Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Ο μικρός Κοπέρνικος και ο Πόλεμος των Άσπρων" Άγγελος Αγγέλου - Έμη Σίνη

"Ο μικρός Κοπέρνικος και ο Πόλεμος των Άσπρων"  Άγγελος Αγγέλου - Έμη Σίνη εκδόσεις Παπαδόπουλος


Ποιο είναι το αγαπημένο σας χρώμα; Το Μπλε, το κόκκινο, το κίτρινο ή μήπως το πράσινο;
Όποιο και να είναι πάντως, σίγουρα δεν θα σας άρεσε καθόλου να κολυμπάτε μέσα σε αυτό ή να το βρίσκετε πασαλειμμένο πάνω στα μαλλιά, στα ρούχα και στα παπούτσια σας, όπως ακριβώς συνέβη εκείνη τη μέρα στον μικρό Κοπέρνικο και την παρέα του!


Όλα ξεκινούν μια Κυριακή που φαινομενικά μοιάζει να είναι σαν όλες τις άλλες... έλα όμως που δεν είναι καθόλου σαν τις άλλες; Αυτή η Κυριακή που ο φίλος μας ο Κοπέρνικος ξυπνάει πολύ νωρίς, κρύβει πολλές περιπέτειες, εκπλήξεις, καλά και κακά γεγονότα και σίγουρα πολλά πολλά χρώματα!

Μια παρέα παιδιών αποφασίζουν να βάψουν το σπίτι ενός θείου τους. Ο θείος σαν αναποφάσιστος που είναι, δεν έχει ιδέα για το ποια χρώματα θα ήθελε να χρησιμοποιηθούν στο σπίτι του. Έτσι, τα παιδιά το παίρνουν πάνω τους και αποφασίζουν εκείνα. Σίγουρα, το αποτέλεσμα είναι γεμάτο χρώμα, δημιουργία και ομορφιά. Μέχρι, που κάτι αναπάντεχο έρχεται για να τα χαλάσει όλα και μαζί με τον χαμό έρχεται και η απογοήτευση. Απογοήτευση για κάποιους μόνο, γιατί για κάποιους άλλους το νέο αποτέλεσμα, αυτό της καταστροφής, είναι τελικά και το επιθυμητό.

Ένα βιβλίο που μέσα από τις σελίδες του ξεπηδά η δημιουργικότητα, η φιλία, η συνεργασία αλλά και η αποτυχία, η καταστροφή και ύστερα η δικαίωση. Γιατί μερικές φορές τα πράγματα αλλιώς τα αντιλαμβανόμαστε εμείς και αλλιώς οι γύρω μας. Γιατί κάτι που δεν αρέσει σε εμάς και το θεωρούμε άσχημο για κάποιους άλλους είναι όμορφο.

"Ο μικρός Κοπέρνικος και ο Πόλεμος των Άσπρων" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια