Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα;", εκδ. Λιβάνη


Από τους δημιουργούς του Διεθνούς Best Seller "Τι μπορείς να κάνεις με μια ιδέα;", το "Τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα" έρχεται να απαντήσει σε αυτό ακριβώς το ερώτημα. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.


Το έχω πει πολλές φορές, πως τα παιδικά βιβλία θα έπρεπε να χαρακτηρίζονται ως "οικογενειακά βιβλία". Κι αυτό γιατί πιστεύω πως μέσα στα παραμύθια και στις ιστορίες για τα παιδιά, κρύβονται μεγάλα νοήματα που πολλές φορές δίνουν την απάντηση και στους ενήλικες.

Το μυαλουδάκι των παιδιών τρέχει με τέτοια ταχύτητα και μεγεθύνει τα πάντα, που όλα φαντάζουν γιγαντιαία και πολύπλοκα. Μόνο με έναν πολύ απλό και ξεκάθαρο τρόπο, όλα αυτά μικραίνουν και μικραίνουν και γίνονται μια ξεκάθαρη πολύχρωμη εικόνα. Με έναν τέτοιο τρόπο, τόσο στο κείμενο που είναι απόλυτα λιτό, όσο και με την εικονογράφηση που στην αρχή έχει μουντά χρώματα ενώ προς το τέλος όσο τα πράγματα ξεκαθαρίζουν γίνεται φωτεινή και πολύχρωμη, ο Kobi Yamada ο συγγραφέας και η Mae Besom η εικονογράφος, συνθέτουν μια ιστορία, μια περιπέτεια και μια προσπάθεια για να μπούμε για λίγο στο παιδικό μυαλουδάκι.

τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα4

τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα3

τι μπορείς να κάνεις με ένα πρόβλημα2

Σκοπός; Να δώσουμε την ώθηση στο παιδί στο να αντιμετωπίσει την όποια δυσκολία βρεθεί μπροστά του. Γιατί; Γιατί τα προβλήματα πολλές φορές είναι απατηλά και βρίσκονται εκεί μόνο και μόνο για να τα αντιμετωπίσουμε, να τα προσπεράσουμε και να μάθουμε από αυτά.

Τι θα κάνετε εσείς λοιπόν με το δικό σας πρόβλημα; Θα κάθεστε να το κοιτάτε; ή θα συζητήσετε μαζί του; θα παλέψετε μαζί του; θα το κάνετε φίλο σας; 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια