Looking For Anything Specific?

Header Ads

Ο Πάνος Χριστοδούλου για το ποδόσφαιρο και όχι μόνο.


Πρόταση για τους μικρούς fans του ποδοσφαίρου, με πολλά νοήματα όμως, αυτή η σειρά βιβλίων του Χριστοδούλου, ο οποίος συνδύασε, πολύ έξυπνα μπορώ να πω, περιπέτεια, ποδόσφαιρο, χιούμορ μαζί με κοινωνικά φαινόμενα όπως τον ρατσισμό, μετανάστευση, ξενοφοβία, παιδική εργασία και πολλά άλλα, ώστε να προκαλέσει το ενδιαφέρον των μικρών αναγνωστών και εμάς τους ενήλικες να προβληματιστούμε κοινωνικά αλλά και ως γονείς.
Κάτι τέτοια βιβλιαράκια λέω πως καλό είναι να τα διαβάζουμε κι εμείς.


Συγκεκριμένα το βιβλίο "Η μπάλα της ζωής τους", έχει να κάνει με μια μπάλα με μαγικές ικανότητες. Είναι σαν να έχει ψυχή από μόνη της και θέληση και αισθήματα και λογική. Περνάει από πολλές περιπέτειες, γνωρίζει πολλούς και διαφορετικούς ανθρώπους μεταξύ τους και με όποιους έχει μείνει κοντά, τους έχει βοηθήσει με έναν μαγικό τρόπο για να καλυτερέψει την ζωή τους και τον τρόπο που βλέπουν την ζωή. Θα λέγαμε, πως αυτή η μπάλα αναπτερώνει ελπίδες, ακόμη και στις πιο δύσκολες καταστάσεις, και κάνει τον κόσμο ένα καλύτερο μέρος.

Στα πόδια ενός παιδιού που δεν είχε ιδέα από ποδόσφαιρο, τον βοήθησε να γίνει ο διασημότερος ποδοσφαιριστής αλλά του έδωσε και ένα πολύτιμο μάθημα για να είναι ταπεινός.

Στα χέρια ενός ανάπηρου κοριτσιού, έδωσε ελπίδα και αγάπη πάλι για την ζωή.

Στην αγκαλιά ενός κοριτσιού στην μέση του πελάγους, έσωσε την ζωή του και της βρήκε νέα οικογένεια.

Σε ένα άγνωστο νησί, βρήκε τον παλιό του φίλο ποδοσφαιριστή που τώρα είναι δάσκαλος.

Μέσα από την ιστορία μαθαίνουμε να κυνηγάμε τα όνειρά μας, τις επιθυμίες μας, να μην το βάζουμε ποτέ κάτω και να μην χάνουμε ποτέ την πίστη μας, μα πάνω από όλα να αγαπάμε την ζωή!

Τα βιβλία κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Κέδρος.

Δημοσίευση σχολίου

1 Σχόλια