Looking For Anything Specific?

Header Ads

Τρίτο φεστιβάλ της άμμου! Κουφονήσια, 25 και 26 Αυγούστου


Οι εκδόσεις παράξενες μέρες και η ιστοσελίδα eyelands σαλπάρουν για Κουφονήσια και για το 3ο φεστιβάλ της άμμου!
Βιβλία, συγγραφείς, φωτογραφία, μουσική όλα δίνουν το παρόν!

Ο Γρηγόρης Παπαδογιάννης, μας μιλά για το πιο αυτοσχέδιο φεστιβάλ που γίνεται στην κυριολεξία πάνω στην άμμο! 


"Αυτό το καλοκαίρι ανεβαίνουμε στο Αιγαίο για νέες περιπέτειες στην άμμο. Έπειτα από δύο καλοκαίρια στη Γαύδο δεν είμαστε πια «το νοτιότερο φεστιβάλ της Ευρώπης» αλλά ελπίζουμε ότι παραμένουμε το πιο αυτοσχέδιο.

Αυτό το καλοκαίρι αλλάζουμε λοιπόν νησί και πηγαίνουμε  για την ακρίβεια σε δύο: τα Κουφονήσια. Η επιλογή έγινε μετά από αρκετό ψάξιμο. Θέλαμε το νησί να συνδυάζει τα απαραίτητα στοιχεία για το φεστιβάλ μας: ωραίο περιβάλλον, παραλίες με άμμο και δυνατότητα δωρεάν διανυκτέρευσης. Αυτά υπάρχουν στα Κουφονήσια. Τα υπόλοιπα θα τα δημιουργήσουμε αυτοσχεδιάζοντας όπως κάθε φορά.

Υπάρχει όμως και πρόγραμμα: αυτή τη χρονιά, με δεδομένο ότι θα έχουμε τέσσερις συγγραφείς θα συνδυάσουμε την ανάγνωση με συζήτηση φιλοδοξώντας να φτιάξουμε ένα είδος workshop στην άμμο. Έπειτα από κάθε ανάγνωση κάθε πρωτοεμφανιζόμενος συγγραφέας θα έχει την ευκαιρία να συζητήσει για το κείμενο του και να ακούσει σχόλια από τους συγγραφείς των εκδόσεων που φιλοξενούνται από το φεστιβάλ. Έτσι, θεωρητικά, θα έχει την ευκαιρία να το διαμορφώσει ξανά παίρνοντας ένα feedback από τις μέρες στην άμμο.

Εννοείται ότι οι συγγραφείς Απόστολος Λαγαρίας, Αντώνης Τσιρικούδης, Γεωργία Μαμά, Αντριάνα Μίνου και Γεωργία Μαμά θα μιλήσουν για τα βιβλία τους. Για τις δύο γυναίκες συγγραφείς θα υπάρχει για πρώτη φορά ανάγνωση των νέων τους βιβλίων που θα κυκλοφορήσουν το φθινόπωρο από τις εκδόσεις παράξενες μέρες.

Η φωτογραφία, η μουσική και το πάρτι στην άμμο θα είναι βασικά συστατικά του φεστιβάλ και αυτό το καλοκαίρι.

Το φεστιβάλ θα έχει ιδιαίτερη ενότητα για την αφήγηση ιστοριών/ παραμυθιών αλλά και για την παρατήρηση των άστρων!

Η συμμετοχή με διηγήματα και ποιήματα παραμένει ανοιχτή μετά από παράταση που δόθηκε ως τις 26 Ιουνίου. Το θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι «Μικρές επαναστάσεις»

Λεπτομέρειες στις ιστοσελίδες των εκδόσεων παράξενες μέρες, του eyelands.gr και φυσικά στη σελίδα της Άμμου".


&

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια