Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Ο μικρός δράκος Καρύδας - Επίσκεψη στον Άγιο Βασίλη" Ίνγκο Ζίγκνερ

"Ο μικρός δράκος Καρύδας - Επίσκεψη στον Άγιο Βασίλη" Ίνγκο Ζίγκνερ  εκδόσεις Μεταίχμιο

Τι είναι τέλος πάντων αυτός ο Αϊ-Βασίλης; Μήπως είναι πειρατής; Ή μάγος; Ο μικρός δράκος Καρύδας και η σκαντζοχοιρίνα Ματίλντα δεν τον έχουν ξανακούσει ποτέ τους. Εμ, βέβαια! Αφού ο Αϊ-Βασίλης δεν έχει πατήσει ποτέ το πόδι του στο Νησί των Δράκων! Λες να τους φοβάται; Ο Καρύδας και η Ματίλντα αποφασίζουν να του κάνουν μία επίσκεψη. Να τον γνωρίσουν και να τον ρωτήσουν αν θα μπορούσαν να γιορτάζουν κι αυτοί τα Χριστούγεννα στο νησί τους. Κι έτσι αρχίζει ένα συναρπαστικό ταξίδι!

Έτοιμοι για μια τρελή περιπέτεια που θα μας πάει σε ένα μέρος πολύ πολύ παγωμένο αλλά πανέμορφο;
Ένας δράκος, μια μικρή σκαντζοχοιρίνα και δυο πιγκουίνοι ξεκινούν ένα μεγάλο ταξίδι στα χιόνια και στους πάγους μέχρι να βρουν τον άγιο Βασίλη. Το ταξίδι τους όμως δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολο. Συναντούν δυσκολίες πολλές και εμπόδια ανυπέρβλητα. Μα ποιος είπε πω τα εμπόδια δεν φτιάχτηκαν για τα πλάσματα αυτής της Γης; ποιος είπε ότι η αλληλεγγύη και η συνεργασία δεν κάνουν μικρά (και γιατί όχι και μεγάλα) θαύματα; 
Έτσι λοιπόν κι αυτοί οι 4 παράξενοι φίλοι στο ταξίδι τους θα συναντήσουν τούνελ παγωμένα που δεν μπορείς να τα σκάψεις με τίποτα, πλάσματα με παράξενα χρώματα στο σώμα τους, αερόστατα που δεν ανεβαίνουν στον ουρανό επειδή  δεν έχουν φωτιά, θύελλες, τρικυμίες και τόσα παράξενα πράγματα σε αυτό το αλλόκοτο ταξίδι τους.
Κάποτε όμως φτάνουν στον άγιο Βασίλη κι εκεί συστήνονται με τη μαγεία των Χριστουγέννων και με το θαύμα. Και  τότε θέλουν να τα μάθουν όλα και να γίνουν κι αυτοί μέρος αυτής της καινούριας γιορτής. 

Αν θα σας πω πως διάβασα τον μικρό δράκο Καρύδα και επίσκεψή του στον Άγιο Βασίλη μόνη μου καθώς περίμενα σε έναν παγωμένο διάδρομο κάποιας δημόσιας υπηρεσίας θα με πιστέψετε; Κι όμως συνέβη. Ο δράκος βρέθηκε στην τσάντα μου κι είπα να του ρίξω μια ματιά. Οι εικόνες του όμως με συνεπήραν κι είπα να διαβάσω την πρώτη σελίδα. Αλλά και η γραφή του Ίνγκο Ζίγκνερ με συνεπήρε. Οπότε βρέθηκα σε ένα διάδρομο να διαβάζω ένα παιδικό βιβλίο και να το απολαμβάνω κιόλας. 
Οπότε καταλαβαίνετε πως για να άρεσε σε ένα μεγάλο παιδί (εμένα) τόσο πολύ αυτό το βιβλίο πόσο ενθουσίασε και τα παιδιά! Γιατί ο Ίνγκο Ζίγκνερ δεν γράφει μόνο εξαιρετικές ιστορίες γεμάτες περιπέτειες και αγωνία αλλά ζωγραφίζει και υπέροχα. Κι αυτά τα δυο είναι από κάνουν ένα παιδικό βιβλίο μοναδικό!

Μην ξεχνάτε πως τα βιβλία είναι το πιο όμορφο δώρο που μπορούμε να κάνουμε στα παιδιά μας!

"Ο μικρός δράκος Καρύδας - Επίσκεψη στον Άγιο Βασίλη" κυκλοφορεί από τις εκδόσεις μεταίχμιο


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια