Looking For Anything Specific?

Header Ads

Τα μυστήρια του φθινοπώρου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο

Δέκα υπέροχα νέα βιβλία, γεμάτα μυστήριο,
από τις εκδόσεις Μεταίχμιο για το Φθινόπωρο!

Τα μυστήρια του φθινοπώρου από τις εκδόσεις Μεταίχμιο



Το δεύτερο βιβλίο της βρετανίδας Clare Mackintosh, μάστερ των ανατροπών και των εκπλήξεων, με τίτλο Σε είδα που σκαρφάλωσε στην κορυφή των μπεστ σέλερ των Sunday Times, είναι ένα θρίλερ που κάνει τον αναγνώστη να αναθεωρήσει την επίπλαστη ασφάλεια που προσφέρουν η ρουτίνα και η επανάληψη των καθημερινών μας κινήσεων.

Επίσης, στις προθήκες των βιβλιοπωλείων βρίσκεται ήδη το μυθιστόρημα που σύστησε στο κοινό την αγαπημένη συγγραφέα του Τόπου των Μυστικών και του Τόπου των Πιστών Tana French, μια από τις πλέον ταλαντούχες σύγχρονες συγγραφείς αστυνομικής λογοτεχνίας. Το συγγραφικό της ντεμπούτο με τίτλο Στο δάσος μάς έκανε να δούμε τον κόσμο του αστυνομικού με άλλα μάτια και χάρισε στη συγγραφέα μεγάλη αναγνωρισιμότητα και πολλά βραβεία, ενώ μεταφράστηκε σε πολλές γλώσσες. Ένα αστυνομικό πρώτης γραμμής για το έγκλημα, τη μνήμη, τις ανθρώπινες σχέσεις και τη σύγχρονη Ιρλανδία.

Το νέο βιβλίο του Arne Dahl Επτά μείον ένα το οποίο θα σημάνει τη μεγάλη διεθνή αναγνώριση του αρχηγού της εθνικής των σουηδών συγγραφέων ο οποίος αφήνει πίσω του τις πολυπρόσωπες ομάδες και εγκαινιάζει μια νέα σειρά με ένα καινούργιο δίδυμο πρωταγωνιστών αποκαλύπτοντας μια νέα συγγραφική πλευρά που θα εκπλήξει τους πιστούς του αναγνώστες και θα του χαρίσει ακόμα περισσότερους φανατικούς οπαδούς.

Υποδεχόμαστε τη σουηδή Susanne Jansson που έχει όλα τα φόντα να λάμψει. Ο βάλτος των χαμένων ψυχών είναι ένα ατμοσφαιρικό μυθιστόρημα σασπένς και μυστηρίου που θα στοιχειώσει τους αναγνώστες, χάρη στην κινηματογραφική αφήγηση, την καλοστημένη πλοκή και τις πινελιές μεταφυσικού τρόμου. Πρόκειται για ένα από τα πιο πολυσυζητημένα βιβλία της περσινής έκθεσης βιβλίου του Λονδίνου στην ποδιά του οποίου κονταροχτυπήθηκαν πλήθος εκδοτών για την απόκτηση των δικαιωμάτων του.

Στις 18 Οκτωβρίου, κυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο της Kate Hamer Μην το πεις πουθενά που αιχμαλωτίζει τον αναγνώστη με την εξαιρετική, ιδιάζουσα γραφή της. Η βρετανίδα συγγραφέας που προκάλεσε αίσθηση με το πολυβραβευμένο Το κορίτσι με το κόκκινο παλτό επιστρέφει με ένα μυθιστόρημα ενηλικίωσης στην κόψη του μαγικού ρεαλισμού και του ψυχολογικού θρίλερ. Ένα σκοτεινό παραμύθι για το τέλος της αθωότητας, για την αγάπη, την απώλεια, την οικογένεια και τη φιλία, που σε παρασέρνει στον παράξενο κόσμο του.

Η βασίλισσα του ισλανδικού crime Yrsa Sigurdardóttir που γνωρίσαμε από το ψυχολογικό θρίλερ DNA και μας έκανε να βλέπουμε με άλλο μάτι τις ηλεκτρικές συσκευές του σπιτιού μας, στο Μήνυμα (ημερομηνία έκδοσης 18/10/2018) βάζει τους πρωταγωνιστές της, τον ντετέκτιβ Χούλγκαρ και την ψυχολόγο Φρέιγια, σε νέες συγκλονιστικές περιπέτειες. Έχοντας αποσπάσει για τη γραφή της τον έπαινο σημαντικών συγγραφέων του αστυνομικού ξέρει καλά να σοκάρει και να σαγηνεύει ταυτόχρονα. Σκοτεινή, μυστήρια η Sigurdardóttir παραμένει ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του θρίλερ παγκοσμίως και με κάθε νέο της βιβλίο αποδεικνύει έμπρακτα πως γίνεται όλο και καλύτερη.  

Συνεχίζεται η παρέλαση των αστυνομικών και τον Νοέμβριο.


Στις 8 Νοεμβρίου, ο Haylen Beck, ψευδώνυμο του κατά κόσμον δημοφιλούς ιρλανδού συγγραφέα Stuart Neville, δοκιμάζει ένα διαφορετικό στιλ γραφής έξω από αυτά που μας έχει συνηθίσει, πιο κοντά στα θρίλερ αμερικάνικης κοπής του Στίβεν Κινγκ και της Τζίλιαν Φλιν. Ο Εφιάλτης στην Αριζόνα είναι ένα σπιντάτο, αγωνιώδες θρίλερ, που έχει ήδη κυκλοφορήσει ή αναμένεται να κυκλοφορήσει σε περισσότερες από 10 χώρες, ενώ σχεδιάζεται η κινηματογραφική του μεταφορά, για τον αγώνα μιας γυναίκας να σώσει ό,τι αγαπά κόντρα στο αδιανόητο κακό. 

Την ίδια ημερομηνία αναμένεται το δεύτερο βιβλίο του βρετανού πρώην τραυματιοφορέα Daniel Cole, η συνέχεια της συγκλονιστικής Μαριονέτας, με τίτλο Η κρεμάλα, ένα σκοτεινό και αιματοβαμμένο θρίλερ που διαβάζεται με μιαν ανάσα. Το σασπένς για ακόμα μία φορά χτυπάει κόκκινο, καθώς ο αριθμός των θυμάτων αυξάνεται και ο δολοφόνος αποδεικνύεται διαρκώς ένα βήμα πιο μπροστά από τους διώκτες του.

Στις 22 Νοεμβρίου κυκλοφορεί το δεύτερο μέρος της τριλογίας «Germania»του γερμανού συγγραφέα Harald Gilbers μεταφέροντας τον αναγνώστη για ακόμα μία φορά στο Βερολίνο του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Στο σκοτεινό ιστορικό θρίλερ Οι γιοι του Όντιν η τύχη του εβραίου πρώην επιθεωρητή Οπενχάιμερ είναι ακόμα επισφαλέστερη, καθώς έχει βγει στην παρανομία και προσπαθεί να επιβιώσει ανοίγοντας παρτίδες με τη μαύρη αγορά. Με εξαιρετική αναβίωση της καθημερινής ζωής στο Βερολίνο εκείνης της εποχής, με αληθοφανείς χαρακτήρες και με ρυθμό που δεν χαλαρώνει, ο Gilbers κατορθώνει να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη μέχρι τέλους.

Τελευταία αλλά καθόλου καταϊδρωμένη για τον μήνα Νοέμβριο έρχεται η βρετανίδα Susie Steiner με τα Άγνωστα πρόσωπα, τη δεύτερη περιπέτεια της ντετέκτιβ Μανόν Μπράντσο που πρωτογνωρίσαμε στο Αγνοούμενη μέχρι αποδείξεως του εναντίου, μια απολαυστική πρωταγωνίστρια που της αξίζει και με το παραπάνω μια θέση πλάι σε άλλους αγαπημένους ντετέκτιβ της λογοτεχνίας. Στα χνάρια της Ρουθ Ρέντελ, η Steiner υφαίνει μια πνευματώδη, καθηλωτική πλοκή και δημιουργεί ένα μυθιστόρημα που υπερβαίνει τη διάσταση της αστυνομικής λογοτεχνίας.

Και για το τέλος κάτι κλασικό. Ποιος δεν γνωρίζει τον Σερ Άρθουρ Κόναν Ντόιλκαι τον διασημότερο ντετέκτιβ όλων των εποχών Σέρλοκ Χολμς. Στις 6 Δεκεμβρίου, ο χορός των εκδόσεων των αστυνομικών μυθιστορημάτων κλείνει με Το σκυλί των Μπάσκερβιλ που έχει γνωρίσει πάμπολλες διασκευές στη μικρή και τη μεγάλη οθόνη και αποτελεί ένα έργο αναφοράς το οποίο δεν μπορεί να λείπει από τη βιβλιοθήκη κανενός λάτρη της καλής αστυνομικής λογοτεχνίας.

Έρχονται από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια