Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Η μάγισσα" της Camilla Lackberg

Η Camilla είναι από τις αγαπημένες μου συγγραφείς και σε αυτή την ιστορία της μάγισσας έδωσε το καλύτερό της εαυτό ...μέχρι τώρα!

"Η μάγισσα" της Camilla Lackberg
μετάφραση Γρηγόρης Κονδύλης
848 σελίδες



Πρόκειται για την δέκατη ιστορία του αγαπημένου ζευγαριού Ερίκα και Πάτρικ. Ως συνήθως ρίχνουμε κλεφτές ματιές στην προσωπική ζωή του ζευγαριού, παράλληλα με την καθημερινή ζωή στην τοπική κοινωνία η οποία συγκλονίζεται από άλλη μια υπόθεση φόνου. Ο επιθεωρητής Πάτρικ καλείτε να βρει τον δολοφόνο... μόνο που σε αυτήν την περίπτωση είναι δύο οι φόνοι. Η Camilla μας έδωσε και μια τρίτη παράλληλη ιστορία που εξελίσσεται παλαιότερα, στην εποχή των μαγισσών... Πώς συνδέονται αυτές οι τρις ιστορίες;

Αυτές οι τρις ιστορίες εξελίσσονται ταυτόχρονα σε όλο το βιβλίο και στις 848 σελίδες! Μας πηγαίνει μπρος, πίσω... στο παρόν, στο παρελθόν πριν λίγα χρόνια και στο ακόμη μακρύτερο παρελθόν. Ναι, είναι μεγάλος ο όγκος για μυθιστόρημα, λεπτό όμως δεν με κούρασε, δεν έκανε κοιλιά και δεν χάθηκα στην ιστορία, ...ή για να τα λέμε καλύτερα, στις ιστορίες. Μην κάνετε το λάθος να αποκόψετε και να παρακολουθήσετε την κάθε ιστορία μόνη της... θα χαθεί όλη η μαγεία! Πρέπει να ακολουθήσετε την σειρά που επέλεξε η Camilla να παρουσιάσει τα γεγονότα.

Είναι από τα λίγα μυθιστορήματα που δεν κατάφερα να βρω ποιός ευθύνεται για όλα αυτά, παρά μόνο μερικές υποψίες εδώ και εκεί. Μόλις στα τελευταία 3 κεφάλαια ξεκαθαρίζουν όλα και όλες οι τρις ιστορίες κουμπώνουν μεταξύ τους. Βλέπεις όλο το παζλ ενωμένο και καταλαβαίνεις...

Με περίτεχνο τρόπο η Camilla μας παρουσιάζει την σκληρή μα αληθινή πραγματικότητα, μέσα από μεγεθυντικό φακό, σε μια κλειστή κοινωνία. Η νοοτροπία των κατοίκων, τα ενδοοικογενειακά μυστικά, ο εκφοβισμός, η ξενοφοβία, η οπλοκατοχή, τα λάθη των δημόσιων υπηρεσιών, λάθη των γονέων που επηρεάζουν την ζωή των παιδιών με δραματικό τρόπο. Αν μη τί άλλο θα σας προβληματίσει όπως κι εμένα. Είναι συγκλονιστικός ο τρόπος που η Camilla μας δείχνει το μέγεθος της καταστροφής σε προσωπικό και κοινωνικό επίπεδο, αποτέλεσμα από τα παραπάνω λάθη.
Από τα πιο δυνατά της μυθιστορήματα, με σασπένς, ένταση και μυστήριο. Διαβάστε το...

Φιελμπάκα, Νορβηγία

Περίληψη
Ένα ειδυλλιακό αγρόκτημα έξω από τη Φιελμπάκα, στις παρυφές του δάσους. Μια ευτυχισμένη οικογένεια. Μια ηλιόλουστη καλοκαιρινή μέρα. Τίποτα δεν προμηνύει ότι σε λίγες ώρες όλα θα έχουν ανατραπεί. Η είδηση της εξαφάνισης της τετράχρονης Νία πέφτει σαν κεραυνός στην τοπική κοινωνία και ξαναξυπνά τον εφιάλτη.
Από το ίδιο αγρόκτημα τριάντα χρόνια πριν είχε εξαφανιστεί ένα συνομήλικο κορίτσι, η Στέλλα, που βρέθηκε στη συνέχεια δολοφονημένη. Δύο δεκατριάχρονες φίλες καταδικάστηκαν για τη δολοφονία της. Η μία εξακολουθεί να μένει στη Φιελμπάκα, όπου έχει καταφέρει να χτίσει μια ήσυχη ζωή, η άλλη, διάσημη σταρ του Χόλιγουντ πλέον, έχει επιστρέψει στο ψαροχώρι για πρώτη φορά μετά τον φόνο.
Μήπως οι δύο υποθέσεις συνδέονται; Μήπως οι έρευνες της αστυνομίας επηρεαστούν από την έρευνα της Ερίκα για την υπόθεση «Στέλλα», που είναι το θέμα του επόμενου βιβλίου της; Μήπως η ρίζα του κακού κρύβεται ακόμα πιο βαθιά στο παρελθόν, στο ανελέητο κυνήγι μαγισσών του 17ου αιώνα;
Η δέκατη περιπέτεια του επιθεωρητή Πάτρικ και της αγαπημένης του συζύγου Ερίκα είναι μια σκοτεινή ιστορία που αποτυπώνει εξαιρετικά το σύγχρονο πρόσωπο της σουηδικής κοινωνίας με πρωταγωνιστές νέους ανθρώπους, που είναι τα θύματα των αμαρτιών των προηγούμενων γενιών.

Ξεφυλλίστε τις πρώτες σελίδες του βιβλίου.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια