Looking For Anything Specific?

Header Ads

Γλυκόπικρο αντίο, του Ντέιβιντ Νίκολς

Το Γλυκόπικρο Αντίο του Ντέιβιντ Νίκολς είναι ένα κοινωνικό μυθιστόρημα 612 σελίδων, σε μετάφραση Αλεξάνδρας Κονταξάκη. Στην γλώσσα των Booklovers είναι ένα τούβλο που σε καμία περίπτωση όμως δεν γίνεται κουραστικό.

Γλυκόπικρο αντίο, του Ντέιβιντ Νίκολς, BookLoverGR, εκδόσεις Μίνωας


Ο Ντέιβιντ Νίκολς μας ταξιδεύει πίσω στον χρόνο, στην εποχή της εφηβείας, που όλα μοιάζουν να είναι σε ένα ροζ συννεφάκι. Που νιώθεις πως ο κόσμος είναι δικός σου και είσαι ανίκητος. Πως όλα είναι εφικτά και πως μπορείς να πας κόντρα σε ο,τιδήποτε σταθεί στον δρόμο σου. Με λίγα λόγια, όταν όλα μοιάζουν να είναι ειδυλλιακά.
Και κάπου εκεί στην πορεία, έρχεται ο πρώτος έρωτας, οι πρώτες γεύσεις της ζωής, άλλοτε πολύ γλυκές, άλλοτε πολύ πικρές. Εξ ου και ο τίτλος ... Γλυκόπικρο ... γιατί η ζωή ποτέ δεν είναι μόνο γλυκιά ή μόνο πικρή. Έχει και από τα δύο.
Η ιστορία είναι μία διαδρομή προς την ενηλικίωση και την αυτογνωσία. Συγκινητική αν μη τι άλλο, νοσταλγική, ανθρώπινη πάνω από όλα και τόσο μα τόσο αληθινή.

Ένα βιβλίο που θα το λατρέψετε. Άλλωστε όλοι μας έχουμε περάσει την δική μας εφηβεία και όλοι έχουμε, λίγο έως πολύ, τους ίδιους προβληματισμούς. Οι λεπτομέρειες αλλάζουν...


Περίληψη...

Όταν ο Τσάρλι γνώρισε τη Φραν…
Ο Τσάρλι είναι τριάντα οκτώ ετών και ετοιμάζεται να παντρευτεί όταν ένα μήνυμα για μια συνάντηση παλιών φίλων θα τον κάνει να νοσταλγήσει το καλοκαίρι του 1997…
Τότε ο Τσάρλι ήταν από τα παιδιά που περνούσαν απαρατήρητα στο σχολείο. Στις εξετάσεις πάτωσε. Οι γονείς του χώρισαν κι εκείνος ανέλαβε τη φροντίδα του πατέρα του. Στη σκέψη και μόνο του μέλλοντος τον έπιανε πανικός.
Ώσπου ξαφνικά μπήκε στη ζωή του η Φραν και ο Τσάρλι άρχισε να ελπίζει.
Αλλά για να είναι με τη Φραν, ο Τσάρλι θα έπρεπε να μπει στον κύκλο της, μια θεατρική ομάδα που θα ανέβαζε το έργο Ρωμαίος και Ιουλιέτα. Μέσα από αυτή την πρωτόγνωρη εμπειρία θα γνωρίσει την αιώνια δύναμη της σαιξπηρικής γλώσσας και θα βιώσει το θαύμα της πρώτης αγάπης.
Αιχμηρό, αστείο, μαγευτικό, σπαρακτικό, το Γλυκόπικρο αντίο αποτυπώνει με ιδανικό τρόπο το κακοτράχαλο μονοπάτι της ενηλικίωσης και τα ιλιγγιώδη σκαμπανεβάσματα του πρώτου ερωτικού σκιρτήματος. Ένα εγκώμιο για την αναζωο­γονητική δύναμη της φιλίας και την αστραπιαία, εκτυφλωτική έκρηξη της πρώτης αγάπης, την οποία μπορείς να αντικρίσεις στα ίσια μόνο αφότου έχει σβήσει η φωτιά.


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια