Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Origin" του Dan Brown

Το "Origin" του Dan Brown ήρθε για να προκαλέσει συζητήσεις, όπως άλλωστε τα περισσότερα μυθιστορήματά του, λόγο της θεματολογίας που επιλέγει να αναλύσει. Σε αυτό το βιβλίο καταπιάνεται με ένα αιώνιο ερώτημα της ανθρωπότητας... από πού ερχόμαστε και πού πηγαίνουμε. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός.

Origin Dan Brown εκδόσεις Ψυχογιός



"ΓΕΓΟΝΟΣ:
Όλα τα έργα τέχνης, τα αρχιτεκτονικά στοιχεία, οι τοποθεσίες, οι επιστημονικές αναφορές και οι θρησκευτικοί οργανισμοί σε αυτό το μυθιστόρημα είναι πραγματικοί."

Ο Dan Brown απολαυστικός όπως πάντα στην γραφή του, πλέον όμως γνωστή, δεν ξεφεύγει από τα τετριμμένα που τον έχουμε γνωρίσει. Δεν παύει στιγμή να προβληματίζει τον αναγνώστη για τα αιώνια ερωτήματα της ανθρωπότητας, κι αυτό ίσως να είναι η μεγαλύτερη επιτυχία.
Στα κείμενά του κρύβεται από πίσω μεγάλη προσωπική του έρευνα, είτε για τους τόπους όπου εξελίσσεται η ιστορία, είτε για επιστημονικές και τεχνολογικές έρευνες. Κι αυτό σε κάνει να αναρωτιέσαι... πόση αλήθεια κρύβεται σε όλα αυτά και πού ξεκινά η φαντασία;

Αναμφίβολα σε παρασέρνει. Αν έχεις διαβάσει προηγούμενα βιβλία του συγγραφέα, ξέρεις περίπου πού το πάει. Δεν σταματάς όμως στιγμή να ακολουθείς την ιστορία, να νιώθεις πως συμμετέχεις κι εσύ κατά κάποιον τρόπο και σε εξάπτει.
Μέσα σε λίγες γραμμές μπορεί να περιγράψει απόλυτα τον χώρο, το συναίσθημα, τις εντυπώσεις, τις σκέψεις, κάνοντάς σε να νιώθεις πως είσαι εκεί και εσύ.

"...Η αγάπη πηγάζει από ένα ολότελα άλλο επίπεδο. Δεν μπορούμε να την κατασκευάσουμε κατά παραγγελία. Ούτε μπορούμε να την καθυποτάξουμε όταν εμφανίζεται. 
Η αγάπη δεν είναι δική μας επιλογή..."

Ο Dan Brown λατρεύει να γράφει για να προκαλεί. Και εδώ θα μας προκαλέσει να δούμε ένα μέλλον, ένα πιθανό μέλλον, με πρωταγωνιστή την τεχνολογία και τις επιδράσεις της σχεδόν στα πάντα... Δεν θα με εκπλήσσει εάν σε λίγο καιρό μεταφερθεί στην μεγάλη οθόνη. 
Κάποιοι θα μπορούσαν να πουν πως έχει μία νότα προφητική. Το μέλλον θα δείξει. 
Στο τέλος της ανάγνωσης είχα μείνει με πολλές σημειώσεις και υπογραμμίσεις σε διάφορα σημεία του κειμένου για περαιτέρω έρευνα. 





Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια