Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Όλο το φως που δεν μπορούμε να δούμε" Άντονι Ντορ

"Όλο το φως που δεν μπορούμε να δούμε"  Άντονι Ντορ εκδόσεις Πατάκη

"Όλο το φως που δεν μπορούμε να δούμε" είναι απλώς ένα εξαιρετικό βιβλίο! Ένα από εκείνα τα αριστουργήματα που χαίρεσαι που -αν και από τύχη- έπεσαν στα χέρια σου και που τελειώνοντας τις σελίδες τους στεναχωρήθηκες γιατί οι 650 σελίδες του σου φάνηκαν τελικά λίγες. 



Ο Άντονι Ντορ με την καταπληκτική, απλή αλλά συνάμα γεμάτη συναισθήματα γραφή του σε καθηλώνει και δεν μπορείς να σταματήσεις να γυρίζεις τις σελίδες, μέχρι να φτάσεις στο τέλος. 

Η ιστορία διαδραματίζεται την εποχή πριν τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο και τελειώνει ουσιαστικά λίγο μετά την λήξη του.

Παρά τις δύσκολες και αντίξοες συνθήκες, παρά την βαρβαρότητα των καιρών, την ασχήμια, τον θάνατο και τη σαπίλα, κάθε είδους απλοί άνθρωποι, χωρίς εξουσίες και παράσημα, χωρίς να αποβλέπουν σε τίποτα περισσότερο πέραν της επιβίωσής τους έχουν ακόμη το θάρρος και κάνουν κάτι καλό για τον κόσμο. Αφήνουν το ελάχιστο στίγμα τους πάνω στη Γη κάνοντας το ελάχιστο καλό. Προσφέροντας μια σταλιά ελπίδα μέχρι που η ελπίδα μπορεί να γίνει ζωή. Ακόμη, κι αν εκείνοι που χάρισαν την ελπίδα δεν τα κατάφεραν το ίδιο καλά με τον εαυτό τους.


Η Μαρί Λορ Λεμπλάν ζει με τον πατέρα της στο Παρίσι όπου εκείνος εργάζεται ως κλειθροποιός στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας. Στα 6 της χρόνια τυφλώνεται κι ο πατέρας της φτιάχνει την τέλεια μινιατούρα της γειτονιάς τους για να της μάθει τον δρόμο για το σπίτι τους. Όταν εισβάλλουν οι Γερμανοί στη χώρα, τον Ιούνιο του 1940, πατέρας και κόρη φεύγουν για το Σαιν Μαλό, μεταφέροντας ένα επικίνδυνο μυστικό.

Ο Βέρνερ Πφέννιχ είναι ένα ορφανό αγόρι από τη Γερμανία που προορίζεται να δουλέψει στο ίδιο ανθρακωρυχείο που σκοτώθηκε ο πατέρας του. Όμως βρίσκει και επιδιορθώνει ένα χαλασμένο ραδιόφωνο και ξαφνικά η ζωή του γεμίζει καινούριες δυνατότητες. Χάρη στο ταλέντο του κερδίζει μια θέση σε μια από τις καλύτερες στρατιωτικές ακαδημίες, μπορεί όμως να κυνηγήσει το όνειρό του όποιο κι αν είναι το τίμημα;

Εκατοντάδες χιλιόμετρα μακριά, σε μια οχυρωμένη πόλη δίπλα στη θάλασσα, ένας γέρος ακούει μια φωνή χαμένη από καιρό και ανακαλύπτει νέους κόσμους χωρίς ποτέ να βγαίνει από το σπίτι του. Αλλά ο επικείμενος κίνδυνος δε θα του επιτρέψει να μείνει κλεισμένος μέσα για πάντα.


Το "Όλο το φως που δεν μπορούμε να δούμε" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια