Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Η κόρη του φεγγαριού" της Νικόλ-Άννα Μανιάτη

Αυτό το βιβλίο το αγάπησα από το εξώφυλλό του.
Τώρα που γνωρίζω την ιστορία, το έχω ερωτευτεί.
Η κόρη του φεγγαριού είναι ένα μυθιστόρημα με έντονες συγκινήσεις.

"Η κόρη του φεγγαριού" της Νικόλ-Άννα Μανιάτη εκδόσεις Ωκεανίδα BookLoverGR


Είναι από αυτά τα μυθιστορήματα που μπορείς να περάσεις πολύ ευχάριστα την ώρα σου και να σε γεμίσουν συγκινήσεις.
Μία πρωτότυπη ιστορία για το έντονο δέσιμο μεταξύ μητέρας και κόρης και την σκληρότητα του πατέρα. Παρά τις αντιξοότητες, τις ατυχίες και τις δυσκολίες που μπορεί να φέρει η ζωή, υπάρχει αυτό το αόρατο νήμα που ενώνει την μάνα και την κόρη, ακόμη κι αν η μία βρίσκεται πολύ μακρυά από την άλλη. Ακόμη κι αν δεν είχαν την τύχη να ζήσουν μαζί.
Επιπλέον όμως, παρουσιάζει και το δέσιμο που μπορεί να υπάρξει μεταξύ της θετής μητέρας και του παιδιού, που μπορεί να είναι εξίσου δυνατό και γεμάτο τρυφερότητα και αγάπη.

Στην ιστορία θα βρούμε αναφορές για τις προκαταλήψεις που υπήρχαν και υπάρχουν, κυρίως στα χωριά της χώρας μας, για το διαφορετικό.

Υπήρξαν στιγμές στο βιβλίο που θύμωσα και αγανάκτησα με το άδικο της ζωής, και με τους χαρακτήρες, κυρίως του πατέρα. Αλλά, στο τέλος τον λυπήθηκα κι αυτόν! Θέλει μεγάλη δύναμη για να συγχωρήσεις... αρκεί να μην είναι πολύ αργά...
Πως μιας σειρά από ατυχή γεγονότα απομάκρυναν την μάνα από την κόρη. Η κάθε μία ακολούθησε το δικό της δύσκολο μονοπάτι στη ζωή, γεμάτες τύψεις, ερωτηματικά και πικρία η κάθε μία για τους δικούς της λόγους.
Μετά από πολλά χρόνια όμως, μια σειρά από τυχαία γεγονότα θα βάλουν τα πράγματα στην θέση τους.

Περίληψη

Η Λευκή, αθώο θύμα οικογενειακών γονιδίων, ζει χωρίς τη στοργή του πατέρα της, ώσπου ένα απόγευμα μαθαίνει τυχαία μια τρομερή αλήθεια. Συγκλονισμένη, εγκαταλείπει το μικρό χωριό και την ασφάλεια του σπιτιού της προσπαθώντας να ξεφύγει από τη μοίρα της. Το δωδεκάχρονο κορίτσι αποφασίζει να τελειώσει τη ζωή του στα νερά της θάλασσας. Σώζεται από ένα ζευγάρι τουριστών και η ζωή του πια αλλάζει ολοκληρωτικά.
Χρόνια αργότερα, επιτυχημένη στη ζωή και με τη λαχτάρα της ευτυχίας στην καρδιά, ξαναβρίσκεται στην Ελλάδα. Οι αναμνήσεις της παιδικής ηλικίας ξυπνούν έντονες κι αποφασίζει να ξετυλίξει το κουβάρι του μυστηρίου που καλύπτει τη γέννησή της. Οι παιδικοί φόβοι ξαναγυρίζουν, μα η επιθυμία να μάθει είναι δυνατότερη.

Είπαν για το βιβλίο

«Οφείλω να ομολογήσω ότι το γράψιμο της Μανιάτη είναι ωραιότατο. Ελκυστικό, πυκνό, ανάλαφρο, σαν πάτημα της γάτας, πλημμυρισμένο με εύστοχες παρομοιώσεις και πανέξυπνα λεκτικά σχήματα. Ακόμα κι εγώ που δεν είμαι φίλος της γυναικείας λογοτεχνίας, κόλλησα στις σελίδες του βιβλίου. Εξάλλου, είναι τόσο γρήγορες οι ανατροπές, τόσο φρενιτιώδεις οι εκπλήξεις που, θέλοντας και μη, αγωνιάς για το τέλος».
Ανδρέας Κούνιος, Εφημερίδα ΑΛΗΘΕΙΑ


Για την συγγραφέα

Η Νικόλ-Άννα Μανιάτη γεννήθηκε στην Κύπρο, όπου και έζησε τα παιδικά της χρόνια. Σε πολύ νεαρή ηλικία μετακόμισε με την οικογένειά της στο Λονδίνο. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία και είναι κάτοχος Β.Α., P.G.C.E και Μ.Α. Ολοκλήρωσε επίσης σπουδές νοσηλευτικής τριετούς φοίτησης στο King Edward Memorial Hospital. Το 1978 εγκαταστάθηκε στην Αθήνα, όπου αρχικά εργάστηκε ως καθηγήτρια Αγγλικών κι αργότερα άνοιξε δικό της Κέντρο Ξένων Γλωσσών, το οποίο διηύθυνε επί 18 χρόνια. Στο διάστημα αυτό εξέδωσε με επιτυχία τέσσερα εκπαιδευτικά βιβλία, τρία από τα οποία εγκρίθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας. Το τέταρτο κυκλοφόρησε από το διεθνή εκδοτικό οίκο Longman. Υπήρξε επίσης εισηγήτρια εκπαιδευτικών σεμιναρίων και μέλος εξεταστικών επιτροπών για την ξενόγλωσση παιδεία. Στο ενεργητικό της περιλαμβάνονται και πολλές δημοσιεύσεις εκπαιδευτικών άρθρων. Από τις εκδόσεις "Ωκεανίδα" έχουν κυκλοφορήσει: Και η ελπίδα γύρισε ξανά..., H κόρη του φεγγαριού, Οι μούσες της σιωπήςΌταν κλαίνε τ' αστέρια και Το τίμημα.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια