Ραντεβού...το επόμενο Καλοκαίρι

Υπάρχουν βιβλία για τα Χριστούγεννα, για την παραλία...ε υπάρχουν και για μετά το Καλοκαίρι! Κι αν έχει έρθει το τέλος του Καλοκαιριού και φέτος, μην ανησυχείς! Σου προτείνω μερικά βιβλία για να αποχαιρετίσουμε το Καλοκαίρι και να καλωσορίσουμε το Φθινόπωρο...





ΚΑΝΟΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ: Κάνε μακρινές βόλτες στην αμμουδιά. Βάλε ομπρελίτσα σε κάθε κοκτέιλ. ΜΗΝ πέσεις πάνω στην πρώτη σου αγάπη.
Η ζωή της Τέρι είναι υπό έλεγχο. Έχει τον τέλειο αρραβωνιαστικό, τον Τζακ, που είναι και γιατρός (η αυστηρή του ρουτίνα στην πραγματικότητα είναι προτέρημα), μία υπέροχη δουλειά στο Μανχάταν (εκτός κι αν την απολύσουν) και εσχάτως βλέπει χώρους για τη γαμήλια δεξίωση κοντά στο εξοχικό των γονιών της. Όλα θα έπρεπε να πάνε σύμφωνα με το πλάνο. Κι όμως, από την πρώτη στιγμή που φτάνει στο Λονγκ Άιλαντ, η Τέρι αισθάνεται ότι κάτι δεν πάει καλά. Ο Γουάιατ είναι εδώ. Ο δικός της Γουάιατ. Αλλά δεν υπάρχει κανένας λόγος μια τριαντάχρονη αρραβωνιασμένη γυναίκα να πανικοβάλλεται κοντά στον άνδρα που της ράγισε την καρδιά όταν ήταν δεκαεπτά χρόνων. Σωστά;

Και όμως, επιστρέφοντας στην παραλία, ακούγοντας τις νότες από την κιθάρα του Γουάιτ να ταξιδεύουν στον αέρα από τη διπλανή πόρτα σαν να ’ταν χθες, οι αναμνήσεις της Τέρι την πλημμυρίζουν. Η αίσθηση του δέρματός του πάνω στο δικό της, οι νύχτες τους στο δεντρόσπιτο, η αλήθεια πίσω από τον χωρισμό τους.
Η Τέρι θυμάται ποια ήταν και, καθώς ο Γουάιατ ξαναμπαίνει στη ζωή της, η χημεία τους είναι αδιαμφισβήτητη, όπως ήταν πάντα.
Θα πρέπει να πάρει αποφάσεις. Και γρήγορα.



Τους πήρε έξι καλοκαίρια για να ερωτευτούν και μια στιγμή για να τα διαλύσουν όλα

Λένε πως ποτέ δεν μπορείς να επιστρέψεις στ’ αλήθεια εκεί από όπου ξεκίνησες, και αυτό ισχύει για την Περσέφονι Φρέιζερ. Ειδικά την τελευταία δεκαετία, από τότε που έκανε το μεγαλύτερο λάθος της ζωής της. Πλέον τα καλοκαίρια της τα περνά στο στιλάτο διαμέρισμά της στο Τορόντο με διάφορες παρέες, χωρίς να ανοίγει σε κανέναν την καρδιά της. Το αγαπημένο της εξοχικό σπίτι στη λίμνη ανήκει στο παρελθόν. Μέχρι τη μέρα που ένα τηλεφώνημα τη στέλνει πίσω στο Μπάρις Μπέι και στην τροχιά του Σαμ Φλόρεκ – του άνδρα που πίστευε πως ποτέ δε θα αποχωριζόταν.

Έξι καλοκαίρια ήταν κολλητοί, περνούσαν τα απογεύματά τους κολυμπώντας και τα βράδια τους δουλεύοντας στην οικογενειακή ταβέρνα ή αράζοντας με τα αγαπημένα τους βιβλία. Η παιδική τους φιλία σιγά σιγά εξελίχθηκε σε κάτι μοναδικό πριν διαλυθεί μεγαλειωδώς.
Όταν η Πέρσι επιστρέφει στη λίμνη για την κηδεία της μητέρας του Σαμ, ο δεσμός που τους ενώνει φαντάζει όπως πάντα ακλόνητος. Όμως η Πέρσι πρέπει να αναμετρηθεί με τις αποφάσεις που έχει πάρει τα χρόνια που πέρασε τιμωρώντας τον εαυτό της. Είναι η αγάπη τους μεγαλύτερη από τα μεγαλύτερα λάθη του παρελθόντος τους;

Ένα νοσταλγικό μυθιστόρημα για τους ανθρώπους
και τα μέρη που μας σημαδεύουν για πάντα.




Ύστερα από χρόνια στις Ηνωμένες Πολιτείες, η Τζέιν επιστρέφει στο Έλβι, τη γαλήνια, σκοτσέζικη αγροικία, όπου έζησε μια μαγική παιδική ηλικία. Το Έλβι ήταν πάντα συνδεδεμένo μέσα της με την ανάμνηση του Σινκλέρ, του άντρα που κάποτε ονειρευόταν να παντρευτεί. Αλλά τώρα, γυρίζοντας πίσω, βρίσκει μπροστά της έναν άντρα διαφορετικό από αυτόν που θυμόταν. Έναν άντρα, ο οποίος, χρησιμοποιώντας τη γοητεία του, προσπαθεί να της επιβάλει τα σχέδιά του. Η Τζέιν δεν μπορεί πια να τον εμπιστευτεί – αλλά δεν μπορεί να εμπιστευτεί ούτε τον εαυτό της όταν βρίσκεται κοντά του...

Η Ρόζαμουντ Πίλτσερ δημιουργεί, για άλλη μια φορά, ένα ξεχωριστό σύμπαν, όπου κάθε συναίσθημα έχει ένταση και λάμψη. Ένα σύμπαν όπου πρωταγωνιστούν οι δεσμοί που μας ενώνουν, οι χαρές, οι λύπες, η οδύνη, οι παρεξηγήσεις, αλλά και οι υπέροχες στιγμές όπου βρίσκουμε την αληθινή αρμονία. Πάνω απ’ όλα, ένα σύμπαν γεμάτο συναρπαστικούς χαρακτήρες, δοσμένους με ρεαλισμό αλλά και τρυφερότητα.



Αυτό το νησί διαλέγει τους ανθρώπους, έλεγε η θεία Γκρέτα…
Και νομίζω ότι έχει διαλέξει κι εσένα.

Το γλυκό καλοκαίρι του 1993 η Μάλορι έχει μόλις κληρονομήσει ένα παραθαλάσσιο εξοχικό σπίτι στο Ναντάκετ από τη θεία της και συμφωνεί να το διαθέσει για το μπάτσελορ πάρτι του αδερφού της. Η απόφασή της θα αποδειχτεί μοιραία, καθώς αυτή θα είναι η αφορμή να γνωρίσει τον Τζέικ ΜακΚλάουντ, τον άντρα που θα σημαδέψει τη ζωή της.

Οι δυο τους θα ζήσουν έναν μυστικό έρωτα που αναβιώνει για ένα μόλις Σαββατοκύριακο μία φορά τον χρόνο κάθε καλοκαίρι. Ο κρυφός δεσμός τους θα διατηρηθεί άρρηκτος –παρά το ότι είναι και οι δυο παντρεμένοι με άλλους ανθρώπους, έχουν παιδιά και πολυάσχολες ζωές– για 28 καλοκαίρια… Μέχρι που η Μάλορι μαθαίνει ότι πρόκειται να πεθάνει.

Μια σαρωτική ιστορία αγάπης για τους τρόπους με τους οποίους οι σχέσεις περιπλέκουν και γεμίζουν τις ζωές μας και τις ζωές των ανθρώπων που αγαπάμε.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Από το Blogger.