Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Ένα βήμα πίσω" Henning Mankell

"Ένα βήμα πίσω" Henning Mankell εκδόσεις Ψυχογιός

Είναι δυνατόν μια παρέα νεαρών παιδιών να ξεκίνησε ένα ταξίδι στην Ευρώπη χωρίς να αναφέρει κανείς τους τίποτα στους γονείς του;
Έχει δίκιο η μητέρα ενός των κοριτσιών να αμφισβητεί το γραφικό χαρακτήρα της κόρης της σε μια καρτ ποστάλ που έστειλε από κάποια μακρινή πόλη;


Μπορεί ένας αστυνομικός να ξεχάσει το προκαθορισμένο ραντεβού του για σύσκεψη με τους υπόλοιπους συναδέλφους του και να μην εμφανιστεί τελικά;
Μπορούν όλα αυτά να σχετίζονται;

Ο επιθεωρητής Κουρτ Βαλάντερ μόλις μαθαίνει πως είναι διαβητικός. Πρέπει να αλλάξει τον τρόπο ζωής  του για να καταφέρει να συγκατοικήσει στο ίδιο σώμα με το διαβήτη.
Ο συνάδελφος του όμως δε φάνηκε στη σύσκεψη της Δευτέρας και μια μητέρα ενός από τα παιδιά της παρέας που εξαφανίστηκαν, επιμένει σε βαθμό υστερίας πως η καρτ ποστάλ που έλαβε από την κόρη της είναι ψεύτικη.
Εκεί έξω στη σουηδική επαρχία του Σκόνε ανακαλύπτονται τα πτώματα τριών ανθρώπων και ο αστυνομικός που δε  φάνηκε στην προκαθορισμένη σύσκεψη βρέθηκε επίσης δολοφονημένος.
Ο Κουρτ Βαλάντερ ύστερα από όλα αυτά δεν έχει χρόνο για περπάτημα και για σωστή διατροφή. Δεν του περισσεύει χρόνος ούτε για ύπνο. Πρέπει να βρει τι σχέση έχουν όλα αυτά μεταξύ τους και κυρίως πρέπει να βρει ποιος φταίει για όλα αυτά και να τον προλάβει πριν ξανά "χτυπήσει και μπει στη λίστα ένα ακόμη θύμα.


Ένα πραγματικά καλοδουλεμένο βιβλίο! Ένα αστυνομικό μυθιστόρημα που σε κρατάει ξύπνιο για αρκετά βράδια. Ψάχνεις να βρεις μέσα από τις λεπτομέρειες τη λύση. Θέλεις να φτάσεις στο τέλος και μαζί με τους ήρωες τρέχεις κι εσύ το δικό σου κατοστάρι.

Ήταν το πρώτο βιβλίο που διάβασα από τον Henning Mankell και το συνιστώ ανεπιφύλακτα έτσι και πέσει στα χέρια σας ή στα ράφια σας!

Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ψυχογιός!

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια