Looking For Anything Specific?

Header Ads

"Η υπηρέτρια της Δούκισσας" της Θεοφανίας Ανδρονίκου-Βασιλάκη


"Η υπηρέτρια της Δούκισσας" της Θεοφανίας Ανδρονίκου-Βασιλάκη είναι ένα μυθιστόρημα 619 σελίδων που δεν με κούρασε στιγμή, ταξιδεύοντάς με σε σελίδες της ιστορίας στα χρόνια του Καποδίστρια και του Όθωνα, αυτή τη φορά εξιστορώντας τες μέσα από τα μάτια της υπηρέτριας της Δούκισσας.

"Η υπηρέτρια της Δούκισσας" της Θεοφανίας Ανδρονίκου-Βασιλάκη, εκδόσεις Χάρτινη Πόλη


Δύο ιστορίες, μία του σήμερα και μία του παρελθόντος, μπλέκονται και αλληλοσυνδέονται με έναν τρόπο που μόνο στις τελευταίες σελίδες του βιβλίου μας αφήνει η Θεοφανία να καταλάβουμε σε πόσο μεγάλο βαθμό.

Η ιστορία γεμάτη πάθη και εμμονές.
Στο τότε...Η επιμονή ενός κοριτσιού, στην τρυφερή ηλικία της εφηβείας, που ερωτεύεται βαθιά ένα άπιαστο όνειρο, την οδηγεί μέσα από την φτώχεια και την κακουχία, στα παλάτια της Ευρώπης και στο δικό της πολυτελές κάστρο, με μοναδικό σκοπό να κατακτήσει τον έρωτά της. Το τίμημα για να φτάσει στον στόχο της μεγάλο.
Με φόντο την απελευθέρωση της Ελλάδας από τους Τούρκους, τον εμφύλιο στην Ελλάδα, την φτώχεια, τις αρρώστιες, τις φιλελεύθερες μοντέρνες απόψεις, ο έρωτας ανθεί και προσπαθεί να επιβιώσει.

Στο τώρα...Δύο καλές φιλές μπλέκονται στην δίνη του τυφλού έρωτα, του καταστροφικού, του κτητικού, δημιουργώντας πληγές βαθιές στην κάθε μία ξεχωριστά. Θα καταφέρουν να ξεφύγουν και να βρουν την αγάπη;
Τελικά, ο έρωτας είναι καταστροφή ή λύτρωση; Θάνατος ή ζωή;

Οι δύο ιστορίες των γυναικών, του τότε και του τώρα, με κοινό παράγοντα τον έρωτα και το πόσο μακριά μπορεί να φτάσει κανείς για χάρη του, μα και πόσα είναι ικανός να θυσιάσει!
Το βιβλίο ξεχειλίζει από αυτό το δυνατό συναίσθημα και το αγώνα για την κατάκτησή του, μα περισσότερο ευχαριστήθηκα την γραφή της Θεοφανίας και τις περιγραφές της. Ένα βιβλίο που σίγουρα θα σας κρατήσει υπέροχη συντροφιά!

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Χάρτινη Πόλη.




Δημοσίευση σχολίου

6 Σχόλια

  1. Υπέροχη παρουσίαση! Μακάρι να βρω τον χρόνο να διαβάσω το βιβλίο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ευχαριστώ θερμά για το σχόλιο! Είναι μια υπέροχη ιστορία, ιδανική για την εορταστική περίοδο!

      Διαγραφή
  2. Ενδιαφέρον βιβλίο!!Ωραία άποψη ευχαριστούμε πολύ!!Καλοτάξιδο!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η περίληψη μου έχει εξάψει την φαντασία! !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή