Looking For Anything Specific?

Header Ads

"7 άστρα" του Ηλία Παυλιδάκη

Παρόλο που είχα διαβάσει την περίληψη του βιβλίου 7 άστρα του Ηλία Παυλιδάκη, δεν περίμενα να διαβάσω κάτι τέτοιο. Με κέντρισε και με ενθουσίασε!


Μέσα από πολύ απλό λόγο και μία πολύ όμορφη ιστορία καθημερινότητας της ελληνικής οικογένειας, ο Ηλίας μεταφέρει αξίες και ιδανικά. Εκεί που βλέπεις εμπόδια, βλέπεις λύσεις. Εκεί που σε κατακλύζει ο φόβος, εκεί πεισμώνεις και προχωράς.
Πάντα πίστευα και πιστεύω, πως εκεί που κλείνει μία πόρτα, ανοίγει ένα παράθυρο, και αυτό το βιβλίο μέσα από παραδείγματα της καθημερινότητας, το αποδεικνύει. Μας υπενθυμίζει να μην κρίνουμε προτού δοκιμάσουμε, γιατί θα καταδικάσουμε μία κατάσταση ή έναν άνθρωπο χωρίς ουσιαστικά να γνωρίζουμε.

Όπως οι λέξεις, έτσι και οι συνήθειες μπορούν να  μας κάνουν ευτυχισμένους ή δυστυχισμένους. Το πιο δύσκολο είναι να ξανά-εκπαιδεύσουμε τον εαυτό μας σε συνήθειες που μόνο καλό θα του προσφέρουν. Πόσοι μπορούμε να το κάνουμε αυτό;
Ίσως, μέσα από το κείμενο του Ηλία καταφέρουμε να το κάνουμε...

Η απλότητα της ιστορίας είναι χαρακτηριστική, αλλά όπως λέει και ο Ηλίας, στα πιο απλά πράγματα κρύβεται η ευτυχία και η αγάπη. Μα οι άνθρωποι κάνουν τα πράγματα τόσο περίπλοκα, γεμίζοντας από άχρηστα πράγματα και χάνουν την ουσία.
Πρόκειται για ένα βιβλίο προσωπικής ανάπτυξης, σχολιάζοντας καθημερινές καταστάσεις. Ειδικά όταν ένας έφηβος είναι στην περίοδο πανελληνίων και νιώθει το βάρος όλων των αποφάσεων που πρέπει να πάρει για το μέλλον του.

Βρήκα πολλά χρήσιμα μηνύματα και χαίρομαι ιδιαίτερα όταν τα βρίσκω σε κείμενα τόσο νέων ανθρώπων όπως του Ηλία! Ανυπομονώ για την συγγραφική του πορεία! Με το πρώτο του βιβλίο μας έδειξε πόση σοφία έχει και πόσο έχει εμβαθύνει σε αυτό που λέμε ζωή.

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λιβάνη.


Για το βιβλίο


Η αγάπη είναι περίεργο συναίσθημα. 
Μπορεί και να καταστρέψει όταν δεν έχει καταφέρει 
ο άνθρωπος να νικήσει τους φόβους του.

Υπάρχει και ένα τρίτο είδος επιμονής. 
Είναι αυτό που δίνει στον άλλο την αίσθηση 
ότι δεν έχει άλλη επιλογή τη δεδομένη χρονική στιγμή.
Ότι εσύ θα δώσεις και τη ζωή σου για να βγεις νικητής.

Έτσι είναι η ζωή. Όταν κάνεις αυτό που σου αρέσει 
και το ταξίδι φτάσει στο τέλος του 
και γυρίσεις να κοιτάξεις πίσω, 
θα αντιληφθείς ότι απ’ όπου πέρασες 
δημιούργησες όμορφα πράγματα. 
Αυτό είναι το συναίσθημα που πρέπει να αναζητάς. 
Να μπορείς να κοιτάζεις πίσω σου 
και να νιώθεις περήφανος για ό,τι έκανες 
και για ό,τι άφησες.


Εμείς δημιουργούμε τα όνειρά μας 
Για μια καλύτερη ζωή 
Για έναν καλύτερο κόσμο


Για τον συγγραφέα

O Ηλίας Παυλιδάκης γεννήθηκε στην Κρήτη το 1983 και ζει στο Κάτω Βαρσαμόνερο του νομού Ρεθύμνου. Δε γνωρίζει καλή γραμματική και ορθογραφία λόγω της δυσλεξίας του.
Έχει εργαστεί ως αυτοκινητιστής, ναυαγοσώστης, πωλητής κοσμημάτων, αλλά δεν μπορεί να ξεχωρίσει κανένα από αυτά τα επαγγέλματα, γιατί όλα τα έκανε με αγάπη και το καθένα του δίδαξε κάτι διαφορετικό.
Τα 7 Άστρα είναι το πρώτο του βιβλίο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια