Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Η γυναίκα στο παράθυρο" του Εϊ Τζέϊ Φιν

Ένα ψυχολογικό θρίλερ, το πρώτο του συγγραφέα, και άκρως εντυπωσιακό οφείλω να ομολογήσω. Δεν πήρα ανάσα σε όλη την αφήγηση της ιστορίας.

"Η γυναίκα στο παράθυρο" του Εϊ Τζέϊ Φιν εκδόσεις Ψυχογιός BookloverGR

Στην αρχή, στις πρώτες σελίδες, μας βομβαρδίζει με λεπτομέριες και πληροφορίες, όπου λίγο μας μπερδεύει. Μας αποζημιώνει όμως στην συνέχεια και με το παραπάνω. Οι ανατροπές υποδέχονται η μια την άλλη. Το σασπένς είναι στα ύψη. Όπως και ο ίδιος συγγραφέας έχει πει, κατά την διάρκεια της συγγραφής του βιβλίου, κι ο ίδιος αντιμετώπιζε έντονη κατάθλιψη, το οποίο στοιχείο είναι το κυρίαρχο στην όλη ιστορία. 

Λόγο μιας τραυματικής εμπειρίας η πρωταγωνίστρια αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα με έντονη την αγοραφοβία και την κατάθλιψη. Το αποτέλεσμα, ο φόβος, ο πόνος, σωματικός και ψυχικός και ο κοινωνικός αποκλεισμός.
Ένας φόνος που τελικά είναι αμφίβολο εάν όντως έγινε.

"Καλό μου κορίτσι, δεν μπορείς να κουτουλάς 
πάνω στην πραγματικότητα και να λες ότι δεν υπάρχει."

Το εντυπωσιακό, η γραφή του συγγραφέα στο πως εξελίσσει τα γεγονότα, μας τα παρουσιάζει τόσο περίτεχνα, από την ματιά της πρωταγωνίστριας όπως τα αντιλαμβάνεται η ίδια, που κι ο αναγνώστης θα αναρωτηθεί πολλές φορές ποιά η αλήθεια και ποιό το ψέμα. Ποιά η πραγματικότητα και ποιά η ψευδαίσθηση.

"Όπως επίσης είπε ο Σο (Μπερνάρντ Σο), το αλκοόλ είναι το αναισθητικό 
με το οποίο αντέχουμε την εγχείρηση της ζωής."

Παραθέτει πολλά στοιχεία από γνωστές all time classic ταινίες του ασπρόμαυρου κινηματογράφου, λάτρης κι ο ίδιος ο συγγραφέας, με λογοπαίγνια, που η αλήθεια εάν δεν είσαι γνώστης δύσκολο να αντιληφθείς το αστείο και το λογοπαίγνιο.
Ανυπομονούμε για την συγγραφική συνέχεια του Εϊ Τζεϊ Φιν.


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ψυχογιός. Μετάφραση Αναστάσιος Αργυρίου.



Για τον συγγραφέα

Ο ΕΪ ΤΖΕΪ ΦΙΝ γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη αλλά έζησε για δέκα χρόνια στην Αγγλία πριν επιστρέψει στην πατρίδα του. Έχει συνεργαστεί με τους Los Angeles Times, την Washington Post και το Times Literary Supplement. Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑΘΥΡΟ, το πρώτο του μυθιστόρημα, πρόκειται να κυκλοφορήσει σε 38 χώρες, ενώ θα μεταφερθεί στον κινηματογράφο από τη Fox.



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια