Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Δράκος Καρύδας", εκδ. Μεταίχμιο


Το περασμένο Σάββατο είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τον "Δράκο Καρύδα" γνωστό και ως Ίνγκο Ζίγκνερ, ο οποίος ήρθε στην χώρα μας με αφορμή την παρουσίαση της νέας ιστορίας του "Δράκου Καρύδα, στην εποχή των δεινοσαύρων" στο Ινστιτούτο Γκαίτε, μια εκδήλωση από τις εκδόσεις Μεταίχμιο!


Σε μια κατάμεστη αίθουσα με παιδιά και γονείς, ο Ίνγκο μαζί με τον Δράκο του μας μάγεψε και μας διασκέδασε με τον αυθορμητισμό του, το χιούμορ του και την αυθεντικότητά του. Μάθαμε πως γεννήθηκε ο Δράκος Καρύδας με την υπέροχη αφήγηση του Ίνγκο και την εικονογράφησή του. Παρόλο που ο ίδιος δεν γνωρίζει παρά ελάχιστες λέξεις στα ελληνικά, η παραστατικότητά του μας έδινε να καταλάβουμε τι ακριβώς έλεγε, κάτι που μας επιβεβαίωσαν και τα παιδιά μας που δεν γνώριζαν Γερμανικά. Με την βοήθεια μεταφράστριας τα παιδιά μπόρεσαν απόλυτα να παρακολουθήσουν την ιστορία και να αλληλεπιδράσουν μαζί με τον Ίνγκο. Τους άρεσε τόσο πολύ η άμεση επαφή αυτή με την γερμανική γλώσσα, ήταν κάτι διαφορετικό για αυτά.




Ο Ίνγκο γνωρίζει μεγάλη επιτυχία στην χώρα του την Γερμανία, αλλά και παγκοσμίως, μιας και οι ιστορίες του έχουν πουλήσει αρκετά εκατομμύρια αντίτυπα. Θα μπορούσαμε να πούμε πως θεωρείτε ο Τριβιζάς της Γερμανίας! Ο ίδιος επιμελείται την εικονογράφηση των ιστοριών του, και μετά την παρουσίαση που απολαύσαμε μικροί μεγάλοι, σας λέμε με σιγουριά πως έχει όλο το πακέτο! Συγγραφέας, εικονογράφος, διηγητής!






Στην νέα του ιστορία "ο Δράκος Καρύδας στην εποχή των δεινοσαύρων" ο Δράκος Καρύδας και η παρέα του ταξιδεύουν στην εποχή των δεινοσαύρων για να γνωρίσουν από κοντά αυτά τα επικίνδυνα πλάσματα που ζήσανε εκατομμύρια χρόνια πριν, αλλά κυρίως το πιο επικίνδυνο από όλα ...τον Τυραννόσαυρο! Όπως γνωρίζουμε οι τυραννόσαυροι είναι άγριοι και κρεατοφάγοι ...όχι όμως όλοι... Ένας τυραννόσαυρος κάνει την διαφορά, επιλέγοντας να είναι φυτοφάγος! Και φυσικά ...ο junior ταυτίστηκε τελείως και εντελώς μαζί του, μιας και έχει δηλώσει πως θέλει να γίνει φυτοφάγος! Ένα μικρό ποντικάκι που ακολουθεί τους πρωταγωνιστές μας, κλέβει την παράσταση! Πολλές περιπέτειες περιμένουν τους μικρούς μας πρωταγωνιστές, μια άκρως διασκεδαστική ιστορία που θα απολαύσουν τα παιδιά!


Ο Ίνγκο διατήρησε την ενέργειά του και με υπομονή, χαμόγελο και ευγένεια υπέγραψε τα βιβλία σε όλα τα παιδιά στο τέλος της παρουσίασης και επιπλέον ...σχεδίασε όποιον ήρωα ήθελε το κάθε παιδί! Αγαπά πολύ τα παιδιά και αυτό φαινόταν σε κάθε στιγμή.

20170401_135125[1]

Η κόρη επέλεξε την ιστορία με τον "Μαύρο ιππότη" και ο junior την ιστορία "στην εποχή των δεινοσαύρων".  Μαντέψτε ο junior ποιον ζήτησε να ζωγραφίσει ο Ίνγκο στο δικό του βιβλίο... και πως αλλιώς θα φαινόταν ότι είναι ο φυτοφάγος δεινόσαυρος; Μα κρατά ένα καρότο!

Αποκομίσαμε τις καλύτερες εντυπώσεις και σίγουρα γίναμε ΊνγκοManiacs!

Ευχαριστούμε πολύ τις εκδόσεις Μεταίχμιο για την πρόσκληση και το υλικό από την παρουσίαση!

20170401_121928[1]

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια