Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα, όπως τα έζησα" του ΠάνουΣόμπολου


Αυτό το βιβλίο μου το είχαν προτείνει λόγω των αληθινών γεγονότων που περιγράφει, αλλά και της μοναδικότητάς του, μιας και είναι γραμμένο από τον γνωστό δημοσιογράφο Πάνο Σόμπολο. Θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως δημοσιογραφική αναφορά. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.


Ο Πάνος Σόμπολος έχει καλύψει πολλά αστυνομικά ρεπορτάζ, κάποια από αυτά πολύ γνωστά και πρωτόγνωρα για τα ελληνικά δεδομένα. Όπως είπε και ο ίδιος, κατόπιν παρότρυνσης από γνωστούς και φίλους του, προχώρησε στην καταγραφή κάποιων υποθέσεων που κάλυψε δημοσιογραφικά, μιας και πρόκειται για εμπειρίες μιας ζωής. Επιπλέον, ίσως φανούν χρήσιμα σε μελλοντικές ιστορικές καταγραφές.

Καθ όλη την διάρκεια της ανάγνωσης θυμήθηκα κάποια από τα εγκλήματα που περιγράφει, μιας και τα είχα ακούσει στις ειδήσεις την εποχή που διαδραματίζονταν. Παρόλο που έχουμε διαβάσει μυθιστορήματα crime βασισμένα σε αληθινά γεγονότα, οι περιγραφές του Πάνου Σόμπολου μου προκάλεσαν μια θλίψη και μια μελαγχολία, μιας και μας δίνει ακριβώς τις ομολογίες των δραστών. Χαρακτηριστικά σε πολλές υποθέσεις, απαντά ο Πάνος "άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου" σε πολλά "γιατί" που δεν μπορούν να απαντηθούν διαφορετικά με κάποια λογική εξήγηση.

Δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να το αντιμετωπίσετε σαν συγγραφικό μυθιστόρημα. Αλλά, σαν μια εκτενέστερη δημοσιογραφική καταγραφή των ρεπορτάζ που κάλυψε από πρώτο χέρι ο Πάνος Σόμπολος. Και η αλήθεια, όσο το διάβαζα ήθελα να αναζητήσω στο διαδίκτυο τις υποθέσεις για να θυμηθώ τα πρόσωπα που αναφέρονται. Έχοντας υπόψιν ότι διαδραματίζονται στην ελληνική κοινωνία τα εγκλήματα, σε πιάνει ένα σοκ και ένα δέος στο πόσο κοντά μπορεί να βρεθεί ο κάθε ένας και να διαπράξει, όχι απλά ένα έγκλημα, αλλά ένα εντελώς και απόλυτα φρικιαστικό έγκλημα. Τα σημεία με τις αναφορές των ομολογιών των θυτών, όπως ακριβώς καταγράφηκαν, είναι το λιγότερο συγκλονιστικές!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια