Looking For Anything Specific?

Header Ads

KINK MOTEL, της Έλενας Φάκου

Στο ΚΙΝΚ MOTEL, το ξενοδοχείο των σκοτεινών πόθων, συμβαίνουν τα πιο φυσιολογικά πράγματα. Όσο φυσιολογικά, δηλαδή, θα μπορούσε κάποιος να πει. Εξαρτάται υποθέτω και από την υποκειμενική άποψη του κάθε ένα. Πάντως, ο τίτλος μην σας ξεγελά. Δεν πρόκειται για ελαφρύ ανάγνωσμα.

KINK MOTEL, της Έλενας Φάκου, CaptainBook.gr, BookLoverGR
εκδόσεις CaptainBook.gr

Η Έλενα Φάκου επέλεξε ένα ασυνήθιστο θέμα, μέσα του οποίου θέλησε αναδείξει κοινωνικά και οικονομικά προβλήματα, που μας παιδεύουν στην χώρα μας, μα και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Μέσα από τα μάτια της Αλίκης, ενός κοριτσιού που μεταναστεύει από την Ελλάδα στην Ολλανδία λόγω της οικονομικής κρίσης, και μέσα από 20 ιστορίες, γνωρίζουμε τους επισκέπτες του ΚΙΝΚ MOTEL. Ο κάθε ένας κρύβει τις ιδιαιτερότητές του, τις ιδιοτροπίες του, τα πάθη του, τις αδυναμίες του, τα μυστικά του. Η Αλίκη παρατηρεί και ποτέ δεν αναμιγνύεται. Σε κάθε μια από τις ιστορίες που διαδραματίζονται μπροστά της, μαθαίνει και από κάτι διαφορετικό. Γνωρίζει τους πρωταγωνιστές τους, μαθαίνει τα πιο βαθιά μυστικά τους. Το κοινό όμως όλων στο τέλος είναι η αποδοχή και η κατανόηση.


"Κατά την αναχώρησή τους, η Αλίκη τούς ευχήθηκε καλή τύχη και σκέφτηκε τελικά πως στη ζωή
οι άνθρωποι δεν μπορούν να συμβιβαστούν με το άσπρο ή με το μαύρο, έχουν συνηθίσει να ζουν στο γκρι. Και λυπήθηκε, γιατί το γκρι είναι πολύ μουντό χρώμα..."


Άλλωστε, όλοι αυτό δεν αναζητούμε; Την αποδοχή και την κατανόηση των ανθρώπων που είναι δίπλα μας. Οι άνθρωποι στο KINK MOTEL δεν ξεχωρίζουν σε τίποτα από τους ανθρώπους που συναντάμε στον δρόμο μας, που τους προσπερνάμε δίχως να ρίξουμε δεύτερη ματιά, ή ακόμη και από τους ανθρώπους που, θεωρητικά, γνωρίζουμε πολύ καλά.
Το πρώτο βιβλίο της Έλενας είναι ένα δυνατό αφήγημα, αφιερωμένο στην διαφορετικότητα, αυτή τη διαφορετικότητα που δεν χωρά -ακόμη- στην φυσιολογική κοινωνία...


Στο Kink Motel θίγονται ανθρώπινες αδυναμίες, πάθη, ιδιαιτερότητες και εναλλακτικές σεξουαλικές συμπεριφορές, δοσμένες προσεκτικά και με σεβασμό στη διαφορετικότητα. Είναι ένα αφήγημα το οποίο εξάπτει τη φαντασία και δεν φοβάται την ανθρώπινη φύση, αντίθετα την αγκαλιάζει και την κατανοεί.


για την συγγραφέα

H Έλενα Φάκου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Ψυχικό. Είναι απόφοιτη της Φιλοσοφικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Σχολής Οικονομίας και Διοίκησης του ΤΕΙ Αθήνας. Από το 2003 εργάζεται ως συντάκτρια σε πολλά ΜΜΕ, έντυπα και ηλεκτρονικά, ενώ έχει ασχοληθεί με την παρουσίαση ραδιοφωνικών και τηλεοπτικών εκπομπών. Η ίδια λέει πώς ζει για να γράφει και γράφει για να ζει. Αυτό είναι το πρώτο της βιβλίο.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια