Τα "Μάταλα" εγκαινιάζουν την νέα σειρά των εκδόσεων Άγκυρα με τίτλο "Διακείμενα" - BookLoverGR

Τρίτη, 19 Ιουνίου 2018

Τα "Μάταλα" εγκαινιάζουν την νέα σειρά των εκδόσεων Άγκυρα με τίτλο "Διακείμενα"

Μόλις κυκλοφόρησε το βιβλίο με τίτλο «Μάταλα, Η ιστορία της Νεφεριάνας» του Μανώλη Νταλούκα που είναι το πρώτο της νέας σειράς των εκδόσεων ΑΓΚΥΡΑ, με γενικό τίτλο «Διακείμενα».

Τα "Μάταλα" εγκαινιάζουν την νέα σειρά των εκδόσεων Άγκυρα με τίτλο "Διακείμενα"

Κατηγορία Ελληνική Λογοτεχνία
Είδος Μυθιστόρημα
Σειρά Διακείμενα
Συγγραφέας Νταλούκας Μανώλης
Σελίδες 152
Διαστάσεις 14x20,5
Εξώφυλλο Μαλακό
1η Έκδοση 15 Ιουνίου 2018


Η σειρά «Διακείμενα» θα φιλοξενεί έργα Ελλήνων και ξένων συγγραφέων, που διαλέγονται μεταξύ τους, και με άλλα –εννοούμενα μέσα σε αυτά– έργα, ως προς το ύφος γραφής και το θέμα τους. Θα
κινούνται χωρίς αυστηρές ειδολογικές διακρίσεις ανάμεσα στον πεζό, ποιητικό, δοκιμιακό ή θεωρητικό λόγο. Η μόνη ταξινόμησή τους είναι χρονολογική, με βάση, δηλαδή, τη δεκαετία στην οποία αναφέρονται. 

Το βιβλίο με τίτλο «Μάταλα, Η ιστορία της Νεφεριάνας» του Μανώλη Νταλούκα, πρόκειται για μια ιστορία αγάπης που αναβιώνει την Εποχή των Λουλουδιών και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Η Άνοιξη του 1970 είναι το τελευταίο συγκλονιστικό χαμόγελο της Ουτοπίας.

Το βιβλίο περιγράφει τη φυγή της Αλέξιας από το σπίτι στην Αθήνα και από μια ατμόσφαιρα που την πνίγει. Το κορίτσι πηγαίνει στα Μάταλα, όπου γίνεται η χίπισσα Νεφεριάνα, ζώντας τον έρωτα και το ψυχεδελικό όνειρο στις σπηλιές των βράχων. Στο τέλος της άνοιξης του 1970, η χούντα κλείνει τις σπηλιές με στρατιωτικού τύπου επέμβαση που θυμίζει την κινηματογραφική ταινία «Φράουλες και Αίμα» (H ταινία που βασίζεται στην αληθινή ιστορία της εξέγερσης των φοιτητών στο
πανεπιστήμιο της Columbia στα μέσα της δεκαετίας του ’60)

Το βιβλίο είναι πλημμυρισμένο από τα μαγικά χρώματα και το μαγικό τοπίο της Κρήτης, το νησί που ο συγγραφέας θεωρεί δεύτερη πατρίδα του και το ωραιότερο μέρος του κόσμου. Η Τζόνι Μίτσελ, ο Κάρεη, ιστορικά πρόσωπα της ψυχεδελικής εποχής, πρωταγωνιστούν σε μια ιστορία αγάπης που θα μείνει αξέχαστη στους αναγνώστες.

Μάταλα

Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΦΕΡΙΑΝΑ
Aπό τον συγγραφέα του Best Seller “Η Ιστορία του Ελληνικού Ροκ”
Μανώλη Νταλούκα.

Η Άνοιξη του 1970 είναι το τελευταίο συγκλονιστικό χαμόγελο της Ουτοπίας.
Το βιβλίο περιγράφει τη φυγή της Αλέξιας από το σπίτι της στην Αθήνα και από μία ατμόσφαιρα που την πνίγει. Το δεκα-εξάχρονο κορίτσι πηγαίνει στα Μάταλα όπου γίνεται η χίπισσα Νεφεριάνα, και ζει τον έρωτα και το ψυχεδελικό όνειρο στις σπηλιές των βράχων.
Η ιστορία αναβιώνει την Εποχή των Λουλουδιών και βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα. Στο τέλος εκείνης της Άνοιξης η χούντα κλείνει τις σπηλιές με στρατιωτικού τύπου επέμβαση, που θυμίζει την κινηματογραφική ταινία «Φράουλες και Αίμα*». Το βιβλίο είναι πλημμυρισμένο από τα μαγικά χρώματα και το μαγικό τοπίο της Κρήτης, το νησί που ο συγγραφέας θεωρεί δεύτερη πατρίδα του και το ωραιότερο μέρος του κόσμου. Η Τζόνι Μίτσελ, ο Κάρεη, ιστορικά πρόσωπα της ψυχεδελικής εποχής, πρωταγωνιστούν σε μια ιστορία αγάπης που θα σας μείνει αξέχαστη.

………………………………………………………………
* H ταινία που βασίζεται στην αληθινή ιστορία της εξέγερσης των
φοιτητών στο πανεπιστήμιο της Columbia στα μέσα της δεκαετίας του
’60.
Μυθιστόρημα βασισμένο σε πραγματικά γεγονότα.


Λίγα Λόγια για τον Μανώλη Νταλούκα

Ο Μανώλης Νταλούκας είναι δημοσιογράφος, παραγωγός και συγγραφέας. Έχει γράψει βιβλία που αφορούν τις νεανικές δράσεις, όπως το «Ελληνικό ροκ. Η ιστορία της νεανικής κουλτούρας 1945-1990», εκδόσεις Άγκυρα. 
Ειδικός σε σύγχρονα και παλαιότερα κινήματα τέχνης, αντιδικτατορικές - αντιπολεμικές δράσεις και ιστορικά γεγονότα,που έγιναν στον ευρωπαϊκό χώρο μετά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Διατηρεί προσωπικό blog με την ονομασία ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου