Παιδικά βιβλία από εκδόσεις Μίνωα

Ξεχωρίσαμε και προτείνουμε τα νέα βιβλία για παιδιά από εκδόσεις Μίνωα!

Παιδικά βιβλία από εκδόσεις Μίνωα κολάζΟ καπετάν Τσουγκράνας και οι πειρατές του ωκεανού, εκδόσεις Μίνωας


Ο Καπετάν Τσουγκράνας και οι πειρατές του ωκεανού, της Αργυρώς Μουντάκη
Σύγχρονο παραμύθι 

Εικονογράφηση: Κριστίν Μενάρ 
Για παιδιά ηλικίας 3+


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας το νέο παιδικό βιβλίο της Αργυρώς Μουντάκη "Ο Καπετάν Τσουγκράνας και οι πειρατές του ωκεανού". Ένα βιβλίο για το θάρρος που κρύβεται μέσα μας. Το οπισθόφυλλο του βιβλίου υπογράφει ο γνωστός ψυχίατρος, ψυχαναλυτής, συγγραφέας Νίκος Σιδέρης.

Κάποιες φορές τα πράγματα αλλιώς φαίνονται και αλλιώς είναι. Κάποιος που κάνει τον φίλο μπορεί να θέλει να μας εκμεταλλευτεί… Αλλά και κάποιος, που λόγω εμφάνισης μοιάζει επικίνδυνος, μπορεί να μην είναι. Πώς ξεχωρίζουμε λοιπόν τι στ’ αλήθεια συμβαίνει και αποφασίζουμε τι να κάνουμε; Συνδυάζοντας λογική και θάρρος. Λογική για να ξεχωρίσουμε την αλήθεια από το ψέμα, την πραγματικότητα από τις εντυπώσεις. Και θάρρος για να αντισταθούμε στην προκατάληψη.

Ένας μεγάλος με εμπειρία είναι εγγύηση για τη λογική σε μπερδεμένες καταστάσεις. Αλλά το θάρρος καθένας, μικρός ή μεγάλος, μπορεί να το βρει μέσα του. Το παραμύθι της Αργυρώς τολμά να ιστορήσει μια σκηνή ασάφειας και κινδύνου, όπου η λογική και το θάρρος πρέπει να συνεργαστούν για να κάνουμε το σωστό. Κι έτσι ξετυλίγεται μια ιστορία ιπποτισμού, λογικής και ανθρώπινης επαφής με τον άλλον. Με μέσα απλά γεμίζει την καρδιά μας και ανοίγει το μυαλό μας!
Νίκος Σιδέρης,
ψυχίατρος, ψυχαναλυτής, συγγραφέας

Το μυστικό του Οδυσσέας εκδόσεις Μίνωα

Το μυστικό του Οδυσσέα, της Λένας Τερκεσίδου 
Λογοτεχνικές Εξερευνήσεις

Για παιδιά ηλικίας 9+

Ένα βράδυ στη Σύρο ο Οδυσσέας και η παρέα του βλέπουν ένα περίεργο σκάφος σε μια απομακρυσμένη προβλήτα. Δύο ύποπτοι τύποι μιλούν στα αγγλικά για μια εικόνα που πρέπει να την πάνε στο σπίτι του «αφεντικού». 
Την επόμενη μέρα τα παιδιά μαθαίνουν πως κλάπηκε η εικόνα της Κοίμησης της Θεοτόκου του διάσημου ζωγράφου Ελ Γκρέκο και όλο το νησί είναι αναστατωμένο. Αμέσως υποψιάζονται τους δύο άντρες που είδαν το προηγούμενο βράδυ και ο Οδυσσέας αποφασίζει να λύσει το μυστήριο της εξαφάνισης.
Ποιος κρύβεται πίσω από την κλοπή; Και πόσο επικίνδυνος είναι τελικά;
Ένα βιβλίο μυστηρίου, περιπέτειας και ανατροπών, που φωτίζει ένα καλά κρυμμένο μυστικό στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων.                        

Κάθε ιστορία της σειράς ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ με θέμα ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ διαδραματίζεται σε ένα διαφορετικό μέρος της χώρας μας. Στόχος είναι οι μικροί αναγνώστες να έρθουν σε επαφή με τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας, με την πολιτιστική και πολιτισμική του παράδοση αλλά και με την ιστορία του. Οι ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΕΣ ΕΞΕΡΕΥΝΗΣΕΙΣ έχουν ήδη προωθηθεί σε όλα τα σχολεία της Ελλάδας και η θεματική τους είναι εγκεκριμένη από το Υπουργείο Παιδείας ως ανάγνωσμα στο μάθημα της Λογοτεχνίας.

Μυστική αποστολή Το χαμένο ημερολόγιο του παππού εκδόσεις Μίνωας


Μυστική αποστολή
Το χαμένο ημερολόγιο του παππού, της Μαρίας Δασκαλάκη
Λογοτεχνικές Εξερευνήσεις

Για παιδιά ηλικίας 9+


 Στην αγαπημένη σειρά των παιδιών «Μυστική αποστολή» έρχεται να προστεθεί το νέο βιβλίο της Μαρίας Δασκαλάκη με τίτλο 
"Το χαμένο ημερολόγιο του παππού" που μας μεταφέρει
στην Ελεύθερνα του Ρεθύμνου.
  
Η Αρχαία Ελεύθερνα είναι ένα μέρος παράξενο και μαγευτικό. Το ένστικτο της Αριάνθης και του Δημήτρη δε λαθεύει… Νιώθουν πως στο χωριό τους κρύβονται μυστικά που πρέπει να ανακαλύψουν. Το ίδιο πιστεύει και η θεία Δανάη, η οποία σπουδάζει αρχαιολογία, αλλά και ο καθηγητής Πατμανίδης. Ο παππούς Χριστόφορος γνωρίζει πολλά μυστικά, θαμμένα πια στον χρόνο, και όλοι μαζί καλούνται να αποκαλύψουν όσα ποτέ δε θα έφερνε στο φως μια αρχαιολογική σκαπάνη…
   Τι κρύβουν τα σημειώματα του προπάππου τους; Ποια στ’ αλήθεια ήταν η Κόρη της Ελεύθερνας; Πόσα θάφτηκαν κάτω από τη γη καταμεσής της γερμανικής κατοχής;

Μεγάλοι και παιδιά, τριγυρίζοντας στους πρόποδες του Ψηλορείτη, ξεδιπλώνουν μια Ιστορία που δε γράφτηκε ποτέ σε κανένα βιβλίο.Share on Google Plus

About Kalli Kent

0 Comments:

Δημοσίευση σχολίου