Looking For Anything Specific?

Header Ads

Τα τρία πρόσωπα της Εκάτης, της Ελευθερίας Μεταξά

Αρχαιότητα, μυστήριο, φόνοι, αναζήτηση, έρευνα, πλούσια πλοκή. 
Όλα τα παραπάνω συνθέτουν το μυθιστόρημα 
της Ελευθερίας Μεταξά, "Τα τρία πρόσωπα της Εκάτης"

Τα τρία πρόσωπα της Εκάτης, της Ελευθερίας Μεταξά εκδόσεις Μίνωας

Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

Είναι από τις ιστορίες που κρατάνε το σασπένς, που δεν θα σταματήσεις να διαβάζεις στις λίγες μόνο σελίδες. Το αποτέλεσμα είναι να διαβάσεις ολόκληρο το βιβλίο, ίσως και μέσα στην ημέρα. Πρωτότυπο σενάριο, που δεν το συναντάμε συχνά, τουλάχιστον προσωπικά δεν θυμάμαι να έχω διαβάσει κάτι αντίστοιχο στην ελληνική λογοτεχνία μέχρι στιγμής, κάτι που το κάνει ξεχωριστό.
Μου άρεσαν οι πληροφορίες σχετικά με την Θεά Εκάτη και την αρχαιότητα, γεγονός που δείχνει πως η συγγραφέας έκανε την έρευνά της για να καταγράψει έγκυρες πληροφορίες και να τις προσαρμόσει στην ιστορία της.

Το βιβλίο Τα τρία πρόσωπα της Εκάτης το αγάπησα για άλλον έναν επιπλέον λόγο... έχει έντονα ελληνικά στοιχεία. Οι χαρακτήρες που παρουσιάζονται έχουν έντονο ενδιαφέρον, ο κάθε ένας για τις δικές του ιδιαιτερότητες.
Για τους λάτρεις των ψυχολογικών θρίλερ, είναι ένα βιβλίο που πρέπει να διαβαστεί. 


Περίληψη:

Ο Απόλλωνας Ροδόπουλος, λάτρης του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού και μανιώδης συλλέκτης αρχαιοτήτων, πατώντας κυριολεκτικά επί πτωμάτων από μικρή ηλικία, κατορθώνει να εξελιχθεί σε έναν επιχειρηματία με τεράστια περιουσία, δύναμη και κύρος. Στόχος του να γίνει κυρίαρχος όλου του κόσμου. Για τον σκοπό αυτό δημιουργεί μία αίρεση πιστών στην αρχαία καταχθόνια θεότητα Εκάτη και δεν διστάζει να θυσιάσει αθώους ανθρώπους στο όνομα μιας ξεχασμένης από αιώνες θρησκείας.

Ο αστυνόμος Βαρσάμης, προϊστάμενος του Τμήματος Ανθρωποκτονιών, μαζί με την Ελληνοαυστραλή ανθρωπολόγο Μάρθα Τζόουνς προσπαθούν να ξετυλίξουν τη μυστηριώδη υπόθεση τελετουργικών φόνων… Με φόντο το νησί της Αίγινας, το άγαλμα της τριπρόσωπης Εκάτης θα σπείρει τον θάνατο, στήνοντας με μαεστρία έναν θανατηφόρο ιστό γύρω από τη Μάρθα και τον Βαρσάμη, που θα κάνουν τα πάντα για να ματαιωθεί η αρχαία προφητεία: «Όταν ματώσει η Μεγάλη Σελήνη, θα πεθάνει το παιδί με τα μάτια του λύκου που δεν βλέπουν, για να δώσει τη δύναμη στον Απόλλωνα να λούσει το σύμπαν με το φως του…».


Για την συγγραφέα: 

Η Ελευθερία Μεταξά γεννήθηκε στην Αθήνα το 1970. Είναι πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής Αθηνών ( τμήμα Φιλοσοφίας- Παιδαγωγικής- Ψυχολογίας), της δραματικής σχολής "Διομήδη Φωτιάδη" και του Εργαστηρίου Ελευθέρων Σπουδών ΑΝΤ1 (Τμήμα δημοσιογραφίας). Μιλάει αγγλικά. Μέχρι το 1998 εργάστηκε ως ηθοποίος, λαμβάνοντας μέρος σε θεατρικές παραστάσεις και τηλεοπτικές σειρές, ενώ το καλοκαίρι του 1998 δούλεψε στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1 ως ασκούμενη δημοσιογράφος. Σήμερα εργάζεται ως φιλόλογος σε φροντιστήριο μέσης εκπαίδευσης.


Δημοσίευση σχολίου

11 Σχόλια

  1. Πολύ ενδιαφέρον υπόθεση, πολύ ωραία παρουσίαση!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΓΕΝΙΚΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΑΣ ❤️

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Σας ευχαριστούμε πολύ για την ευκαιρία που μας δίνετε!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Είμαι σίγουρη από την άποψη ότι θα είναι πολύ ωραίο !! Ευχαριστούμε !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φαίνεται αρκετά ενδιαφέρον... θα ηθελα πολύ να το διαβάσω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Τέλειο βιβλίο ευχομεύ να ειναεη τυχερή. Ευχαριστούμε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή