σούκας, ο Γιώργος Σταυριανός και η Τατιάνα Ζωγράφου.

Έχει εκδώσει δεκαπέντε βιβλία για παιδιά: «Ο μεγάλος μου αδερφός», «Ο αδέσποτος Κώστας», «Βρες ποιος είμαι!», «Απ’ έξω κι ανακατωτά», «Αχ, αυτοί οι γονείς», «Μην ταλαιπωρείς τον Αϊ-Βασίλη», «Πάρε με κι εμένα μαζί σου!», «Γιατί δε μετράς προβατάκια;», «Μη φεύγεις», «Ο Κοκκινούλης», «Οι φίλοι», «Δε μου αρέσει το γάλα!», «Ποιανού είναι αυτή η σούπα;», «Χριστούγεννα στο νηπιαγωγείο», «Η Δώρα και ο Οδυσσέας», τη συλλογή διηγημάτων «Πάτυ εκ του Πετρούλα», το εικονογραφημένο βιβλίο για ενήλικες «Το ξανά» και το μυθιστόρημα «Μάρτυς μου ο Θεός», για το οποίο έλαβε το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης 2014 (European Union Prize for Literature), και το οποίο θα κυκλοφορήσει σε δέκα γλώσσες.

Screenshot_63.jpg

Πριν λίγες ημέρες έγινε η επίσημη παρουσίαση του βιβλίου στο παιδικό ΙΑΝΟ και η φίλη-blogger MommyJammi ήταν εκεί και διασκέδασε τα παιδιά με τις χειροτεχνίες της! Μπορείτε να δείτε την παρουσίαση που επιμελήθηκε η φίλη-blogger στο παρακάτω link mommyjammi!

Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια

  1. Ευχαριστούμε θερμά για την αναφορά!!! Υπέροχο βιβλίο από εξαιρετικό συγγραφέα και αγαπημένες εκδόσεις!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Δεν είναι τυχαίο που πολλοί γνωστοί το έχουν προτιμήσει για τα πρώτα αναγνώσματα του παιδιού! Αναμένουμε την συνέχεια, που υποπτεύομαι θα έχει η μικρή Δώρα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή