Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Μια μεγάλη μέρα του τίποτα" Beatrice Alemagna

"Μια μεγάλη μέρα του τίποτα" Beatrice Alemagna BookLoverGR


"Άραγε, τι χειρότερο απ΄το να χάσεις
το ηλεκτρονικό σου παιχνίδι
σ' ένα μέρος όπου δεν υπάρχει
απολύτως τίποτα να κάνεις;"

Εσείς τι πιστεύετε; είναι χαμένη μια μέρα αφού δεν θα έχεις στα χέρια σου το αγαπημένο σου ηλεκτρονικό παιχνίδι για να παίξεις; 
Τι μπορεί να κάνει κάποιος άραγε χωρίς ένα τέτοιο παιχνίδι; Κι αν βγει εκεί έξω τι μπορεί να του κινήσει το ενδιαφέρον και να του εξάψει τη φαντασία;

Ο μικρός μας ήρωας έχασε για όλη την ημέρα το παιχνίδι του. Νιώθει να βαριέται και τίποτα δεν είναι ικανό να τον κάνει να χαμογελάσει. Όμως αποφασίζει να βγει έξω. Εκεί που η φύση απλώνεται μπροστά του και τον προκαλεί να τη μάθει, να τη ζήσει και να τη νιώσει!

Η μεγάλη μέρα του τίποτα εξελίσσεται σε πολύ ενδιαφέρουσα και από το τίποτα που ξεκίνησε έγινε τα πάντα!

Η μεγάλη μέρα του τίποτα είναι ένα βιβλίο γραμμένο για τις ανάγκες της εποχής μας. Για τα παιδιά που δεν έχουν μάθει να τρέχουν και να παίζουν στη φύση, που δεν έχουν εξερευνήσει ποτέ την ομορφιά της. Γραμμένο για τα παιδιά που κλείνονται στο σπίτι και κάθονται μπροστά από μια οθόνη. Για τους γονείς που το επιτρέπουν να συμβαίνει. Για την ομορφιά που δεν την απολαμβάνει κανείς, για τα πράγματα που τα παιδιά δεν θα αγγίξουν ποτέ, για όσα δεν θα μυρίσουν, δεν θα γευτούν και δεν θα νιώσουν. Για όλα όσα θυσιάζονται στο βωμό των σύγχρονων παιχνιδιών και της τεχνολογίας. 

Η μεγάλη μέρα του τίποτα θυμίζει σε όλους μας πόσο σπουδαία πράγματα κρύβονται εκεί έξω. Αρκεί μόνο μια κίνηση. Να σβήσουμε τις οθόνες μας και ανοίξουμε την πόρτα μας. Να βγούμε έξω και να αφεθούμε στις ομορφιές αυτού του κόσμου!

Η μεγάλη μέρα του τίποτα κυκλοφορεί από τις εκδόσεις κόκκινο. 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια