"Το αγκάθινο στέμμα" του Θεόφιλου Γιαννόπουλου - BookLoverGR

Δευτέρα, 1 Ιανουαρίου 2018

"Το αγκάθινο στέμμα" του Θεόφιλου Γιαννόπουλου


Αν θα ήθελες να διαβάσεις κάτι μεταξύ Ιντιάνα Τζόουνς και Κώδικα Ντα Βίντσι, σε μια ιστορία που εξελίσσετε στην Βόρεια Ελλάδα, τότε Το Αγκάθινο Στέμμα είναι το κατάλληλο βιβλίο μυστηρίου για εσένα.


Ο Θεόφιλος Γιαννόπουλος μας έδωσε ένα μυθιστόρημα απλό στις περιγραφές και διαλόγους, με αρκετές αναφορές σε ιστορικά στοιχεία του παρελθόντος, συγκεκριμένα στο Βυζάντιο, με αρκετή δόση μυστηρίου, μυστικισμού και δράσης. Το απόλαυσα και δεν με κούρασε η ανάγνωσή του. Το βρήκα πρωτότυπο και με παρέσυρε στις σελίδες του.

Θα μπορούσε να έχει λίγο περισσότερη δόση από όλα. Θα μπορούσε να μας αφήσει, επίσης, με λιγότερα ερωτήματα. Ίσως όμως να χαλούσε την ισορροπία που ενδεχομένως ο συγγραφέας θέλησε να κρατήσει. Συμβουλή μας, να το αφήσετε να σας παρασύρει σε αυτό το ταξίδι στο παρελθόν και στην αναζήτηση των μυστικών που κρύφτηκαν ανά τους αιώνες.

Περίληψη

Ένα χρυσό δαχτυλίδι με έμβλημα τον δικέφαλο αετό.
Μια κωδικοποιημένη βυζαντινή επιστολή ενός βασιλικού αγγελιοφόρου.
Ένα βιβλίο-κειμήλιο της Ορθοδοξίας.

Κάποια αναπάντεχα ευρήματα στην παλιά εκκλησία του χωριού Κομνηνά Ξάνθης, ζωντανεύουν ξανά τον μυστηριώδη θρύλο του άγνωστου αυτοκράτορα. Οι λιγοστοί που γνωρίζουν για την ανακάλυψη αναγκάζονται να κρατήσουν το στόμα τους κλειστό. Ποιος κρύβεται πίσω απ’ τον εκφοβισμό τους και γιατί έχει διασχίσει τόσες χώρες για να το καταφέρει;

Ένας καταξιωμένος συγγραφέας αστυνομικού μυθιστορήματος έχει χάσει την έμπνευσή του.  Ωστόσο, ένα όραμα του αποκαλύπτει πως η πραγματικότητα κρύβει μερικές φορές μεγαλύτερες εκπλήξεις απ’ ό,τι η φαντασία που πιστεύει πως έχασε. Ένα ξαφνικό τηλεφώνημα του βυζαντινολόγου φίλου του από την Ξάνθη, θα οδηγήσει τα βήματά του στη Θράκη. Έτσι ξεκινά μια αγωνιώδης αναζήτηση μέσα από μυστικές υπόγειες διόδους, κατακόμβες και καλά σφραγισμένες πύλες αρχαίων και βυζαντινών ναών. Οι δύο φίλοι καλούνται να αναγνωρίσουν τα σημάδια που άφησαν πίσω τους οι αρχιτέκτονες αυτού του υπόγειου δικτύου, που κρύβει μέσα του τα μυστικά της Ορθοδοξίας και της Ιστορίας. Ο τάφος του Ισαάκιου Κομνηνού, η μοίρα του Κωνσταντίνου Παλαιολόγου τη στιγμή της Άλωσης και ένα αγκάθινο στέμμα. Όμως, πόσα από αυτά τα μυστικά πρέπει να αποκαλυφθούν; Η ζωή τους κινδυνεύει, το Ισπανικό Τάγμα δεν μπορεί να τους επιτρέψει την αποκάλυψη…

Για τον συγγραφέα...

Θεόφιλος Γιαννόπουλος

Ο Θεόφιλος Γιαννόπουλος γεννήθηκε και ζει στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης.
Έχει διακριθεί σε πανελλήνιους, διεθνείς και παγκόσμιους λογοτεχνικούς διαγωνισμούς, ενώ έργα του περιέχονται σε ανθολογίες  διηγημάτων και ποίησης.
Είναι αρθρογράφος στις λογοτεχνικές ιστοσελίδες koukidaki, tovivlio.net και taxidiidewn.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΕΞΗ.

Διαβάστε και εδώ.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου