Looking For Anything Specific?

Header Ads

Επτά Ψέματα, της Ελίζαμπεθ Κέι

Η αλήθεια και το ψέμα, κάποιες φορές, ξεχωρίζουν από μία πολύ λεπτή γραμμή. Σε αυτό το ψυχολογικό θρίλερ Επτά Ψέματα της Ελίζαμπεθ Κέι δεν συμβαίνει αυτό. 


Επτά Ψέματα, της Ελίζαμπεθ Κέι, εκδόσεις Μίνωας, BookLoverGR
472 σελίδες
Μετάφραση: Μαρία Φακίνου

Το τελείωσα μέσα σε λιγότερο από 2 ημέρες. Ένα ανάγνωσμα που διαβάζετε άνετα, αν και μερικές φορές ένιωσα πως επικεντρωνόμασταν σε πολλές λεπτομέρειες, που άγγιζαν την φλυαρία.
Προσωπικά σιχαίνομαι τα ψέματα. Όταν ήμουν παιδί έτσι και μου έλεγες μυστικό το κρατούσα στην αιωνιότητα...κι ακόμη έτσι. Όπως και το ότι δεν μου άρεσε να λέω ψέματα...πάντα φαινόταν και φαίνεται όταν προσπαθώ να πω ψέματα.
Σε αυτό το θρίλερ έχουμε ούτε ένα, ούτε δύο... αλλά 7 ψέματα!! Φαντάζεστε την κατάληξη; Ούτε εγώ μπορούσα να την φανταστώ, μέχρι που έφτασα στο τέλος της ιστορίας...
Η καταστροφή είναι σίγουρη, το πόσο μεγάλη όμως θα είναι... ;;

Είναι η πρώτη συγγραφική προσπάθεια της Ελίζαμπεθ Κέι, οπότε ας είμαστε επιεικείς. Σίγουρα πρόκειται για μια πρωτότυπη ιστορία, σχετικά με την γυναικεία φιλία, την ζήλια, την ανασφάλεια. Τον φόβο της μοναξιάς και της ανάγκης ελέγχου των πάντων. 
Η συγγραφέας δημιούργησε λίγους χαρακτήρες για αυτήν την ιστορία και επικεντρωνόμαστε μόνο σε αυτές τις δύο φίλες, την Τζέιν και την Μάρνι.
Εν κατακλείδι... περίμενα κάτι περισσότερο.

Περίληψη


Όλα άρχισαν με ένα μικρό ψέμα
Η Τζέιν και η Μάρνι είναι αχώριστες φίλες. Από τα έντεκα ζουν τα πάντα μαζί: το σχολείο, τους πρώτους έρωτες, το κολέγιο, τις πρώτες σχέσεις τους ως ενήλικες, τις πρώτες τους δουλειές, κάθε κομμάτι της καθημερινότητας. Γύρω στα είκοσι πέντε ερωτεύονται και παντρεύονται.
Η Τζέιν, όμως, δεν συμπαθεί τον άντρα της Μάρνι. Τον θεωρεί σνομπ, φαντασμένο, υποκριτή και αυτάρεσκο. Δεν πιστεύει ότι αγαπάει πραγματικά τη φίλη της.
Μπορεί, όμως, η Μάρνι να εμπιστευτεί στ’ αλήθεια την Τζέιν; Γιατί αν η Τζέιν ήταν ειλικρινής ―αν δεν είχε πει ψέματα―, τότε ίσως ο άντρας της καλύτερής της φίλης να ήταν ακόμη ζωντανός…
Αυτή είναι η ευκαιρία της Τζέιν να πει την αλήθεια.
Το ερώτημα είναι: ΘΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΕΨΕΙΣ;


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια