Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Λέξεις που πονάνε", Abby Cooper


Ορισμένα παιδικά/εφηβικά βιβλία αξίζει να διαβαστούν και από τους ενήλικες, όπως αυτό, "λέξεις που πονάνε" της Abby Cooper. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος.


Είναι το πρώτο βιβλίο της Abby, η ίδια έχει εργαστεί σαν δασκάλα και βιβλιοθηκάριος σε σχολεία και έχει μεγάλο πάθος για τα βιβλία.

Η ζωή της Ελίζ είναι γεμάτη λέξεις. Λέξεις χαρούμενες και λέξεις που πονάνε πραγματικά. Νέα σχολική χρονιά, νέο σχολείο, μια κολλητή που είχε επιλέξει άλλες φίλες και δε θα την προστάτευε πια από τις λέξεις όπως παλιά. Κι ένα αγόρι που την άφησε. Τα πράγματα άλλαζαν και μάλιστα προς το χειρότερο. Μέχρι που μια μέρα η Ελίζ λαμβάνει ένα σημείωμα: “Ξέρω ποια είσαι και ξέρω τι περνάς. Θέλω να σε βοηθήσω”. Στην προσπάθεια να λύσει το μυστήριο, η Ελίζ θα βρει νέους τρόπους να αποδέχεται τον εαυτό της και να βγει δυνατή.

Η ιστορία της Ελίζ με μετέφερε στα δικά μου εφηβικά χρόνια, όταν ήρθε η στιγμή να πάω και εγώ στο νέο μου σχολείο, με αρκετούς νέους συμμαθητές, αλλά και κάποιους που γνώριζα ήδη από το δημοτικό. Μερικές μνήμες μπορεί να ξεθωριάζουν, αλλά ποτέ δεν ξεθωριάζει το συναίσθημα που ένιωσες... θετικό ή αρνητικό.

Την ιστορία την αφηγείται η Ελίζ σε α' πρόσωπο και έτσι μας μεταφέρει με πιο άμεσο τρόπο τις αλλαγές στην ζωή της αυτούς τους πρώτους μήνες στο νέο της σχολείο, τις σκέψεις της, τα συναισθήματά της, τους φόβους και τις ανησυχίες της, αλλά και την χαρά και τον ενθουσιασμό της. 

Σκεφτείτε πως νιώθετε όταν λαμβάνετε αρνητικά σχόλια; Τώρα, φανταστείτε να νιώθατε τον πόνο της ψυχής σας και στο σώμα σας, καθώς οι λέξεις χαράσσονται πάνω στην επιδερμίδα σας σαν δεκάδες κοφτερές λεπίδες με παράλληλα απίστευτη φαγούρα... ενώ παράλληλα είναι εμφανή τα σημάδια σε όλους!

Τώρα, σκεφτείτε πως νιώθετε όταν λαμβάνετε θετικά σχόλια; Φανταστείτε οι λέξεις να εμφανίζονται στην επιδερμίδα σας, αλλά αυτή τη φορά να σας γαργαλούν και να σας κάνουν να φαίνεστε πανέμορφη στα μάτια όλων ...και των δικών σας!

Αυτό που θέλει να μεταφέρει μέσω της ιστορίας της η Abby, είναι ότι ανάλογα με τις λέξεις που επιλέγουμε να εκφραστούμε, έχουμε αντίκτυπο τόσο στους γύρω μας όσο και στον εαυτό μας. Όταν επιλέγεις μόνο τις αρνητικές λέξεις, δεν μπορείς να αγαπήσεις τον εαυτό σου, τους γύρω σου, αναπτύσσονται όλο και πιο αρνητικά συναισθήματα τα οποία μαζεύονται και στο τέλος καταλήγουν σε πράξεις που μόνο κακό προκαλούν. Αντίθετα, όταν επιλέξεις θετικές λέξεις, μόνο μαγικά πράγματα μπορούν να γίνουν, τα οποία πολλαπλασιάζονται και δεν μπορούν να αφήσουν ανεπηρέαστο κανέναν. Παρασύρουν τους πάντες με θετικό τρόπο. 

Κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, κάποιοι κρύβουν πολύ καλά το πως νιώθουν, ενώ άλλοι έχουν τόσο εμφανή τα σημάδια απάνω τους που δεν μπορείς να μην τα προσέξεις. Φτάνει, τα "σημάδια" μας να μας κάνουν όμορφους ανθρώπους, τόσο εσωτερικά όσο και εξωτερικά. 

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια