Looking For Anything Specific?

Header Ads

Όσα δεν σου είπα ποτέ - Διαγωνισμός!

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσφέρουν στους αναγνώστες του BookLoverGr δύο αντίτυπα του εξαιρετικού βιβλίου της Celeste Ng με τίτλο "Όσα δεν σου είπα ποτέ".



Οχάιο, δεκαετία του 1970. Όταν το πτώμα της έφηβης Λίντια ανακαλύπτεται σε μια λίμνη κοντά στο σπίτι της, οι λεπτές ισορροπίες που επέτρεπαν στην οικογένεια της να λειτουργεί ενωμένη ανατρέπονται και επικρατεί χάος. Ο κινεζικής καταγωγής πατέρας της Τζέιμς κατατρύχεται από ενοχές και παίρνει ένα ριψοκίνδυνο μονοπάτι που μπορεί να καταστρέψει τον γάμο του. Η μητέρα της Μέριλιν είναι συντετριμμένη και την έχει καταλάβει εκδικητική μανία, πρέπει να βρει κάποιον να αναλάβει την ευθύνη για αυτό το τραγικό γεγονός με οποιοδήποτε κόστος. Ο μεγαλύτερος αδελφός της Λίντια, Ο Νέιθαν, είναι σίγουρος πως ο αλήτης της γειτονιάς, ο Τζακ, έχει κάποια σχέση με την υπόθεση, αλλά η Χάνα, η μικρότερη αδελφή, είναι αυτή που διαθέτει τη διεισδυτικότερη ματιά και που, χωρίς κανείς να το συνειδητοποιήσει, ίσως γνωρίζει την αλήθεια.

Ένα βιβλίο που αποκαλύπτει τις σχέσεις των μελών μιας οικογένειας σε μια εποχή δύσκολη για την Αμερική. Ξεκινά από τη δεκαετία του 1950, με το γάμο του Τζέιμς και της Μέριλιν, ενός γάμου απαγορευμένου εκείνη την περίοδο σε πολλές πολιτείες της Αμερικής. Πολλοί έλεγαν ότι ο Μεγαλοδύναμος δεν ήθελε να ανακατευτούν οι λευκοί με μαύρους, κίτρινους και ερυθρούς. Πως δεν έπρεπε να υπάρχουν μιγάδες. Να μην απαλειφθεί η περηφάνια της φυλής! Και φτάνει μέχρι τη δεκαετία του 1970, την εποχή που η Λίντια βρίσκεται νεκρή στη λίμνη και ξεκινά να ξετυλίγεται η ιστορία της οικογένειας, όπου το κάθε μέλος της κρύβει τα δικά του μυστικά!

Μια μητέρα, η Μέριλυν, που δεν ήθελε να καταλήξει όπως η μητέρα της. Μια απλή σύζυγος και νοικοκυρά αλλά να σπουδάσει! Δυστυχώς όμως η μοίρα δεν το θέλησε αυτό! Τώρα στα μάτια της κόρης της βλέπει όσα εκείνη δεν μπόρεσε να γίνει.Ένας πατέρας, ο Τζέιμς, που λόγω της καταγωγής του, μεγάλωσε στο περιθώριο της τότε κλειστής αμερικανικής κοινωνίας, κάτι που δεν έχει αλλάξει και πολύ μετά από 20 χρόνια.Ένας αδελφός, ο Νέιθ, που παρόλο που υποσχέθηκε ότι θα προσέχει την αδελφή του και δεν θα την άφηνε ποτέ ετοιμάζεται να φύγει για το πανεπιστήμιο αφήνοντας τα πάντα πίσω του. Ένας νεαρός γείτονας, ο Τζακ, που μπαίνει απροσδόκητα στη ζωή των δύο παιδιών.  Η μικρότερη αδελφή, η Χάνα, που γνωρίζει και καταλαβαίνει τα πάντα αλλά σιωπά. Και μία κοπέλα, η Λίντια, στα δεκαέξι της, που αισθάνεται πάνω της το βάρος όλων όσων απαρτίζουν την οικογένεια της.

Ποιος ευθύνεται τελικά για το θάνατο της Λίντια; Αυτό καλείται να ανακαλύψει ο αναγνώστης διαβάζοντας το βιβλίο της Celeste Ng. Άραγε πόσα είναι αυτά που κρατάμε μέσα μας και δεν τα λέμε ποτέ στους γονείς μας, στα αδέλφια μας, στους φίλους μας, στους γνωστούς μας για να μην τους στενοχωρήσουμε και για να μην χαλάσουμε την εικόνα που έχουν σχηματίσει στο μυαλό τους για εμάς;

Οι όροι συμμετοχής στο διαγωνισμό είναι εξαιρετικά απλοί αλλά απαραίτητοι προκειμένου η συμμετοχή σας να είναι έγκυρη!

  1. Να κάνετε Like στη σελίδα των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στο facebook.

  2. Να κάνετε Like στη σελίδα του BookLoverGr και να γίνετε αναγνώστης του blog.

  3. Να κοινοποιήσετε δημόσια την ανάρτηση του διαγωνισμού (θα τη βρείτε εδώ) στο προφιλ σας.

Παρακαλούμε το email σας να είναι αυτό που έχετε δηλώσει κατά την εγγραφή σας στο facebook!

Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει έως την Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2017!
Σημείωση: Όσοι από τους αναγνώστες μας διαμένουν στην Αθήνα θα πρέπει να παραλάβουν το βιβλίο από τον χώρο των εκδόσεων ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ στην οδό Ιπποκράτους 118, ενώ για όσους διαμένουν εκτός Αθηνών θα αποσταλεί από τις εκδόσεις κατόπιν συνεννόησης.


ΝΙΚΗΤΕΣ



  1. Μαρία Σιταρά

  2. Κική Καραμπάση

Σας ευχαριστούμε πολύ για όλες τις συμμετοχές και τα σχόλια σας!


Δημοσίευση σχολίου

2 Σχόλια