Looking For Anything Specific?

Header Ads

Συμφωνία ζωής, του Fredrik Backman

Ο Fredrik, νομίζω πως δεν θα σταματήσει ποτέ να με εκπλήσσει και να με συγκινεί. Η Συμφωνία Ζωής, ένα βιβλιαράκι μόλις 83 σελίδων, πλούσιο σε περιεχόμενο, που θαρρώ φιλόσοφοι και ψυχολόγοι θα κάλυπταν ολόκληρες εγκυκλοπαίδειες για να προσπαθήσουν με τους κανόνες τους να αναπτύξουν όσα ο συγγραφέας μας μεταφέρει σε αυτές τις 83 σελίδες.

Συμφωνία ζωής, του Fredrik Backman, εκδόσεις Κέδρος, BookLoverGR


"Με αυτή την τρυφερή ιστορία ο Backman μας υπενθυμίζει ότι η ζωή είναι ένα ανέλπιστο δώρο· αυτό που αφήνουμε πίσω μας εξαρτάται από τον τρόπο που μοιραστήκαμε τη ζωή μας με όσους αγαπήσαμε."

Μία φανταστική ιστορία που σκαρφίστηκε ο συγγραφέας για να μας κάνει να δούμε την ζωή λίγο διαφορετικά. Και πως θα το έκανε αυτό, παρά μόνο με την υπενθύμιση ότι το αναπόφευκτο είναι για όλους μας, κανείς δεν γλιτώνει. Μα η διαφορά, στο τι αφήνουμε πίσω μας, κι όχι σε υλικά αγαθά, αλλά σε άλλα βαθύτερα και κυριότερα πράγματα που ουσιαστικά δεν είναι πράγματα.
Σας μπέρδεψα;

Στην πραγματικότητα τα πράγματα είναι πολύ πολύ απλά. Και μόνο όταν νιώθεις αυτάρκεις σε αυτά που έχεις, μπορείς να το καταλάβεις. Όπως για παράδειγμα η υγεία σου. Η οικογένεια σου. Οι φίλοι σου.
Σας είπα, τα πράγματα που ουσιαστικά δεν είναι πράγματα.

Ίσως, λέω ίσως, ο συγγραφέας να έχει βρει το ιδανικό νόημα της ζωής, αφήνοντας τις επιφανειακές και εγωιστικές προσδοκίες.
Αναζητήστε τα βιβλία του στις εκδόσεις Κέδρος.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια