Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Λύκε λύκε είσαι εδώ;" Βασίλης Κουτσιαρής

"Λύκε λύκε είσαι εδώ;"  Βασίλης Κουτσιαρής


– Ξύπνα, υπναρά! Ώρα για σχολείο μου λέει η μαμά και φεύγει. Σηκώνομαι με δυσκολία. 

– Μην ξεχάσεις να ανοίξεις τα παντζούρια!  φωνάζει από μακριά. 

Στην αρχή το έκανα αμέσως, αλλά τον τελευταίο καιρό φοβάμαι. 
Δεν πρέπει να πέρασε ένας μήνας 
από τότε που δυο λύκοι με τρόμαξαν. 
Είχαν κρυφτεί, και μόλις άνοιξα τα παντζούρια, 
πετάχτηκαν μπροστά μου…
Παίρνω μια βαθιά ανάσα! Θα τους αντιμετωπίσω…


Ένας μαθητής της πρώτης δημοτικού ξεκινάει με μεγάλη λαχτάρα και όρεξη για το μεγάλο σχολείο. Η χαρά του όμως γρήγορα γίνεται απογοήτευση που την ακολουθεί ο φόβος. Τα μεγαλύτερα παιδιά ευθύνονται γι αυτό και δεν έχουν σκοπό να σταματήσουν να ταλαιπωρούν το πρωτάκι. Ο μικρούλης λοιπόν για να γλιτώσει τους κάνει όλα τα χατίρια. Μα αυτή δεν είναι ζωή κι αυτό δεν είναι το σχολείο που ονειρεύτηκε. Και οι λύκοι εξακολουθούν να είναι κρυμμένοι παντού και να τον καρτερούν.
Το παιδί δεν θέλει πια να έχει καμιά σχέση με το σχολείο και όσο κι αν ψάχνει δεν βρίσκει λύση για να απαλλαγεί από τους λύκους. Και φοβάται... πόσο φοβάται αλήθεια... 
Τίποτα δεν είναι όμως ακατόρθωτο ε; όλα τα μπορεί ο άνθρωπος... και φυσικά μπορεί ένα παιδί να σωθεί από τους λύκους και να τους μεταμορφώσει σε σκιές.

Ένα πραγματικά εξαιρετικό βιβλίο που γράφτηκε με πολύ αγάπη από τον Βασίλης Κουτσιαρή και που πρέπει να το διαβάσει κάθε παιδί αλλά και κάθε ενήλικας. Η εικονογράφηση της Αιμιλίας Κονταίου επίσης θαυμάσια και άνετα η ιστορία διαδραματίζεται μέσα από τις εικόνες χωρίς να είναι απαραίτητο το κείμενο. Το κυνηγητό που παίζεται σε όλες τις σελίδες λήγει με νίκη στο τέλος και δεν μένει τίποτα άλλο εκτός από μια ... στολή. Αυτή του κακού του λύκου.
Είναι πιθανόν μέσα στις σελίδες του βιβλίου το παιδί που έχει υπάρξει θύμα να ταυτιστεί με το πρωτάκι αλλά και το αντίθετο. Το παιδί που έχει υπάρξει θύτης μπορεί να ταυτιστεί αλλά και να ξανά σκεφτεί τη συμπεριφορά του.

Ένα έξυπνο βιβλίο που πραγματικά αξίζει να διαβαστεί όχι μόνο από τα παιδιά αλλά και από τους μεγάλους. Γιατί είπαμε, τα παιδικά βιβλία δεν γράφονται μόνο για τα παιδιά αλλά και για τους μεγάλους... κυρίως για τους μεγάλους.


Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ελληνοεκδοτική 


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια