Looking For Anything Specific?

Header Ads

Ασημένιος δρόμος, της Stina Jackson

Τον Ασημένιο Δρόμο τον διάβασα την περίοδο των Χριστουγέννων και είναι από τα βιβλία που δεν θες να τελειώσουν.

Ασημένιος δρόμος, της Stina Jackson, εκδόσεις Διόπτρα, BookLoverGR
Ξενόγλωσσος Τίτλος: Silver road
Μεταφραστής: Βαγγέλης Γιαννίσης
Έκδοση: 1η
Ημερομηνία έκδοσης: 20/11/2019
Αριθμός σελίδων: 344
Format:Paperback
Μέγεθος: 140 x 205
Χώρα προέλευσης: Σουηδία
Κατηγορία: CRIME FICTION
Εκδόσεις Διόπτρα

Ως συνήθως πριν ξεκινήσω να διαβάζω ένα βιβλίο, θα διαβάσω για τον συγγραφέα, την περίληψη, τυχόν κριτικές τυπωμένες στα εσώφυλλα και τους συντελεστές του. Σε αυτό το βιβλίο συνάντησα ένα γνώριμο όνομα που επιμελήθηκε την μετάφρασή του, του Βαγγέλη Γιαννίση. Ο ίδιος είπε πως είναι από τα αγαπημένα του βιβλία που μετέφρασε το έτος που πέρασε. Ενώ, η συγγραφέας Stina Jackson με το που το δημοσίευσε έγινε best seller και κέρδισε το Βραβείο Σουηδικής Ακαδημίας Συγγραφέων Αστυνομικής Λογοτεχνίας 2018 και το Βραβείο Glass Key 2019.

Ο Ασημένιος Δρόμος είναι ένα θρίλερ που σε υπνωτίζει. Το περιβάλλον που διαδραματίζεται η όλη ιστορία, φαντάζει απόκοσμο κατά κάποιο τρόπο, ίσως συμβάλουν και οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στο συγκεκριμένο σημείο, που ως προς το πλείστον είναι με ομίχλη και απομακρυσμένο, στην βόρεια περιοχή της Σουηδίας.
Το ίδιο το θέμα του, η εξαφάνιση της κόρης του πρωταγωνιστή, ως γονέα με άγχωσε -πάρα πολύ- και πιστεύω πως είναι ο εφιάλτης κάθε γονέα! Ένιωσα στο μέγιστο την αγωνία και την απόγνωση του πρωταγωνιστή στην αναζήτηση της κόρης του, του τι έχε απογίνει, πού βρίσκετε, τί της έχεις συμβεί, ο αγώνας στην ανεύρεση απαντήσεων σε όλα αυτά τα παραπάνω ερωτήματα. Σε σημείο που γίνεται εμμονικό, μα και σε γεμίζει ενοχές για το εάν έχεις κάνει τα πάντα, μα τα πάντα, για να βρεις το παιδί σου... 
Αλλά, μήπως φταις κι εσύ για την εξαφάνισή της; Μήπως έπρεπε να κάνεις κάτι άλλο για να αποφύγεις μια τέτοια εξέλιξη; 
Είναι όλες αυτές οι απορίες, τα γιατί, που σε γεμίζουν και σε τρώνε. 

Η συγγραφέας Stina Jackson όμως, παραθέτει και τους τρόπους που ο κάθε ένας αντιμετωπίζει μια τέτοια κατάσταση. Η αντίδραση του πατέρα, η αντίδραση της μητέρας, μα και της κοινωνίας ολόκληρης. Ο κάθε ένας με τον δικό του τρόπο. 
Πότε τελειώνει άραγε μία αναζήτηση; Όταν βρίσκεις τελικά όλες τις απαντήσεις ή όταν έχεις συγχωρέσει και τον ίδιο σου τον εαυτό;

Εξαιρετική ιστορία! 



Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια